Dobytci z ČMSS mě na závěr znovu vytočili

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil 27. 3. 2015 19:23

4.12.2014 jsem vypověděl smlouvu o stavebním spoření na svojí 6-letou dceru. Byl jsem poslán k opatrovnickému soudu což se mi podařilo zdárně vyřešit 16.3. 2015 jsem donesl na SS kladné rozhodnutí soudu. Dnes jsem od těch dobytků dostal dopis, že smlouvu ukončí 8.4.2015 a do dvou pracovních dnů mi pošlou peníze. Ve smlouvě je přitom jasně uvedeno, že smlouva konči nejpozději poslední den výpovědní doby tj. 31.3.2015.Což tedy nehodlají dodržet.Bohužel je tam také že výplatu prostředků provede SS v následující pracovních dnech podle svých provozních možností.Co to doprdele znamená? Jako, že když jejich provozní možnosti budou příhodné v červenci tak to mohou vyplatit v červenci?
Chci se zeptat je možné podat stížnost na finančního arbitra? Chci jim tím pohrozit,ale nevím jestli toto arbitr řeší.Neřešil někdo něco podobného Jedná se o 10 dní ale točí mě to z principu.Štve mě že si myslí, že si s náma mohou vyjebávat jak chtějí. :grr:

A ještě perlička na závěr :

Poslední státní podporu(2015) mi vyplatí dle dispozice kterou jsem pro tento úkon zadal. Pokud jsem žádnou dispozici nezadal vyplatí mi peníze šekovou poukázkou a za jejíž vystavení si účtuji úhradu podle platného sazebníku.Tedy 75 kč. Neuvěřitelní dobytci. :D

Je to poslední smlouva ss kterou jsem vlastnil papa
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod malejjara 27. 3. 2015 19:55

No jo, tak jim tu dispozici zadej.
malejjara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 27. 3. 2015 19:57

Jestli smlouva hovoří jasně, oni smlouvu poruší a způsobí ti škodu, zažaluj je o náhradu škody. Já jsem v jiné souvislosti ČMSS vyzval k náhradě škody, zatím mi jen odpověděli, že mou "reklamaci" řeší, tak uvidím, jak se zachovají, nemám problém se s nimi soudit.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod bufalobil 27. 3. 2015 20:18

malejjara píše:No jo, tak jim tu dispozici zadej.

Zadal jsem aby VSECHNY uspořené prostředky převedly na účet číslo .....
Předpokládám, že úplně stejnou formulaci použijí i ostatní a dále předpokládám, že to SS nestačí pokud explicitně neuvedu požadovanou formulaci jinak by to ve výpovědi neuváděli. Třeba se ale pletu :D

Soudit se nechci stojí to čas a peníze na druhou stranu bych byl rád aby dostaly přes prsty.Navíc ta formulace s výplatou peněz je celkem gumová a vítezství nevidím na 99% Alespon nějakou pokutu by ale dostat mohli..
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod malejjara 27. 3. 2015 20:35

Jakou pokutu? Jedna se o vec smluvni, za to se pokuty nedavaji, neni tam poruseni zakona, maximalne poruseni smlouvy. Maximalne se muzes soudit o nahradu skody, pokud jeji vznik a vysi prokazes.
Naposledy upravil malejjara dne 27. 3. 2015 20:36, celkově upraveno 1
malejjara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 27. 3. 2015 20:35

Problém je zřejmě v tom, že státní podpora na účty SS připisuje 20.-22.4. a to ten tvůj účet už nebude existovat, takže se ona státní podpora nejspíš nepočítá ke všem uspořeným prostředkům...

Blbci jsou všude, mne dneska neskutečně vytočil Wüstenrot, já jim před 3 nedělmama napíšu, že jsem ukončil všechna čerpání peněz z hypotéčního úvěru a žádná další čerpání už nebudu provádět, ať mně vyčíslí splátku, a oni mně pošlou dopis, že mně k vyčerpání zbývá 19 862 Kč a do doby, než vyčerpám zbytek, ať platím pouze úroky ve výši xxx měsíčně, nejpozději k yy každého měsíce...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod marvann 27. 3. 2015 22:07

Nezlob se na mě, ale řešit problém a rozčilovat se kvůli 10 dnům, že ti to stojí za to. Vykašli se na to a čas, který by jsi strávil žalobami, odváláváním se, stěžováním apod. využij nějak zábavněji a bude ti líp :) .
marvann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod passydent 28. 3. 2015 19:16

@bufalobil:
Já nevím ale těch pár dnů zpožděné platby je snad to nejmenší uvážím-li fakt že Vás spořitelna svými obstrukcemi nutila lítat po soudech (hádám: ušlý výdělek, strpění ponižujícího jednání, obtěžování sociálkou ...).
passydent
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod barnyss 28. 3. 2015 21:55

obstrukcemi ? vždyť píše, že to bylo spoření nezletilé dcery, za ní musí schvalovat takové úkony opatrovnický soud, to platí všeobecně, to není výmysl st. spořitelny
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod passydent 28. 3. 2015 23:20

To s oblibou tvrdí stavební spořitelny a vymlouvají se na NOZ. Zajímavé je, že i po začátku platnosti NOZ to některé nevyžadovaly, dokud nezjistily že je to príma způsob jak si z ze střadatelů a jejich dětí udělat dlouhodobé rukojmí.
passydent
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bufalobil 29. 3. 2015 09:07

Presne tak. Oni pocitaji s tim ze to nekteri rodice vzdaji a nekteri ani nezkusi. jinak mi predvedli hned dalsi prasarnu. V prosinci jakmile skoncila vazaci doba mi poslali dopis ze snizuji urokovou sazbu ze 2% na 1.3% a v unoru kdyz uz jsem resil opatrovnicky soud tak prisel dopis ze od dubna snizuji dale urok na 0,8 %. NOZ nic v tomto ohledu nic nemenil a ss se pouze snazi udrzet si levne zdroje. Ja bych ty dobytky okamzite zrusil a to rikam i presto ze jsem protahl za tu dobu kdy to funguje asi 12 smluv. Uz mi zbyva jen jedina kterou jsem zalozil kvuli SIPO a uz je k prdu.

-- 29. 3. 2015 08:25 --

Jinak pruda se soudem nakonec téměř nebyla. Snad jen ten čas. Opatrovník se nedostavil a jen poslal soudu dopis se souhlasným stanoviskem. Soudkyně se mě jen zeptala na co ty peníze chci použít (200 000 Kč) tak jsem jí řekl , že na rozvoj své dcery v následujících letech ( všemožné kroužky ). Stání trvalo asi 10 minut. Do měsíce přišel rozsudek. Prostě se to stihlo ve výpovědní době.
Čůza ve spořitelně mě přivítala a když jsem jí dal rozsudek soudu tak to s dramatickým xichtem komentovala že je to hrozné co ten NOZ a že se modlí aby to zrušii. Tak jsem jí řekl, že to jsou kecy že NOZ nic nezměnil jen to blokují oni. Tak chvíli čuměla a pak už radši držela tlamu :)
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod malejjara 29. 3. 2015 09:35

Stavebni sporitelny se jen chovaji trzne, ja bych je za to neodsuzoval. ;-)
malejjara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil 29. 3. 2015 09:49

Souhlas musíme se chovat tržně. Zrušit SS. Na trhu jsou už k prdu.
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radecekh 29. 3. 2015 10:11

bufalobil: Váš návrh ale nemá s trhem nic společného. Není sebemenší důvod zasahovat proti stavebním spořitelnám. Pokud se vám nelíbí princip SS, tak se snažte zrušit státní podporu a ne stavební spořitelny. Ty zaniknou samy a nebo budou muset nabídnout jiné podmínky.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod bufalobil 29. 3. 2015 10:21

Máš pravdu. Podepisuji v plném rozsahu :)
bufalobil
Mírně pokročilý

Další stránka