Česká pošta s.p.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 2. 2019 19:59

Nově od července zavádíme placení kteroukoliv platební kartou na všech pobočkách pošty.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/r ... nomika_rts

takže už možná nebudou potřeba dobírky a normálně si na poště zaplatíme kartou za poštovní poukázku? :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod barnyss 23. 2. 2019 20:29

já tu větu spíš chápu, jako že pouze rozšíří možnost platby kartou na všechny pobočky a nadále zůstane omezení v tom, co lze kartou platit.
Navíc jeho vyjádření ".. nadále však kartou nepůjdou platit správní poplatky a kolky." není pravda, kolky běžně kartou dávno platím.
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 24. 2. 2019 11:56

PatrikChrz píše:Nově od července zavádíme placení kteroukoliv platební kartou na všech pobočkách pošty.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/r ... nomika_rts

takže už možná nebudou potřeba dobírky a normálně si na poště zaplatíme kartou za poštovní poukázku? :D

Kdysi pošta tvrdila, že tuto možnost platby složenek kartou připravuje, ale bude to s poplatkem. Tak uvidíme.
mareka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bond2 26. 2. 2019 21:32

čulibrk píše:Cena je 78,- Kč za dobírku se složenkou TR041. Detaily na viewtopic.php?f=316&t=1131529&st=0&sk=t&sd=a&start=675

Další možnost je 1x měsíčně si to poslat do Equabank klasickou dobírkovou poukázkou a Equa pak proplatí 44 Kč.
https://www.equabank.cz/download/381-po ... sti-37.pdf
https://www.equabank.cz/download/972-sl ... 022017.pdf

Otázka je, zda se stále platby Curve kartou jeví jako internetové transakce nebo-li jak Curve nyní předává MCC ???

Tak TR041 mi tvrdili, že už se nepoužívá a je nahrazena TR116:
Obrázek
Obrázek

Kecy nebo pravda :hm ?
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 2. 2019 21:40

Ještě v únoru jsem posílal, uvidíme v březnu. Podle mne kecají.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 2. 2019 22:06

Myslím, že mi říkali to samé, ale ve službách ji mají stále uvedenou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 2. 2019 22:24

Už jsem to tu psal - napište stížnost na info@cpost.cz. Kdy, kde, kým byla podána jaká informace. Pak jde najednou všechno. Když vás na poště vyloženě z lenosti pošlou do háje, nesmíte si to nechat líbit, a tohle je ten způsob. Když jim to prochází, proč by se snažili.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 2. 2019 07:15

Ona je to v podstatě nepoužívaná služba, takže mám určité pochopení, že o ní neví. Navíc se slečna snažila a prohledala na poště vše i se ptala vedoucí, takže ta skartace vypadala poměrně důvěryhodně. Se stížnostmi na poště mám dost negativní zkušenosti, většinou i ústředí lže, jako když tiskne. A tohle mě zase tolik netrápí, abych se musel nasštvat.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 2. 2019 07:33

Já mám s info@cpost.cz jen ty nejlepší zkušenosti. Snad jen jednou mi nedali za pravdu a nevyhověli mi, jinak vždy sjednali nápravu a několikrát mi i vraceli peníze.

Je to začarovaný kruh. Je to nepoužívaná služba, protože o ní nikdo neví a když i ta část, co o ní ví, se nechá odbýt, tak se používanou nestane :).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod cosmicboy 1. 3. 2019 12:17

Jak jsem se před pár příspěvky podivoval nad smyslem Balíku do ruky, když je Doporučený balíček levnější... Tak skutečně (jak zde někdo i uvedl), je u Doporučeného balíčku hodnota 880 Kč, u Balíku do ruky lze víc a hlavně má Doporučený balíček stále limit 2 kg (přestože se prsili, že s hmotností končí). Toť jen pro info :-).
cosmicboy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrumSession 1. 3. 2019 19:38

Velikost --- S (do 35cm) M (do 50cm) L (do 100cm) XL (do 240cm)
Balík do ruky 129 --- 159 --- 209 --- 359 Kč (poj. do 50 tKč v ceně)
Balík na poštu 109 --- 139 --- 189 --- 329 Kč
Dobírka 17 Kč
Balík komplet do 7 kg 149 Kč
Obxčejný balík již není...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 3. 2019 22:35

DrumSession píše:Obxčejný balík již není...
Předpokládám, že máš namysli obyčejný balík, protože nějaký obxčejný balík ČP nikdy nenabízela. Alespoň o tom nic nevím. :-)
Jak nebo kde jsi zjistil, že obyčejný balík už není? Já na stránkách ČP obyčejný balík stále vidím v nabídce a tak to snad ještě pořád platí.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MiASX 2. 3. 2019 05:05

Ten balik do balikovny normalni clovek odeslat nemuze?
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 3. 2019 11:29

Zrovna jsem dopis s poukázkou 041 poslal. Chtěl jsem i další, dali mi tři, že víc nemají :)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod blackwork 2. 3. 2019 12:50

vlazy píše:
DrumSession píše:Obxčejný balík již není...
Předpokládám, že máš namysli obyčejný balík, protože nějaký obxčejný balík ČP nikdy nenabízela. Alespoň o tom nic nevím. :-)
Jak nebo kde jsi zjistil, že obyčejný balík už není? Já na stránkách ČP obyčejný balík stále vidím v nabídce a tak to snad ještě pořád platí.

Pořád je - do 10 kg v nových velikostech od 89 Kč bez slevy na kartu ČP. Nevýhodou je že není žádné potvrzení - dodejka?
blackwork
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka