Česká pošta s.p.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 12. 2024 03:16

No proste byl Box plny, popr. prazdne schranky byly mensich rozmeru nez zasilka. Ted radeji Boxy nevyuzivam, vetsinou to dodaji jinam, v horsim pripade odlozi dodani, a kdyz uz to opravdu dodaji do Boxu, tak je hodne kratka vydejni doba, jednou jsem jen kvuli tomu musel jet o vikendu do mesta, kde pracuji, protoze by to v Boxu nevydrzelo do pracovniho dne.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Dvorik 4. 12. 2024 08:36

Alza ma pro sve zasilky (vratky) moznost rezervovat box.
To, ze to neumi Ceska posta pres Alzu, je zatim nevyreseny proces.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 12. 2024 08:47

Všimnul jsem si, že Alza boxy u nás v poslední době bývají často plné. Někdy mě to do něj nepustí už ve fázi objednávání a doručení se posouvá minimálně o 1 den. Alza potřebuje přidat nové boxy nebo zvětšit existující.

Ale neskutečně chválím Zásilkovnu. Je vidět, že na tom opravdu makají. Přibylo tu v okolí několik nový Z-boxů. A ty nové jsou třeba 2× větší.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 12. 2024 09:06

retron píše:Taky reklamuju Balíkovnu, místo do alzaboxu z důvodu nadlimitní zásilky (což je blbost), to nechali na poště, která kvůli tomu, že místní pobočku, která obhospodařovala tak 50tis. lidí zavřeli je pěkně daleko, ovšem v okolí jsou další min. 4 balíkovny do kterých to mohli umístit. Volal jsem na poštu a't to došlou bud na puvodni misto anebo do jedné ze 4 balíkoven v okolí, ale to prý nemůžou protože Pošta a Balíkovna je prý jiná entita a nabídli mi doslání na ještě vzdálenější pobočku :D Takže mají epesní stížnost na centrále.

Tohle se mi stalo 2x v tomto roce(100% "uspesnost"), proto jsem dobirky s vysokou castkou pres balikovnu do boxu prestal pouzivat, protoze pri platbe na poste z toho neni CB. Ja jsi myslim, ze to maji nejak vnitrne nastavene, ze od urcite castky (mozna od cca 25 000, kdy vyzaduji podpis pri platbe) to z bezpecnosnich duvodu nedavaji do boxu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 6. 12. 2024 11:29

to nemá nic společného s dobírkou, balík byl bez dobírky, a s dobírkou na 50tis. fungoval
nerozporuju, že box byl plný, klidně můžou uvést, že byl plný, ale ne že zásilka nesplňovala rozměry, kdyz je minimalni. Jde mi o to, že to přesměrují na poštu, která je daleko, protože pobočku, co byla tady zrušila ikdyž obhospodařovala sídliště, místo toho aby to vyložili v jiné balíkovně v okolí. A když to chci doslat, tak tvrdí že Balikovna je jiný subjekt než ČP.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod servpack 6. 12. 2024 13:54

Ale Balíkovna je opravdu jiný subjekt, než Česká Pošta. Tu hlášku bych bral orientačně. Určitě je na výběr z předvolených důvodů nedoručení na dané místo a někdo prostě vybral tento... Jako když mi Pošta hodí do schránky lístek, že mě nezastihli, když se o to ani nepokusili, prostě lístek připravený dopředu...

Na jinou balíkovnu ti to ale opravdu dát nemůžou. Balíkovny jsou i tabáky apod. a ten řidič nemůže jezdit a zjišťovat, jestli mají v nějaké Balíkovně v okolí místo. Navíc, což je podstatnější, mi to aspoň dřív říkali tak, že každá Balíkovna vidí v systému jen balíky, které jsou na ni odeslány. A řidič nemá oprávnění měnit v systému místo doručení na jinou Balíkovnu, takže v té jiné Balíkovně by o zásilce nevěděli vůbec nic, tak by ti ji ani nemohli vydat. Tedy nedoručené věci do Balíkovny se prostě vozí na nejbližší poštu, kde se do údajů o zásilce dostanou a balík dále zpracují.
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 6. 12. 2024 14:36

Není pravda. Teď mi to místo do plného alzaboxu dali do obchůdku, který má otevřeno v součtu 10 hodin týdně, přičemž pošta je snad i blíž.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 12. 2024 14:38

jo, tohle mi udělalo jednou PPLko....
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod servpack 6. 12. 2024 14:48

tmx643 píše:Není pravda. Teď mi to místo do plného alzaboxu dali do obchůdku, který má otevřeno v součtu 10 hodin týdně, přičemž pošta je snad i blíž.

Proto jsem psal, že alespoň dřív, asi před rokem, mi to tak tvrdili. Ale je pravda, že si to daný zaměstnanec taky mohl vymyslet. Stala se mi tehdy stejná věc.
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 6. 12. 2024 15:36

servpack píše:Tu hlášku bych bral orientačně. Určitě je na výběr z předvolených důvodů nedoručení na dané místo a někdo prostě vybral tento... Jako když mi Pošta hodí do schránky lístek, že mě nezastihli, když se o to ani nepokusili, prostě lístek připravený dopředu...
To možná omlouvá pošťáka (i když bych se úplně nedivil, kdyby to ten poslední pošťák naschvál dával do systému špatně, aby měl lepší čísla a prémie), ale rozhodně to neomlouvá poštu jako instituci, která si ty předvolené důvody v systému sama zvolila.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 12. 2024 11:27

servpack píše:Ale Balíkovna je opravdu jiný subjekt, než Česká Pošta.
Jiný subjekt to asi je, ale mám za to, že balíkovnu si zřídila česká pošta a pokud se nic nezměnilo tak je asi ve vlastnictví české pošty.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 7. 12. 2024 11:41

V obchodním rejstříku jsem Balíkovnu nenašel.
Doména balikovna.cz je ve vlastnictví České pošty, s.p.
Na stránkách balikovna.cz jsou Všeobecné obchodní podmínky České pošty, s.p.

Výrok "Ale Balíkovna je opravdu jiný subjekt, než Česká Pošta." tedy považuju za přání, záměr, který se zatím nepodařilo zrealizovat. Možná že do budoucna se to povede, uvidíme.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 12. 2024 12:17

Rozvazi vubec Ceska posta jeste baliky? Pribuzny objednal nejake veci z aliexpressu a dorucovala to balikovna na adresu. Drive to vozila postacka, co rozvazi dopisy na kole.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Rop 7. 12. 2024 12:31

Balíkovna = Česká pošta, s.p.
Je to auto jen s jiným reklamním polepem.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod aaaa 7. 12. 2024 12:34

Nalepka "Balikovna na adresu" byla i na zasilce ale, zadna Ceska posta.
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka