Česká pošta s.p.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 4. 2024 18:59

pro podnikatele KB a Moneta. Pak možná mBank a ČS přes Curve. V době vysokých sazeb pak se vyplatí vytáhnout limit a dát ho na spořák u všech kreditek.

Ale 50 tisíc je fakt málo
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2024 17:09

Člověk musí být stále ve střehu, dával jsem na FB, tak sem jen screenshot. Záměna kódu dopisu 201 a 231 a rázem o 24 korun na třech dopisech dražší.

Pak jsem podával ještě jednu samostatnou zásilku a tam mi zase dali špatně dobírkovou částku. Takže teď reklamuji tu.
Přílohy
Screenshot_20240405-180452.png
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jouda.III 5. 4. 2024 17:27

Kolik dává pošta cashback?
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 4. 2024 17:40

to je spise o vyvadeni penez z revolutu, ktery byl nabity kreditkami....smer sporici ucet....i kdyz mezicestou to muze hodit CB z nekterych KK
Naposledy upravil slavo963 dne 5. 4. 2024 17:42, celkově upraveno 1
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2024 17:41

Pošta jako taková nic. Ale některé kreditky ano. Ale minimálně lze takhe vytáhnout zůstatek z kreditky a dát ho na spořák. Efektivně je to 0,5 % před zdaněním za měsíc.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod saturn77 5. 4. 2024 18:08

Patriku a proč nemáš tu dobírku na vyšší částku? Je v tom nějaký důvod, proč není dobírka třeba na 500.000 Kč? Poslal bys méně dopisů a ušetřil bys za poštovné.

Nebo je v tom nějaké omezení?
saturn77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dalich 5. 4. 2024 18:20

Heh, počkejte, až vám pošta napíše dopis s požadavkem na původ a účel dobírek. (Vyzkoušeno za vás. :mrgreen: ) Bo oni taky ty transakce musí ověřovat. Firemní neřeší, to si vyřeší sám FÚ nebo FAÚ, ale u sokromých se ptát umí.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 5. 4. 2024 18:40

Tak řekne, že píše článek pro Měšec.cz a že mu šéfredaktor dal za úkol to pořádně otestovat. :mrgreen:
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 4. 2024 18:49

A byl by problem napsat, ze nabijim revolut KK, ktere mi davaji CB a penize pres dobirku vybiram na ucet? Nebo primou platbou za dobirku KK s CB? Zakon neporusuji, ze mozna "porusuji" obchodni podminky revolutu pripadne banky KK za cash recycling, je problem danych instituci a ne posty...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2024 19:19

já už byl "na koberečku" u ČSOB, když jsem během 4 měsíců protočil 100 000 000 Kč, pár set tisícové dobírky mě nemůžou rozházet.

Jak mi potvrdil finanční arbitr ve sporu s Unicredit - transakce nemusí dávat ekonomický smysl :D

-- 5. 4. 2024 19:19 --

saturn77 píše:Patriku a proč nemáš tu dobírku na vyšší částku? Je v tom nějaký důvod, proč není dobírka třeba na 500.000 Kč? Poslal bys méně dopisů a ušetřil bys za poštovné.

Nebo je v tom nějaké omezení?

Nejsou všechny pro mne, poskytuji to i jako službu pro kamarády.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Rop 5. 4. 2024 19:38

Nepotřebuješ k tomu poskytování služeb povolení ČNB? :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2024 19:51

k poslání dopisu? Peníze neinkasuji, vyplňuji tam jejich údaje a jejich číslo účtu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 4. 2024 20:00

Takže i kamarádi se mohou těšit na prověřování od Pošty, to ti pak poděkují :D.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 4. 2024 20:34

Taky si pravidelně a dlouhodobě posílám dobírky v řádu statisíců a zatím mi žádný dopis s požadavkem na původ a účel dobírek nepřišel. Jednou se mě na to pouze zeptala pošťačka s tím, že to prý vyžadují nějaké nové předpisy. Něco jsem jí odvětil a od té doby se mě nikdo na nic neptal.

Jinak tu zkušenost se špatně spočítanou cenou poštovného mám taky, už se mi to stalo několikrát a vyreklamoval jsem to vždy ještě před zaplacením poštovného.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2024 21:20

u jednoho dopisu si to ohlídám, ale když je jich víc, tak mi to někdy unikne. Ale co, alespoň je zábava. Ale že by mi "zvoslil" dvě dávky za sebou, to se mi ještě nestalo :)

-- 5. 4. 2024 21:21 --

Přílohy
Screenshot_20240405-222112.png
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka