Česká pošta s.p.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 5. 4. 2024 21:48

Obvykle najednou posílám dvě až tři dobírkové zásilky a pro kontrolu vynásobit 2x nebo 3x částku 137Kč (139Kč) není tak složité :-)

Jsem zvědavý, jestli ti tu reklamaci špatně zkalkulované ceny poštovného uznají.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 4. 2024 22:25

Ale jo, už uznali a peníze mi na kartu vrátili okamžitě, platil jsem Air a hned mi přišla zpráva.

Tu druhou taky uznali, ale protože mezi tím platili jiní zákazníci, už to nešlo vrátit okamžitě a musí to jít "papírově"
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 4. 5. 2024 15:06

Zdá se, že akce Balíkovna na adresu za 30Kč, která měla platit v dubnu, platí ještě i teď v květnu :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 4. 5. 2024 16:10

Ano, akce byla prodloužena. Už jsem to jednou tento týden využil :-)
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 4. 5. 2024 16:43

Prodloužení té akce je do jakého nového termínu?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 4. 5. 2024 20:03

Podle profilu na fb do konce května.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod jerry666 5. 5. 2024 22:08

Netuší někdo, jestli jde ten balík na adresu i na dobírku a zaplatit online? A ideálně revolutkou? Díky.
jerry666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 5. 2024 22:42

Balíkovna na adresu lze poslat i na dobírku, cena je stejných 30Kč. Dobírka lze uhradit jen u doručujícího řidiče (hotově nebo kartou), online uhradit nelze.

Výjimkou je situace, kdy se zásilka nepodaří doručit (adresát nezastižen) a řidič ji uloží do boxu. V tom případě lze dobírka uhradit online a klidně kartou Revolut. Nicméně zásilka může být uložena i na poštu a taková zásilka lze uhradit jen na poště (hotově nebo kartou).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jerry666 6. 5. 2024 05:36

Díky za vyčerpávající odpověď.
jerry666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalich 6. 5. 2024 15:34

Milos píše:Nicméně zásilka může být uložena i na poštu a taková zásilka lze uhradit jen na poště (hotově nebo kartou).

Jj, to se mi stalo. Myslel jsem si, že systém přečůrám, když uvedu adresu přímo pošty (30 Kč) a ne balíkovny na poště (89 Kč). Napoprvé mi řidič zavolal, že takto to nefunguje a že mi balíček dává do Alza boxu (platba online i fyzicky). Příště jsem se připravil. Adresa opět na poštu, přece je hodí do Alza boxu, ne?

Ne. Nestíhal, tak je nechal na poště. (Platba fyzicky.)

Nedá se to ovlivnit, je to o nahodilosti a rozhodnutí řidiče.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 6. 5. 2024 18:06

V diubnu mi řidič v jeden den ukládal dvě zásilky Balíkovny, jednu uložil do Alzaboxu, druhou na poštu a říkal mi, že nemůže nijak změnit, kam kterou zásilku uloží, že mu to přiřazuje systém. Teď v květnu mi řidič zase ukládal dvě zásilky Balíkovny a dal mi na výběr, jestli je chci uložit do Alzaboxu nebo na poštu. Takže je otázkou, jestli o tom skutečně rozhoduje řidič nebo systém :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 6. 5. 2024 18:57

Záleží na velikosti zásilky, jak je box plný, doručuje do něj více přepravních společností. Menší zásilky mají vyšší pravděpodobnost, že na ně zbyde v boxu místo.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 6. 5. 2024 19:08

Všechno to byly stejné obálky C5, takže velmi malé zásilky. Roli v tom tedy asi bude hrát ta aktuální zaplněnost boxů.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 6. 5. 2024 19:22

Dnes přede mnou zrovna jeden pošťák plnil box. Zásilky všude po zemi, skenoval jednu za druhou a různě velká dvířka se otevírala automaticky, nejspíš podle typu a velikosti zásilky. A docela mu to trvalo, zdržel mě :-D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod zivan 7. 5. 2024 07:22

Ja plneni Alzaboxu postakem taky zazil tak pred pul rokem a uplne vymakane to otevirani nebylo. Mel vetsi balik, otevrelo mu to mensi schranku, tak zrejme zadal, ze se mu tam ten balik nevejde, zavrel dvirka a otevrela se mu o kus vetsi schranka. Myslim, ze se mu vedel az do treti nebo ctvrte otevrene. Nastesti me nechal vyzvednout balik a pak pokracoval s hromadou baliku.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka