Česká pošta s.p.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 7. 12. 2024 12:44

Je to stejný případ jako ČSOB a Poštovní spořitelna v minulosti. Je to pořád 1 a tatáž firma, ale navenek se to snaží vyvolat jiný dojem. Já tyhle nejednoznačnosti v komunikaci navenek nemám rád. Ale chápu, že v tomto případě to souvisí s (dosud neúspěšnou) snahou prodat Balíkovnu někomu jinému.

ad doručování - hodně záleží na lokalitě. Celkově mají velký nedostatek lidí. Co stihnou, to doručí na adresu. Většina končí na poště. Za posledních X let mám 0% úspěšnost při doručování ČP do jakéhokoliv boxu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod hlander 7. 12. 2024 12:50

Je to Česká Pošta, přirovnal bych to k ČSOB a Poštovní spořitelně. Balíkovna jede pravděpodobně na nezávislém (IT) systému. Podle mě. Asi příprava na oddělení/rozdělení/vyčlenění do samostatné firmy. Chodí mi hodně zásilek a hodně jich i posílám a zásilky přes balíkovnu fungují trochu jinak než třeba balíky do ruky nebo na poštu. Ale důkaz nemám. :-)

EDIT: Omlouvám se, měl jsem příspěvek rozepsaný moc dlouho, takže opakuju výše řečené. Jinak já osobně s poštou nemám nejmenší problém. Chodí mi toho hodně a doručování jak běžnou pochůzkou tak dovoz balíků je bez problémů. S balíky navíc už několik let jezdí mladá sympatická slečna a normálně zvoní na zvonek, nebo volá. :-)
hlander
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 7. 12. 2024 15:49

aaaa píše:Nalepka "Balikovna na adresu" byla i na zasilce ale, zadna Ceska posta.
Ono snad je v zákoně, že se na zásilku má uvádět obchodní název provozovatele poštovní služby?

Podívej se na obchodní podmínky: https://www.balikovna.cz/documents/2012 ... _10_01.pdf

Je to jedna firma - ale kdo by se názvem Česká pošta chlubil, že?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vlazy 7. 12. 2024 16:16

aaaa píše:Rozvazi vubec Ceska posta jeste baliky? Pribuzny objednal nejake veci z aliexpressu a dorucovala to balikovna na adresu. Drive to vozila postacka, co rozvazi dopisy na kole.
Ano ČP balíky rozváží a to i z AliExpressu. V listopadu jsem měl 2 zásilky z AliExpressu a dovezla mi je ČP. Te pošťáčce nezávidím ten rozvoz balíků na kole. To muselo být zajímavé jak jela na kole ověšeným balíky.
aaaa píše:Nalepka "Balikovna na adresu" byla i na zasilce ale, zadna Ceska posta.
Asi nechápeš, že provozovatelem balíkovny je ČP i když balíkovnu a ČP provozují jako 2 samostatné služby. I když ti zásilku přiveze auto s nápisem balíkovna tak vlastníkem toho auta je ČP a asi i ten řidič/doručovatel je asi zaměstnancem ČP.

hlander píše:Jinak já osobně s poštou nemám nejmenší problém. Chodí mi toho hodně a doručování jak běžnou pochůzkou tak dovoz balíků je bez problémů.
Mám to podobně s doručováním zásilek ČP bez problémů s tím, že u nás v obci už hodně dávno pošta nedoručuje nic běžnou pochůzkou, ale vše rozváží autem. Problémy s ČP jsou asi jak kde, podle toho jaké lidí kde ČP zaměstnává.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 2. 1. 2025 23:42

Hmm, takže nám od února podraží dobírky :-(
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 1. 2025 00:22

Dalo se to zdražování čekat. Dopisy ale téměř vůbec nezasílám a zasílání peněz poštovní poukázkou už je v současnosti přežitek, protože na to jsou bankovní převody které jsou zdarma a tak to zdražení na poště na mne nebude mít téměř žáden vliv.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DrumSession 3. 1. 2025 10:10

Balík na poštu - existuje tato služba nebo se jmenuje jinak?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 3. 1. 2025 10:22

Tato služba už neexistuje, ČP udělala teď k 1.1.2025 změnu v produktech.
Možná chtějí víc tlačit svoji Balíkovnu, aby se jim konečně podařilo najít kupce.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 1. 2025 12:22

hyper9:
Kterou službu máš na mysli pod tvým pojmem "tato služba"?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 3. 1. 2025 12:29

odpovídal jsem na příspěvek těsně přede mnou, tj. Balík na poštu
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 1. 2025 12:40

Zde je kdyžtak oficiální info o zrušení služby "Balík na poštu"
Přílohy
Ceska posta - zmeny 20250101.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 1. 2025 13:14

Česká pošta od 1.1.2025 ukončila službu Balík Na poštu, ale kalkulátor zásilek patřičně neupravili. Když jsem si nechal spočítat cenu balíku tak mi to spočítalo i cenu balíku na poštu.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 14:18

Na Měšci dnes vyšel Patrikovi článek o jeho zkušenostech s bezdokladovými dobírkami ;-)
https://www.mesec.cz/clanky/bezdokladov ... ske-posty/

Taky musím některým pošťačkám radit, jak takovou zásilku správně zadat do jejich systému (vybrat správný typ dobírky ze seznamu dobírek, který mají v počítači), aby vyšla správná cena. S některými se musím dokonce dohadovat, že i tak velká dobírka (400tisíc) lze poslat jen jako doporučené psaní a nemusí to být cenné psaní a podobné drahé služby.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod marecek29 11. 1. 2025 14:52

A nešlo by co přesně jim říct hodit sem ?
Mě se to zatím nepodařilo za 98.
marecek29
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka