Ucet pro dva lidi s malym mnozstvim penez :)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod .Den 2. 6. 2015 19:49

Premyslim, jaky ucet zalozit pro sebe a snoubenku jako spolecny. Penez moc nemame (dohromady se zatim pod 200000 vejdeme, neni staly prijem), takze zadne mega obnosy ukladat nepotrebujeme. Spise jen, abychom mohli mit oba kartu (coz zni jako samozrejmost, ale treba Equa to neumi), melo to levne vybery v zahranici (casto cestujeme, vetsinou mimo EU), no a kdyby se na tom dalo neco malo sporit, bylo by to taky super. A melo by to byt idealne zdarma (prip. snadno splnitelne podminky pro vedeni zdarma). Co se tyce pristupu, je mi celkem jedno, jestli budeme mit 2 karty a jeden login do IB, nebo kazdy svuj. Sve vlastni ucty budeme mit take. UniCredit je treba fajn na to zahranici, ale sporeni je skoro nulove (i kdyz zatim by z toho stejne byly jen drobne). Equa ma celkem fajn sporeni i vybery, ale neumi dve karty. mBank je *****. :D Ale jinak se v tom moc neorientuju. Co se tyce dalsich sluzeb s vyhledem do budoucna, kreditek apod., v tom se take nevyznam.
Doporucili byste neco? Pardon za mozna az moc obecny dotaz.
.Den
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 6. 2015 20:14

Air Bank? Majitel + disponent, 2 karty v základu zdarma, spořicí účet s (téměr) "top 3 garancí", výběry v EU za 25 Kč (akorát teda s kurzem banky).

Případně pak Fio na transakce + spořák někde jinde...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 2. 6. 2015 20:15

2 karty zdarma a nějaké spoření má třeba Air Bank.
edit: byl jsem pomalý :-))
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 6. 2015 20:35

Pokud chcete vyloženě společný účet, tak mBank. Bohužel teď po poslední úpravě ceníku už není tak výhodná, kartou je potřeba utratit 500 Kč v měsíci, jinak účtuje 29 Kč za vedení.

Pokud může být účet na jednoho a druhý jako disponent, tak Air Bank nebo FIO. Air Bank má lépe úročený spořák, ale má zase méně bankomatů. Špatná by nebyla ani kombinace, tedy FIO na běžný a spořák u AIR.

Za zřízení účtu u mBank by stále ještě měl být bonus 5 stovek, když tě někdo doporučí (doporučitel dostane tak pětikilo, rád to udělám :) ), další bonus poskytuje Zuno (není moc důvod k nim jít, snad jen, že mají kartu VISA, co může být dobré mít jednu MasterCard (Air, FIO) a k nim VISA (mBank, Zuno) a to 300-500 Kč doporučiteli i doporučenému)) a Equa poskytuje bonus 150 (doporučitel i doporučený), 200 (jen nový zákaznik, který bude tvrdit, že má rodinného příslušníka ve Starbucks) či 300 Kč (nový zákaznik, který si založí účet v nově otevřené pobočce), ale pokud se něco nezměnilo, stále neumí disponenta.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod .Den 2. 6. 2015 22:03

Dekuji, podivam se na vsechny z nich. :)
.Den
Návštěvník

Odeslat příspěvekod soban 6. 6. 2015 06:29

mBank néééééééé

Pokud potřebuješ něco speciálního - odlišného u mBank problém, IB je děs a bída po tom co zrušily přehledné IB.

PS. Bývalý klient mBank - jinak jaké problémy s mBank jsou můžeš najít i tady: http://www.mbank.cz/forum/

mBank bych doporučil pouze svému nepříteli a to jsem se jich kdysy zastával .....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .Den 6. 6. 2015 17:16

mBank mam (pasivne mi preziva), ted jiz bez karty. Ale diky za nazor (taky je nechci, silene kurzy, nic moc podminky pro kartu). Zatim me zaujal bud ten AirBank, ktery ma, zda se, dost zajimave IB, zadne poplatky za zakladni veci a dve karty zdarma. A celkem OK sporeni. Anebo pak druhy U Konto ucet u UCB, tam by bylo otravne si uz podruhe preposilat mesicne 12000 (tzn. uz 2x 12, jeden ucet tam mam), ale zase maji skvele kurzy a vsechny vybery zdarma. I kdyz nulovy sporak. O sporeni ale jeste uvazuju v nejake ruske bance (vylozene na uzemi RF) v EUR, mam tam snadny pristup. Jeste uvidim. Zatim jsem to omezil na tyto dve. :)
.Den
Návštěvník