Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Kvinto píše:Od kdy máš kartu? Možná to u novějších již jde.
tlamik5 píše:začátečnické dotazy:
Mám Revolut, 100€, 1000Kč a 100PLN
1. platil jsem v obchodě (u nás v CZK) 1300Kč a platební terminál mi defaultně nabízel platbu v librách (zeleným tlačítkem, červeným v korunách), znamená to, že default měna je nějak nastavena nebo to je podle země vydavatele karty a lze to nějak změnit ?
2. byť jsem platil v korunách, tak na korunovém účtě tolik nebylo, tak byl použit eurový účet, předpokládám, že to sám nijak nezkombinuje, čili kdybych neměl ani dost €, tak bych zaplatit nemohl, byť dohromady by měny stačily, je to tak ? Na druhou stranu, kdybych měl dost korun, tak se použije korunový účet, případně ekvivalenty, kdybych byl v € nebo v PLN.
3. víkendová přirážka se předpokládám uplatní jen v případě, že platím měnou, kterou nemám na účtě a musí se to přepočítat, když mám dost místní měny, tak se nic nepřepočítává a tudíž ani přirážka není, ne ?
4. pořád mi vrtá hlavou, co se stane, když mi chcípne mobil a pořídím si nový, nedejbože s novým tlf číslem ?
Díky za rady
qsubt píše:
1. jsem mimo, bud nechapu problem nebo jsem ufon, mne to v cesku vsude a vzdy nabizelo platbu v czk - logicky. To asi nema zadnou souvislost s kartou.. ta cifra a mena je tam na terminalu jeste nez kartu vytahnes, ne? nebo se te terminal ptal az po pipnuti kartou?
2. kombinovani nevim neznam odpoved, to by asi chtelo vyzkouset - coz neni tak tezke
3. je to jak pises
4. pres support by to nejak melo jit.. asi snad.. nekde nekdy jsem to cetl
1jorgos píše:Zkousel jsem vybrat v Chorvatsku kuny z ATM (mel jsem na karte eura i koruny) a nabizelo to DCC konverzi banky. Po volbe tlacitkem vyber bez DCC bankomat vratil kartu a napsal "transaction declined" Takto se chovaly bankomaty 3 ruznych bank na jednom namesti (jedna chtela za vyber jeste poplatek0,8%), takze jsem nevybral. Po techto 3 pokusech mne Revolut zablokoval ucet kvuli podezrelym transakcim, takze uz jsem nezaplatil ani v obchode. Po mailove komunikaci ucet hned odblokovali, ale pro HR je revolut nepouzitelny.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků