od tomasvlasak 26. 3. 2020 18:20
poslední dny jsem si s Revolutem a jejich "akciemi" hrál trochu víc (čekal jsem na ověření účtu u IB), ale bohužel musím konstatovat, že je to vhodné fakt tak maximálně pro někoho, kdo nakoupí jednou až dvakrát za měsíc (spíš ještě možná méně často).
Sice píšou, že uvedené ceny jsou orientační, ale třeba včera se mi stalo, že nákup proběhl za kurz o cca 2,5% dražší (tj. peníze utracené všechny, ale dostal jsem méně než potvrzený počet akcií) a dnes (a to mám i printscreeny toho co jsem potvrzoval + toho na co se to po pár minutách opravilo) při prodeji se pokyn realizoval za kurz o cca půl procenta nižší ... tj v obou případech to bylo nevýhodné pro mě (zobrazená a mnou potvrzovaná cena oproti realitě)
takže opravdu nemá smysl tady obchodovat, vhodné je to maximálně v situaci, kdy u normálního brokera není hotovost a chci nakoupit něco extra rychle s vidinou zisků alespoň +5% za tu dobu než převedete hotovost, pak to asi smysl má (tady lze dobít peníze kartou a nakoupit do pár minut) ... ale jinak ne
Každopádně i tak palec nahoru za alespoň nějakou snahu a osvětu i "běžných" uživatelů, kteří by jinak akcie neřešili vůbec
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.