Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 3. 2021 13:25

Mnohým ještě může vyhovovat, že ceny vidí + obchody může dělat v CZK. Ano, spread není ideální ve srovnání s velkými krypto směnárnami.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tlamik5 19. 3. 2021 14:51

Je to fakticky jen jednoduchost, ten spread mě taky sere, ale dají se vychytat momenty, kdy je hodně nízký, jinak to nemá cenu. Pochybuji, že by někdo používal Revolut na skutečné obchodování s kryptoměnami. Já to mám jen na hraní.
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peliculiar 19. 3. 2021 19:34

Asi hloupá otázka, ale google mi na to jednoduchou a jasnou odpověď nedal ... Nejspíš pochopitelně, protože jsou tam dvě strany - Revolut a konkrétní banka.

Jak je nejvýhodnější dobít peníze na Revolut? Mám bankovní účty, mám i kreditní (MMB podnikatelská) a debetní karty.
Mají tyto způsoby nějaká úskalí? Poplatky, omezení ze strany Revolutu, nebo mé banky? Používám hlavně MMB a mBank, mám ale i další účty. Chci dobíjet české koruny a měnit na eura ve výši kolem 20K měsíčně.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tlamik5 19. 3. 2021 20:06

Někde tady se nedávno psalo, že třeba dobíjení kartou má nějaké "tajné limity", které se snad časem samy záhadně navýší, takže můj odhad je, že kartou tahle částka asi nepůjde (rozhodně ne na začátku), takže asi přichází na řadu dobíjení převodem. Nezkoušel jsem, ale Revolut má Rajfkové bankovní číslo jen se musí do poznámky vepsat svoje referenční číslo. Myslím, že bezplatné je aktuálně 25K měsíčně.
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 3. 2021 20:09

Kartou to půjde, ale často ne 20k naráz. Není problém ale na 2-3 dobití, klidně jedno může být metodou Google pay, druhé klasicky zadáním údajů karty (ta se pak uloží), to zvyšuje pravděpodobnost že to projde. Třeba já tento měsíc dobil nejprve 8000 Kč přes Google pay a pak stejnou částku o chvíli později přímo přes kartu (uloženou). Obojí přitom v reálu bylo dobití z Curve.
Jo a pokud by druhé dobití nešlo tentýž den, další den už to zpravidla projde.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod peliculiar 19. 3. 2021 20:50

Díky za odpovědi. To dobíjení převodem z účtu navyšuje i limit dobíjení kartou? Když mám podnikatelskou kreditku od MMB, bude to brát jako platbu za zboží (bonus) a nebo jako platbu na účet (poplatek) ? Nemám Curve, abych to tím případně dokázal "skrýt", pokud to tak funguje.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tx999 19. 3. 2021 20:57

Ze zacatku to asi 20k nepusti,ale co si pamatuju, tak to slo pomerne rychle nahoru. Ted uz tam pres CZ karty dostanu klidne nekolik desitek tisic naraz.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 20. 3. 2021 09:46

Ale jen za predpokladu, ze nepouzivas vice karet...(pak jsou limity stale nizke - "nuluji se")

Edit: Omlouvam se za neuplnou informaci a doplnuji, ze se to tyka plateb pres mobil (APay a GPay)
Naposledy upravil milanBrno dne 20. 3. 2021 12:27, celkově upraveno 1
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 3. 2021 12:06

Nevim jak to maji nastavene, ale mam ulozenych 6 karet a nezaznamenal jsem nejake skryte limity na tu kterou kartu ze strany Revolutu. Spise jsem omezeny napr Equa umozni jenom 75k, ale napr Monetou jsem zaplatil najednou pres 100k, stejne tak CS, nebo Airbank.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 3. 2021 12:13

Já taky v podstatě žádná zde popisovaná omezení (kromě úplně na začátku) nepozoroval. Dobíjím max. cca 25k najednou, jednou jsem hned poté dobíjel dalších 10k.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod peliculiar 20. 3. 2021 18:11

Díky a otázka dobíjení kreditkou (ideálně od Monety) ?
peliculiar píše:Když mám podnikatelskou kreditku od MMB, bude to brát jako platbu za zboží (bonus) a nebo jako platbu na účet (poplatek) ?
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prologer 20. 3. 2021 18:53

Myslím, že za to u Monety není ani bonus ani poplatek.
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maeth_u 21. 3. 2021 22:00

Moneta bude od 1.4. úročit okamžitě.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czpetr 23. 3. 2021 09:27

Ahoj chci se zeptat využívám premium plán a zvažuji metal má smysl? A nebo raději platit CURVE black a revolut premium popř.nižší tarif.dík za nějakou zkušenost
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rakija 24. 3. 2021 13:18

Zkoušel někdo posílat platby z CZK Revolut účtu na (vlastní) CZK účet u české banky?

Já jsem předpokládal, že budou moci být v aplikaci Revolutu zadány údaje v lokálním formátu, ale lze tam zadat jen formát IBAN pro SEPA platby. Ten sice můžu zjistit a zadat, ale nejsem si jistý, jak probíhají SEPA platby mezi korunovými účty (všechny banky tvrdí, že nově musí SEPA platby v EURech(!) uskutečňovat za podmínek stejných jako lokální platby, ale nic neříkají o platbách mezi účty s jinými měnami).

Zejména mám tedy strach, jestli neproběhne dvojitá konverze (samozřejmě s patřičným spreadem) nejprve CZK -> EUR, pak clearing EUR-EUR a pak zpět EUR -> CZK, přičemž sice bez poplatku, ale příjemce by dostal výrazně nižší sumu než byla poslaná kvůli využití EUR jako převodní měny. Ví někdo, jak to skutečně je?

Jinak ještě zajímavost - ode dneška (resp. začátku dubna) vlastníci Revolutu vedení jako občané jiných zemí než CZ a SK ztrácí přístup k českému sběrnému účtu Revolutu v RB (a obdobně ne-Maďaři pro HUF), což prý dopadá hlavně na gastarbeitery, kteří si nechávají zasílat mzdu na CZK účet v Revolutu.
Rakija
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka