Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jakoubek61 5. 4. 2021 17:39

@minarjo:
Předpokládám, že máš, stejně jako já, Revolut i Curve kartu. Mám na tebe prosbu, mohl bys vyzkoušet funkčnost payment linku z Revolutu a platbu Curve kartou z toho odkazu, která je vedena na stejné jméno a adresu jako revolut?
Moc děkuju.

Problém vyřešen. Prosbu beru zpět.
Naposledy upravil jakoubek61 dne 5. 4. 2021 20:07, celkově upraveno 1
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 4. 2021 19:44

jakoubek61 píše:Vyplňuju údaje Curve karty, ze které chci poslat libry na na revolut, kde jsem si vygeneroval payment link.
To PSČ je součástí údajů ke kartě, ze které chci platit, tedy CRV.
PS: 19800 mě to taky nebere, ale díky za snahu.

Naprosto stejný problém jsem řešil před dvěma dny. Platební brána požadovala ZIP kód a mé skutečné české PSČ označila jako nesprávné (zkoušel jsem ho zadat s mezerou i bez mezery). Pak jsem tam zkusil zadat anglické PSČ (konkrétně NN17 9RS) a to prošlo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jakoubek61 5. 4. 2021 20:05

Problém vyřešen. Pomohlo to anglické PSČ.
Díky Milos.
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dave_no 6. 4. 2021 07:24

Nevíte, proč mi Revolut ukazuje poplatek cca 5 EUR při směně částky do 25 000 CZK? V dubnu jsem žádnou transakci neprováděl.
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 6. 4. 2021 07:33

Podívej se do profilu k jakému datu máš obnovu limitu, každý to má jinak, podle toho, ke kterému datu jsi založil účet.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldapo 6. 4. 2021 07:43

Měl bych jeden rychlý dotaz. Kolik můžu zaplatit přes kartu? Půjde zaplatit za zboží online jednorázově třeba 4-7 tisíc dolarů? Je tam nějaký limit?
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 4. 2021 08:38

@dave_no:
Konkrétně své limity (a den v měsíci, kdy se nulují, fakt to nesouvisí s kalendářním měsícem) zjistíš, když na hlavní Revolut stránce (R) klepneš na ikonku profilu vlevo nahoře, pak tam graficky i číselně uvidíš limity pro konverze, výběry z bankomatů... A nezapomeň, že mezi konverze se počítá i to, co na první pohled ty sám třeba za konverzi ani nepovažuješ, protože to jako samostatnou konverzní operaci neděláš. Tedy třeba vklad peněz do akciového portfolia, nákup kryptoměn či komodit v jiné měně než USD (toto vše zahrnuje konverzi do USD), nebo třeba zasílání eur či jiné měny převodem z CZK složky (konverzi provede automaticky před zasláním), stejně jako placení kartou v cizí měně, ve které nemáš v Revolut peníze a tedy je konverze z měny, ve které peníze máš, opět vyvolána.

@Aldapo:
Limit pro kartu lze u ní sice nastavit, ale lze ho mít i zcela vypnutý.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldapo 6. 4. 2021 10:40

minarjo - díky našel jsem že mám vypnuto, takže uvidíme jestli to bude i tak bezlimitně fungovat.
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Niccolz93 6. 4. 2021 12:54

Předem díky za odpověď . 1.4 mi byla klasickým běžným převodem z bankovního účtu u airbank preposlana peněžní castka na můj ucet Revolut . Bohužel odesílatel nezadal do poznámky mě referencni číslo , vrátí se v pořádku platba zpět odesilateli ? Případně za jak dlouho .
Niccolz93
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Aldapo 6. 4. 2021 13:36

Tak mě to stejně nepomohlo. Kartu mě odmítla platební brána při placení cUSD nějakých 5400 dolarů z obchodu si to prepocitalo na GBP a proste to nedochroustalo. Přitom na Revolut jsem si dal přes 130 000Kč.

https://valoraapp.com/
https://support.simplex.com/hc/en-gb/se ... 144179-FAQ

Asi se s tím tady nikdo nesetkal že by potřeboval platit větší částku přes tenhle systém:( . Tak ještě možná přímo u prodejce skousnou Tether . Hold asi čas jít do nějaké kryptokarty rovnou no :( . Jenže zrovna v tomhle případě je to...jak se tomu říká...čas sou peníze.
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sysgen 6. 4. 2021 21:36

Kdo máte rádi kravinky tak Revolut nabízí novou debetní kartu co svítí ve tmě (hledejte "Glow card" nebo "Anthony Joshua card"). Dá se objednat za nějakých 130Kč i s free účtem.
Podle mě pěkný lákadlo, ale nebude moc funkční. Když budete mít kartu věčně v penežence, tak se moc "nenabije" světlem, aby mohla ve tmě zářit. Takže vlastně jen další levná plastová karta.
sysgen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Niccolz93 7. 4. 2021 06:06

Ahoj ,pokud odesilate z běžné české banky (airbank a ) nezadatr při posláni platby moje referencni číslo do poznámky pro příjemce ,tudiz mě platba na Revolut nepřijde ,vrátí se odesilateli platba zpět ?
Niccolz93
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 4. 2021 07:10

To musíš buď počkat a uvidíš, nebo se musíš zeptat přímo Revolutu (případně jim tu platbu identifikovat, aby to spárovali ručně, tedy na který jejich účet kolik Kč bylo posláno z jakého účtu, nejlépe napsat v IBAN formátu). Podobně se poskytuje i vůči jiným subjektům, když bys zaplatil třeba fakturu či složenku bez variabilního symbolu, také logicky kontaktuješ daného příjemce (firmu). Těžko je zde někdo tak "odvážný", že by to dobrovolně zkoušel :),i když logicky bych čekal, že to vrátí-ale pokud to týdne ne, tak tedy napsat.
Navíc daleko jednodušší je na Revolut vložit kartou, a to i když ti vkládá známý (tomu můžeš vygenerovat platební link v aplikaci a on ho použije k platbě kartou na bráně Revolutu, funguje nicméně jen do určité částky, pro větší už by brána chtěla aby si dotyčný Revolut také zřídil). Převodem dobíjet Revolut je zbytečně pomalé, já to nepoužil nikdy.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 4. 2021 07:30

Tak bohuzel musim potvrdit, ze CZK odeslany z CZK uctu v Revolutu(mam Premium) se pripisuji jako zahranicni platba a ceska sporit. strhla 100Kc poplatek za prichozi platbu. >:-(
Prislo to z Currency Cloud, IBAN ATxx , SHA platba. Pri odelsilani psalo poplatek 0Kc, s poznmakou, ze mistni prevody jsou zdarma, tak to bral, ze to je fakt mistni prevod a ne zahranicni platba s SHA instrukci.

Takze CZK odesilat jenom na ucty, kde prijem zahranicni platby je zdarma. Jsou takove vubec? Jinak pote je to pro CZK nepouzitelna sluzba...

Asi bych typ platby mel reklamovat v Revolutu?
Naposledy upravil slavo963 dne 7. 4. 2021 07:42, celkově upraveno 2
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Niccolz93 7. 4. 2021 07:35

O dobíjení na Revolut neslo , to mám klasicky sparovane se svoji kartou . Tady jde o běžnou platbu z banky na můj ucet ,od cizího člověka . Zadala jsem číslo účtu i referencni několikrát upozornila ze číslo musí zapsat do poznámky .. ale nestalo se a platba se ani mě nepripsala což jsem věděla ,ale zatím ani nevrátila . Tak mě zajímalo zda je možnost ,ze se vrátí , jelikož cca rok zpět jsem zkoušela poslat na svůj Revolut ucet 2kc z jiného účtu bez referenčního čísla a druhy den se vrátila castka zpět na ucet . No asi pockam do konce týdne a pak to následně budu muset dal řešit .
Niccolz93
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka