Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 7. 4. 2021 07:40

Takže klasická příchozí mezinárodní zahraniční platba?
To je ale nemilé. To nevím, kde by takové platby byly běžně zdarma...
Něco jiného je SEPA, ale proč to posílají jako mezinárodní platbu?
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 4. 2021 08:06

SEPA je platba v eur, ta je stále zdarma na obou stranách.

A platba prišla bez mého jména, co může být problém, když protistrana bude chtít platbu z účtu na vaše jméno (při platbě v eurách to není problém, účet je na jméno)
Naposledy upravil slavo963 dne 7. 4. 2021 08:09, celkově upraveno 1
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hgfdsa 7. 4. 2021 08:06

Které banky mají příjem zahraničních plateb zdarma? Mně CZK platba z Revolutu přišla vždy na BÚ Monety a zdarma.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 4. 2021 08:09

Museli to změnit a czk už posílají jako sha platbu, protože já taky nikdy neplatil poplatky.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 7. 4. 2021 08:24

Pokud to není jen nějaká dočasná chyba na straně Revolut, tak to není dobré.

Příchozí zahraniční platby zdarma nemá žádná česká banka, nejlevnější jsou u Equabank za 29Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 7. 4. 2021 08:27

Já jsem odesílal CZK včera na svůj účet u Creditas.
Tak až to dorazí, poreferuji ohledně poplatku.
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czpetr 7. 4. 2021 08:52

Jestli to chápů kdo má příchozí SEPA zdarma v rámci účtu tak poplatek by měl být 0kč ?
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 4. 2021 08:55

SEPA áno, ale czk nelze poslat přes SEPA
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod czpetr 7. 4. 2021 09:04

A nevyhodnotí to banka jako SEPA platbu i když je v CZK a kdo má příchozí SEPA zdarma v rámci účtu tak neplatí poplatek?
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 7. 4. 2021 09:35

E ve akronymu SEPA znamená Euro (Single Euro Payments Area), platba v CZK nemůže být SEPA, ale SWIFT.

https://www.revolut.com/help/making-payments/sending-money-to-a-bank-account/issues-with-transfers/why-was-i-charged-a-fee-for-my-transfer píše:If the beneficiary bank is located outside of the EU or if the transfer is not in Euros, then your transfer will be sent via SWIFT and you may incur international wire transfer fees.

Ale nevím, proč to teď posílají z Rakouska, když do teď to chodilo z českého účtu. Zkusil bych to reklamovat (u Revolutu, ne u svojí banky, ta je v tom nevinně), nebo aspoň s Revolutem nějak řešit.

Zdarma by měl mít jednu takovou příchozí (nebo odchozí) platbu třeba Prémiový nebo Aktivní účet v Raifce, Exkluzivní účet pak zdarma příchozí všechny.

https://www.rb.cz/attachments/ceniky/cenik-pi-1.pdf 3.2. Bezhotovostní zahraniční platební transakce
1.7. Jiná příchozí/odchozí úhrada než uvedená v předchozích řádcích 1.1. až 1.6
EXKLUZIVNÍ účet v ceně / 1 % z částky úhrady, min. 300 Kč,max. 1 500 Kč
PRÉMIOVÝ účet,AKTIVNÍ účet první příchozí nebo odchozí úhrada v ceně, další 1 % z částky úhrady, min. 300 Kč, max. 1 200 Kč / 1 % z částky úhrady, min. 300 Kč, max. 1 500 Kč
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Audit 7. 4. 2021 10:13

slavo963, dnes mohu potvrdit stejnou zkušenost odesláno z Revolut na Premium Erste a poplatek je 1%. Stejný iban AT, účet Currency cloud limited. Nevím jestli to nezařadilo Erste jako rakouskou pobočku, aproto AT iban.
Jinak jsem kontaktoval nějaké své banky a Moneta mi sdělila, že příchozí platba ze zahraničí v Kč není zpoplatněna.
Ještě tam zavolám jednou (víme, kdo na těch online chatech sedí), pokud mi to ještě jednou potvrdí, tak to odzkouším, nějakou menší částkou.
Jinak zkouším chat na Revolut, ale vůbec mi nejde otevřít - na PC.
Naposledy upravil Audit dne 7. 4. 2021 10:26, celkově upraveno 1
Audit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 7. 4. 2021 10:26

Směroplatný je co je v ceníku, hovorem z infolinky bych se úplně neřídil, možná pokud bych to měl nahraný a i pak je to otázka, jak by dopadla případná reklamace. A podle ceníku Monety mi to zdarma nepřijde, pokud to posílají v Kč ze zahraničí jako SWIFT. Testování na malý částce vygeneruje úplně stejný poplatek jako na vyšší, min. 100 Kč.

https://www.moneta.cz/documents/20143/1 ... by-fon.pdf

VI. Zahraniční platební styk
Příchozí úhrada na účet klienta
5.1 Příchozí úhrada - v EUR ze zemí mimo EHP a úhrady v ostatních
měnách 1 %, min. 100 Kč, max. 1 000 Kč

5.2 Příchozí úhrada - SEPA a ostatní úhrady v měně EUR ze zemí
EHP ZDARMA
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 7. 4. 2021 10:29

Přesně tak, v ceníku MONETA je jasně uveden poplatek 1 %, min. 100 Kč, max. 1 000 Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DrCaves 7. 4. 2021 10:54

Když vynecháme prémiové účty, tak co myslíte HelloBank? Ti zahraniční platby nemají v ceníku definované (https://www.hellobank.cz/ucty/bezny-ucet). Mají tam pouze "Příchozí/odchozí úhrada v českých korunách" a ta je zadarmo.

Předpokládám, že tedy asi neumí poslat zahraniční platbu, ale přijmout by ji měli umět ne?
DrCaves
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka