Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 11. 2021 17:17

Revolut obecně tím že nemá v ČR účet, tak využívá prostředníky. To co popsal @Milos je ta "lepší" varianta, protože to dojde pak z českého účtu ČS vždy. Ta druhá, když to Revolut místo přes společnost Vitesse posílá přes CurrencyCloud, tak to u některých bank (víme zde o ČS či Fio) může dojít jako zahraniční platba z Rakouska (z Erste Wien), tedy s nenulovým poplatkem. U ostatních bank to CC "protlačí" až do české ČS a přijde to z ní bez poplatku. Tedy: nikdy nevíš u Revolut při posílání CZK jistě, z jakého účtu to dorazí (Revolut má zkrátka více partnerů a využívá je různě), dvěma zmíněným bankám se proto pro příjem CZK radši vyhýbej. Oproti tomu eura jsou u Revolutu pro příjem i zasílání v pohodě a rychle, tam máš svůj vlastní eurový účet (vlastní IBAN), ze kterého to pak chodí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pivinecek 10. 11. 2021 19:11

mám nově založený Revolut, a zbývá mi 1 misto na doporučení přátel - takže pokud bude někdo zakládat, tak můžu poslat odkaz, podmínka je objednání fyzické karty a 3 platby fyzickou nebo virtuální kartou Revolut za min. 100 kč, nutno dokončit do 6 dnů. Odměna 500 kč
K dispozici zaměstnanecké slevy na Samsung
promo kódy v mém profilu (zeměkoule u jména) nebo SZ. Revolut, Vivid Card, Raiffeisenbank, IN100 české dráhy.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pikropikro 10. 11. 2021 20:11

Ok, moc diky. Takze me jmeno neuvidi. To jsem chtel vedet. Jeste jednou diky.
pikropikro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peter23p 10. 11. 2021 20:21

Poslední platba z Revolutu měla jméno a příjmení majitele v poznámce o převodu. Dřív to tam nebylo. Takže je možné že ho uvidí.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 11. 2021 20:23

Jo, už několik měsíců se mi tam objevuje i jméno a příjmení, ale je možné, že to je vidět už při zadávání převodu a mohlo by to jít smazat. (S tím si ale jist nejsem, protože to nesleduji.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 10. 11. 2021 20:42

Poznámka je přece uživatelsky editovatelná? Já tam mám originálně přednastaveno "Odesláno z Revolutu", ale můžu si tam při zadávání platby napsat cokoliv jiného.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 10. 11. 2021 20:48

Poslední 2 měsíce za poznámku automaticky přidávají "FROMjméno a přímení" ale při odesílání to tam není takže to smazat nejde, přidává to tam buď Revolut nebo spíše zprostředkovatel.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 10. 11. 2021 21:34

No jo, opravdu. Za tou vlastní poznámkou je ještě jejich "systémem" automaticky přidáno "FROM JMÉNO PŘÍJMENÍ", do teď jsem si toho nevšiml :shock:
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 10. 11. 2021 21:42

Posílám platby bez úpravy poznámky tak sem koukal do historie plateb. Tak ještě v září bylo jen "Odesláno z Revolutu" v říjnu už bylo přidáno i jméno.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 11. 11. 2021 11:47

Platby v eurech mají stále jen "Odesláno z Revolutu"
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 11. 2021 13:22

Protože platby v eurech jdou (narozdíl od těch korunových) z účtu na tvé jméno (z tvého IBAN), takže by jméno mělo být vidět přímo u čísla účtu jako u běžných převodů mimo Revolut, a ne v SEPA poznámce :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pikropikro 12. 11. 2021 08:48

Hmm, tak skoda. Tak tahle sluzba muj pozadavek nevyresi :-(
pikropikro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 12. 11. 2021 09:33

@pikropikro: Nevím o co přesně jde a o jakou částku se jedná, ale co takhle použít vkladomat, poštovní složenku nebo vklad hotovosti na přepážce banky?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Mia2112 12. 11. 2021 14:23

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s tím, že posílal peníze například z české spořitelny dotyčnému na revolut (žije v čr) a bohužel jsem neuvedla v.s. ani žádné jiné číslo. Přijde dotyčnému platba, nebo ji revolut vrátí? Děkuji za případnou odpověď.
Mia2112
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peter23p 12. 11. 2021 15:16

Pokud není uvedena reference platba dotyčnému určitě nedorazí a měla by se po několika dnech vrátit.
peter23p
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka