Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 1. 2022 14:14

Potřeboval bych na R dostat 400k CZK z českého účtu. Vzhledem k tomu, že czk lze posílat od 1.2. už jen na litevský účet, poradil by mi někdo, jak je tam dostat nejlevněji? K dispozici mám ČSOB Premium, mbank a fio. Kartou to kvůli vkladovým limitům na několikrát zkoušet nechci.

Co jsem našel, tak ČSOB si vezme 1% (max 1500 v tomto případě), mbank provede vždy konverzi měny a Fio by to mělo umět za 200 czk.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod frelichl 31. 1. 2022 17:59

Akorat ti do toho muze vstoupit jeste korespondencni banka a obratit pomer vyhodnosti mezi CSOB a FIO. Nikdy jsem ale nevyzkoumal, jestli jde routing penez nejak zjistit dopredu a tim padem odhadnout jake naklady na prevod lze opravdu ocekavat.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 31. 1. 2022 18:16

Když to pošle s poplatkovou dispozicí OUR, tak náklady dopředu zná (u Fia 500,-). V jiných případech to bude asi podobné jako USD - nikdy předem nevíš.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 31. 1. 2022 19:53

Poplatek nevíš, ale řekl bych, že do procesu vstoupí korespondenční banka jistě, a dle odkazu níže soudím, že to bude Barclays (ale nejsem si jist, že mají vše aktualizované). Každopádně výše poplatku je nejistá, resp. minimálně ekvivalent 300,- korun bych viděl jako jistý, spíš bych si myslel, že víc.

https://www.revolut.com/help/adding-mon ... ut-account
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2022 21:00

@wit.cz: Možná se těch vkladových limitů Revolutu bojíš zbytečně. Týká se to hlavně nových účtů a nově přidaných karet. Zkus si případně vygenerovat "Odkaz pro platbu", který pak přes platební bránu uhradíš kartou (volba "Převod", pak zvolit "Odkaz pro platbu", zadat částku a kliknout na "Požádat").
Osobně mi normálně prošlo dobití 100.000Kč kartou, větší částku jsem zatím kartou neměl potřebu dobíjet, pro větší částky jsem doposud využíval bankovní převod.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 1. 2. 2022 08:46

@Milos: To by mohlo jít. Vygneroval jsem odkaz pro platbu, získal link, ale na něm se to tváří, že se mám nově zaregistrovat, abych mohl platbu provést (Připojte se k Revolutu a pošlete). A po kliknutí to samozřejmě přesměruje na zadání tel. čísla a následně pošle SMS na stažení appky. Jak se tedy dostat k té platební bráně?

Jinak mezitím se mi povedlo udělat standardní dobití 100k kartou, kterou jsem měl uloženou. Tak to představovalo jen přesun z banky na kartu a teď to případně víckrát zopakovat.... No, ten sběrný účet RB, co Revolut používal, ten tedy chybí...
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 2. 2022 09:20

@wit.cz: Neuvědomil jsem si, že ten platební link vede přímo na platební bránu jen u částek do cca. 7500Kč, při vyšších částkách vede ke stažení aplikace Revolut :-|
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 2. 2022 09:36

Mám ve Fio asi 4000 usd jak je dostat nejlevněji do Revolutu?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tx999 3. 2. 2022 09:49

Jestli mas k tomu uctu kartu, tak kartou. Akorat to bude nejspis na nekolikrat kvuli limitum.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 2. 2022 10:26

Kartu u FIo nemám žádnou. A umíto vůbec nějaká od FIO? Mám platební od Equabanky a ta to umí ale FIO karty netuším jestli některá jde spárovat s USD účtem?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pavel444 3. 2. 2022 10:32

Fio neumí karty k USD účtům, pouze CZK a EUR. Pokud by šlo následně jen o směnu na CZK či jinou měnu volil bych devizovku.
Pavel444
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 2. 2022 10:35

Nikdy jsem to nedělal tak jsem si zkusil poslat platební kartou do revolut 10 éček z euro účtu který mám v Equabanky a nejde to? Proč? Píše mi to, že karta je vedená v CZK a jestli chci opravdu přidat peníze v euro? Přitom kartu mám spárovanou s euro účtem. Kde může být chyba?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 2. 2022 10:44

Tuto hlášku při vkladech kartou píše Revolut běžně, protože se pokouší odhadnout měnu karty z jejího čísla (BIN). Takže tu hlášku ignoruj a zvol "Ano, vložit v Eur" či jak to u té výstrahy je. To je stejné, když do Revolut vkládáš třeba skrz Curve, tam se také měna vkladu s BIN čísla karty často neshodne. Revolut tou hláškou jen upozorňuje na možnou měnovou konverzi u zdroje (dráž než kolik by mohla stát přímo u nich), která ale takto u karet k více měnám nehrozí, což Revolut nemůže z čísla karty poznat.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod bufalobil1 3. 2. 2022 10:49

Jo máš pravdu proběhlo to správně. Dík.

-- 3. 2. 2022 10:55 --

Z devizovky nejsem moc moudrej. Koukám na Easychange a jejich ceník.

Vnitrobankovní platba USD tuzemská v rámci bank, kde má USD účty EasyChange. 0 CZK chápu

Mezibankovní platba USD tuzemská i zahraniční v režimu SHA. 150 CZK, v jiné zdrojové měně kursový přepočet

Mezibankovní platba USD zahraniční (mimo EHP) v režimu OUR.*

*USD lze v režimu OUR odesílat jen mimo EHP.

850 CZK, v jiné zdrojové měně kursový přepočet

jestli ale dobře rozumím tak by to mělo být za 150 Kč?? Pojede to v režimu SHA?
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pavel444 3. 2. 2022 14:31

Easychange není špatná, ale momentálně používám raději SAB Finance, mají o pár halířů ještě výhodnější kurzy. Obě dvě spolupracují právě s Fio bankou, tak jsou převody mezi účty vedenými u FIO za 0,- Kč. U obou dvou je třeba podepsat rámcovou smlouvu.
Pavel444
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka