tomov píše:Byl jsem na benzín v Polsku a částka na stojanu byla 120 PLN. Při platbě Revolut kartou MC i VISA přes Gpay bylo vždy na terminálu účtováno 126 PLN a platba zamítnuta (měl jsem na účtu jenom něco přes 120 PLN). Pak při platbě Hello MC kartou mi bylo naúčtováno 120 PLN. Máte někdo podobnou zkušenost? Napadlo mě, jestli to nějak nesouvisí s dočasně sníženou DPH a ta se uplatňuje jenom u karet vydaných v EU.
v polsku jsem platil na benzince revolutkou nekdy v březnu, smenil jsem si na polskej ucet penize - zlotý, o víkendu byla přirážka , takže lepší měnit z czk na pln v tejdnu. no a na pumpe mi nikdy nenauctovali vic,
jedine co mě napadá , je že to bylo z jiné měny bráno s nejakou prirazkou. což je velkých 5 procent přirážka.
i v lidlu jsem se divil že mi to vzalo správně z polskýho účtu i pak i v Biedronce
.
ale vod tý doby jsem tam nebyl, za prvý to není pro mě ten levnej benzín, v čr ho mám levnější. a nebo mám neschopnou účetní co neumí požádat o vratku v polsku o dph. z faktury ještě navíc i s mým icem a dičem.
pak jsem to bral na palivovou kartu OMV, tam nějaký zasmluvněný benzinky maj co to vezmou na fakturu.
ale nemel jsem tam od ty doby zadnou cestu se podivat na nejaky nemovitosti tak už tam nejezdím, koupil jsem jinde v květnu. takže tam nejezdím vydělát pár tisíc, spíše stovek tisíc, takže mě nějakých pár tisíc ušetřených nevzruší.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.