Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 1. 8. 2022 16:14

Nojo, jen to bylo v jiném vlákně viewtopic.php?p=13276785#p13276785
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 8. 2022 06:00

tlamik5 píše:Potřeboval bych poslat PLN za ubytování do Polska, napadlo mě to zkusit z Revolutu, vidíte v tom někdo komplikaci ? Za jak dlouho to protistraně přistane na účtu ? Poslali mi BIC a IBAN, nepotřebuji pro IBAN i přesné jméno a adresu ?

Podle mne tam bude nějaký poplatek, když to posíláš mimo svůj domicil. Já na platby v PLN používám Fortissimo (devizy.cz), je to česko-polská společnost (vlastní ji Tadeusz Farny, otec Ewy Farne D: ), a má tedy účty i v Polsku a jde to jako vnitrostátní (uvnitř Polska) platba bez poplatku pro tebe i pro příjemce. U velmi malých plateb nemají nejlepší kurzy (jen lehce lepší než banky), ovšem absence poplatku to vyváží.
Jestli jde o nějakou drobnou částku, napiš mi SZ a můžu ti to zaplatit z mého účtu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod stepano 4. 8. 2022 06:02

Nemáte někdo přehled, jestli pro cizoměnové platby lepší používat Revolut nebo Hello KK s kurzy Mastercardu?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lexx 4. 8. 2022 06:13

tlamik5: Posílal jsem před měsícem do Polska 48000 Kč a poplatek za mez. platbu byl 143 Kč, tedy 3 promile. Jméno a adresu jsem tam zadával, vygooglil jsem si ji. Podle Revolutu dorazila platba do banky příjemce následující den.
Podle mě naprostá pohoda.
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 8. 2022 06:36

V ceníku Revolut, aby se prase vyznalo, ale chápu to tak, že na platby mimo domicil je paušální poplatek, je tak jedno jestli posíláš 5 korun nebo 50 tisíc.

-- 4. 8. 2022 07:40 --

stepano: platba kartou je zdarma (tedy u Revolutu ne, pokud přesahuje měsíční limit tarifu nebo je o víkendu a státním svátku).
Co se kurzu týče, je srovnatelný. Revolut má vždy okamžitý, Hello k okamžiku zúčtování a myslím, že celý den stejný.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lexx 4. 8. 2022 06:43

V únoru jsem posílal mez. platbu do Chorvatska (700 kn, 2257 Kč) a poplatek byl dokonce jen 10 Kč. Možná se i změnil ceník.
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 8. 2022 07:40

No, já si taky myslel, že by měl být účtován paušální poplatek, ale vždycky to spíš vypadalo na nějaký procentuální poplatek z výše platby.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 4. 8. 2022 10:43

je to nějaké procento, posílal jsem PLN do Polska ekvivalent asi 3tis a bylo to asi 16 korun
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 4. 8. 2022 11:03

Ten ceník pro mezinárodní platby https://assets.revolut.com/legal/terms/ ... 072022.pdf platný od července 2022 vypadá složitě, ale složitý není :-)
Při posílání peněz v lokální měně příjemce (například PLN do Polska, HRK do Chorvatska) Revolut jako poplatek účtuje procenta z platby, vedle toho má ale vždy stanoven minimální a maximální poplatek. Pokud tedy @Lexx posílal PLN (v celkové hodnotě odpovídající 48000Kč) do Polska, tak Revolut naúčtoval poplatek 0.30%, neboli 144Kč (143Kč). Jinak minimální možný poplatek je 9Kč, maximální pak 800Kč. Když by do Polska posílal měnu CZK, tak by zaplatil fixní poplatek 150Kč, bez rozdílu hodnoty posílané částky.
Při posílání HRK do Chorvatska je poplatek 0.40%, minimálně 15Kč, maximálně 800Kč (v únoru byl minimální poplatek 10Kč, což koresponduje s tím, co uvedl @Lexx).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cermakjn 4. 8. 2022 13:33

Jak funguje break fee při zrušení Metal předplatného v období (14 dní; 10 měsíců> při aktulním promu první 3 měsíce á 20 Kč/měsíc a dále 299 Kč/měsíc? Při ukončení 15. den se mi naúčtuje discounted fee 2*20 Kč nebo plná sazba 2*299 Kč? Podmínky to nijak nespecifikují.

Terms: https://www.revolut.com/en-CZ/legal/dis ... spromotion
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 8. 2022 13:38

To je otázka co mě taky napadla i s ohledem na to mít zdarma Chromatic kartu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod tlamik5 4. 8. 2022 19:34

Opravdu, posílal jsem 900PLN, poplatek byl směšný, oproti bankám, a podle Revolutu to přijala banka příjemce prakticky okamžitě.
Poplatek 2,72PLN
Posílal jsem to v 5:15 a 5:28 to přijala banka příjemce, tvrdí Revolut.
Jsem zvědav, kolik peněz dostal příjemce.
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 4. 8. 2022 19:55

K čemu je dobrá chromatic karta? Má nějaké výhody?
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 8. 2022 19:58

Nemá, je to jen o vzhledu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigzachod 5. 8. 2022 12:45

peter23p píše:To je otázka co mě taky napadla i s ohledem na to mít zdarma Chromatic kartu.

tak dle podmínek chápu, že ti poplatek za kartu naúčtují jako náklad při zrušení...

ale taky mě to zajímá... zda se dá za 60Kč pořídit na měsíc ten nejvyšší tarif :D
bigzachod
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka