Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lenka_2 14. 6. 2023 00:18

U mě taky problém. Dne 5.6. odesláno z Revolutu do mBank 20 000 Kč, podle nich 7.6. v 10:57 peníze přijaty bankou příjemce, ale dodneška je nemám.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod outlier 14. 6. 2023 01:35

Guzma píše:Nechápu, jak můžou mít bankovní licenci. Tohle je přece základní fce, kterou od banky čekám, odeslání a příjem plateb...

Já bych řekl, že tu licenci mají v Litvě zřejmě proto, že Litva na to není moc náročná. Jak tu už bylo diskutováno, Británie jim nedávno licenci zamítla.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod passé 14. 6. 2023 05:22

Nojo zamitla, ale asi z politickych duvodu, kdyz je jeden ze zakladatelu firmy synem manazera Gazpromu a rozjezd banky mu financoval rusky kapital, asi i Gazprom. A i v Litve to mel dost nahnute, tam o tom dokonce hlasovali v parlamentu, malem tam o licenci prisel.
https://www.mesec.cz/clanky/v-cesku-pusobi-tri-banky-s-vazbou-na-rusko-expobank-revolut-a-sberbank/
passé
osobne

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 6. 2023 06:32

@Guzma:
Ale to co ti tvrdí RB ("...že jim z Revolut žádná platba nepřišla") bude platit VŽDY, i kdyby to Revolut skutečně poslal, protože do ČR CZK platba (narozdíl od eurové) nikdy nedojde přímo od banky Revolut, ale od spolupracující typicky nebankovní instituce. Takže RB nikdy nemůže platbu z Revolut identifikovat, může jít o platbu např. od Vitesse psp a dalších cca 3-4 institucí, které Revolut používá. To jen technické vysvětlení, že po RB nemůžeš chtít dohledat platbu od banky Revolut, ale v podstatě od "libovolné" společnosti (zahraniční, často s účtem v ČR či okolních zemích), skrz kterou to v balíku dalších CZK plateb poslal.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 14. 6. 2023 08:47

Revolut ale umí poskytnout detaily transakce i název svého zprostředkovatele...
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 14. 6. 2023 09:28

Revolut ano, ale on se obrátil na RB a ta sotva najde platbu přímo z Revolutu, když on sám to v CZK do ČR prostě neposílá :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Guzma 14. 6. 2023 10:07

Revolut mi poslal PDF s informacemi o platbě i vím, že odesílací banka je v tomto případě Citibank Europe. Tyto informace jsem i poskytl RB se žádostí o dohledání platby.
Guzma
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 14. 6. 2023 10:29

Tak pak bych se s vyjádřením RB obrátil na Revo. Ostatně mělo by stačit reklamovat pouze u Revolutu, ať tedy doloží, že platba odešla.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod tx999 14. 6. 2023 10:42

Lenka_2 píše:U mě taky problém. Dne 5.6. odesláno z Revolutu do mBank 20 000 Kč, podle nich 7.6. v 10:57 peníze přijaty bankou příjemce, ale dodneška je nemám.

Mam to naprosto stejne pokud jde o data.
Takze bych si tipnul, ze se jim tam rozbil davkovej system a nejsou schopny to automaticky opravit/poslat znova, tak to pravdepodobne dohledavaj rucne...
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 14. 6. 2023 12:25

Já jsem si četl tuto diskuzi hodně do minulosti a tyhle příhody se opakují pravidelně.
Z toho mi vychází, že nejde o jednorázový problém, spíš něco systémového.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Vasek06 14. 6. 2023 14:02

Po delší komunikaci s bankou a R. R o problémů ví a údajně ho řeší, neví ovšem do kdy ho vyřeší.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod losalamos 14. 6. 2023 17:00

11.6. odesláno do Monety 450€, připsáno v Monetě 12.6.. (jenže tady jde o € účet).
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 14. 6. 2023 17:04

Jo tak eura mám na binance taky většinou do hodiny, ale prostě naše tragická neuniverzální a nikde v současném globalizovaném světě nepoužívaná koruna je prostě zlo přinášející další a další náklady, finanční nebo časové. Ale hlavně, že je "česká", nad tím si můžeme dál honit .. tričko.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 6. 2023 18:02

Dnes po 10h zadana CZK platba do CS, po 13h penize pripsany na uctu, od ceske pobocky CITI.
V aplikaci je platba STALE nevyrizena s informaci - cas odeslani do banky prijemce bude 16.6.- takze tahle informace v apce je hrube orientacni, resp. useless :roll:
Zatim neprisel ani email o odeslani platby...
rev.jpg
rev.jpg (30.75 ) Zobrazeno 2046 krát
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod meme1255 14. 6. 2023 18:20

EUR musejí být v SEPA režimu nejpozději D+1. :)
meme1255
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka