Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 26. 7. 2023 13:46

trefil jsi okno, naopak to úterní nezafungovalo a čekám také až na dnešní platbu, která zatím nedorazila
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod ... 26. 7. 2023 13:55

A uz je nejak spolehlive vysledovane, kdy je nejvhodnejsi CZK do CR poslat? Ktery den v tydnu a kterou hodinu?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 7. 2023 14:31

Ono bude záležet nejen na tom kdy, ale hlavně KOLIK se posílá, proto jsem zdůrazňoval, že u mě šlo jen o pár set Kč. Evidentně se metody zasílání dle výše částky mění, ostatně stejně to dělá Revolut třeba u zasílání dolarů do USA, kdy do určité částky (v řádu set, možná i nižších tisíců USD) je to rychlá pohodová lokální US ACH platba a pro vyšší už Swift.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 26. 7. 2023 21:27

Ne, na výši částky nezáleží. Já posílám každý měsíc 20 000 Kč. Někdy to trvá 11 dnů a někdy den. Někdy je to přes spořitelnu a někdy přes Citibank.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 7. 2023 06:06

Posílám 2x do měsíce cca 24 tis., snažím se zadat v pondělí (po celý den) nebo v úterý ráno a teď to celkem stabilně přichází do druhého dne (někdy je to dokonce D+0).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 27. 7. 2023 09:49

mám vysledováno úterý a čtvrtek ráno cut-off cca do 10. pak to přijde v režimu D+1 někomu možná i D+0
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Peterko33 2. 8. 2023 13:06

Pozdravujem, zaslal som peniaze 30.6. do Money bank... príjemca platbu spracoval ale po dohode mi platbu zaslal zpátky... akurát že dal vratit platbu na účet z kterého mu to prišlo (CITI BANK) samozrejme mne na revolut nic nenabehlo od 3.7. ... podpora revolutu tvrdi že v CZE nepouživaju žiadnu 3rd party banku na prevody a že mam si žiadať "obchodníka platbu" ten mi zaslal odpoved z jeho banky že platba je zrealizovana a aby som ja kontaktoval revolut aby platbu zo CITIBANK ktoru som zaslal 30.6. stornovala. Viete mi nejako poradiť čo s tym ?
Peterko33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2023 13:45

Pokud banka příjemce skutečně tu platbu odeslala do Citibank a nevrátila se jim zpět, tak to budeš muset řešit s Revolutem. Máš od té banky nějaké potvrzení o realizaci té platby do Citibank? Že bys ho poslal Revolutu jako důkaz.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 8. 2023 14:35

To je zajimave. Kdyz jsem v minulosti revertoval CZK platbu(pres klientske centrum CS) poslanou Revolutem z rakouske Erste jako Swift(coz jsem neutusil a myslel, ze to pujde jako vzdy v te dobe z lok. CZK uctu RB a Sporka mi nauctovala 100Kc poplatek za prichozi mezinar. platbu), Revolut mi platbu normalne pripsal do par dnu...

Ted by to melo byt jednodusi, kdyz platba byla revertovana na ceske cislo uctu v CITI. Mozna je rozdil, ze revertovani platby probiha automaticky a priklada se nejaka "reference", ktera neni normalne zobrazena pro bezneho klienta a jde o interni inforamci mezi bankami, kde Revolut dokaze identifikovat prijemce, narozdil manulani navraceni platby? Byla teda platba revertovana nebo manulane preposlana? Prepokladam, ze CITI prichozi platbu nedokaze identifikovat komu nalezi, kedze jde o zberny ucet.

Kdyz dela Revolut mrtveho brouka, mozna skusit kontakovat primo CITI a poslat jim veskere informace. Mozna CITI platbu vrati zpatky do Monety a s prijemcem se vysporadat jinak preposlanim na klasicke cislo uctu a ne do Revolutu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 2. 8. 2023 14:57

Mezi revertováním platby bankou a "manuálním" vrácením platby klientem nějaký technický rozdíl určitě bude :-) Podle toho co píše @Peterko33, tak zde se jedná o případ, kdy platbu vrátil manuálně klient.

Ono dříve šlo na ten sběrný účet v RB i bezhotovostně posílat peníze na vlastní účet v Revolutu (identifikace klientským číslem v poznámce), takže fungování sběrného účtu v RB bylo jiné, než je fungování stávajícího sběrného účtu v CITI.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod frelichl 2. 8. 2023 16:38

Kdyz Revolut rika ze podporuje lokalni platby do Ceske republiky, tak tim opravdu mysli jenom jednosmerne platby do CR, ne z CR. Je to proto, ze v nekterych (respektive spis vetsinou) pripadech pouziva prostrednika, ktery podle instrukci Revolutu pres ucet v Citibank nebo Ceske sporitelne penize posle prijemci. Ucet u Citibank a Ceske sporitelny nepatri Revolutu a evidentne za nimi neni zadny system, ktery by prichozi penize dokazal podle reference poslat zpatky Revolutu.

Prichozi penize z CR jsou podporovane jenom jako mezinarodni platba primo na IBAN osobniho uctu vedeneho u Revolut banky.

Zeptal bych se banky komu patri ten ucet, kam se platba vratila a pak kontaktoval primo je. Hodne stesti, nebude to nic jednoducheho.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 8. 2023 20:34

Ten účet využívaný Revolutem skrz prostředníka do ČR bude patřit přímo samotné Citibank Europe, protože právě ona je uvedena jako odesílatel, když platba přijde, jak jsem si před pár dny ověřil (v této konkrétní variantě, Revolut střídavě využívá i jiné prostředníky). Takže fakt kontaktovat asi přímo ji, coby partnera Revolutu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 8. 2023 14:48

Jenom otazecka, jake melo/ma vyuziti platit RVT na poste?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 3. 8. 2023 19:04

retron píše:Objednal si někdo Premium kartu v rámci zkušebního období? Zajímalo by mě kolik si strhnou.

A k čemu je to dobré? V zahraničí platím Revolutem přes Apple Pay a naprosto bez problémů.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 8. 2023 21:29

Například pro vybrání peněz z Revolutu. Jemu se totiž nelíbí režim, kdy klient jen dobíjí Revolut kreditkami a následně peníze převádí na svůj bankovní účet a skoro vůbec nepoužívá kartu Revolut k placení.

Někdo pak má třeba Revolut PRO a přes dobírky získává cashback.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka