Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod .void 11. 8. 2023 15:31

Pokud chceš nakupovat za dolary, tak dobij XTB pomocí platební karty v PayPalu, je to bez poplatku. :-)
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paradjka123 14. 8. 2023 12:10

ako si najlepsie poslat vyssiu ciastku CZK z CZ uctu (CSOB) na revolut? Max pri dobiti kartou mam 150k czk za tyzden, takze ostava platba prevodom. Ake su poplatky, ak zvolim sepa platbu v czk?
paradjka123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 14. 8. 2023 12:27

Nemáš účet s kartou i v nějaké další bance? Že by sis část peněz z ČSOB přeposlal jinam?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod .void 14. 8. 2023 12:28

SEPA platba v CZK neexistuje. Dostat koruny do Revolutu lze doopravdy jenom kartou. Pokud se na to ptáš kvůli směně peněz, tak nejlepší pro tebe bude to protočit přes devizovku.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frelichl 14. 8. 2023 12:35

SEPA platba v CZK opravdu neexistuje, ale neni pravda, ze CZK na Revolut nejde dostat jinak nez kartou. Jde je tam dostat zahranicni platbou (SWIFT). Poplatky ceske banky budou cca 1000-1500 (aspon to je limit vetsiny ceskych bank) a pokud platbu neposles jako OUR, tak si banky po ceste muzou vzit cca jeste jednou tolik (neni garantovane, ze si neco vubec vezmou, osobni zkusenosti s tim nemam).
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 14. 8. 2023 12:50

Není problém kartou dobíjet i vyšší částky (jen s tím teoreticky může mít zas pak problém Revolut), záleží to na vydaveteli karty (a typu karty - různé „prémiové“ mají zpravidla limity vyšší) - třeba ta ČSOB poskytuje limit na debetní kartě v některých tarifech (Premium) i maximální týdenní limit 500 tisíc Kč, nejjednodušší je mít opravdu nějaký další účet, nejlépe s denním limitem na transakce debetní kartou a volitelný co možná nejvýšše (třeba mBank si bylo možné nastavit bez koruny až 1 miliardu denně).

A ano, samozřejmě přes SWIFT si lze poslat na účet ve Spojeném království i zahraniční platbu v Kč, ale poplatky českých bank začínají o řád níže (100 Kč - Air Bank, 150 Kč - Banka Creditas - fixní poplatek za instrukci SHA, nemají poměrný poplatek transakce) a končí skutečně u některých bank až zpravidla na 1500 Kč, ale třeba Max banka v některých tarifech má zastropovaný poplatek 0,9 % až na částce 2000 Kč...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 14. 8. 2023 13:04

ČSOB má poplatek za zahraniční SWIFT platbu 1% z částky (min. 250Kč, max. 1500Kč).
Jinak u Revolutu nemá člověk účet v U.K., ale v Litvě :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod .void 14. 8. 2023 13:27

frelichl píše:SEPA platba v CZK opravdu neexistuje, ale neni pravda, ze CZK na Revolut nejde dostat jinak nez kartou.

Tak jinak, dostat tam koruny bez poplatku nelze jinak než kartou.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod outlier 14. 8. 2023 15:20

Milos píše:ČSOB má poplatek za zahraniční SWIFT platbu 1% z částky (min. 250Kč, max. 1500Kč).
Jinak u Revolutu nemá člověk účet v U.K., ale v Litvě :-)

Pokud tam máte libry, tak zřejmě jsou v UK, protože mají anglické číslo účtu.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 8. 2023 15:46

Aktuálně zde byla řeč o CZK účtu u Revolutu :-) Jinak GBP účet u Revolutu mám taky s litevským číslem IBAN, nikoliv s anglickým.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 14. 8. 2023 18:19

Já si tam můžu poslat libry s britským sort codem. Pochybuji že je pak pošlou do Litvy.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod .void 14. 8. 2023 18:39

Jen tady nikdo neřeší libry teď. :-)) Nevadí.
.void
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 14. 8. 2023 18:50

To je asi bezpředmětné řešit, kde se ty peníze nachází - hypoteticky pokud by Revolut začal konečně nabízet služby s vlastním kódem banky v ČR (což je podle mě v současnosti jeden z nejvíce zásadních nedostatků, a s ohledem na to, že Revolut se i tváří, že poskytuje služby v celé Unii a zjevně cílí i na trh v ČR, čemuž nasvědčuje i množství reklam v médiích, a že je to jen o tom chtít takové služby poskytovat svědčí přitomnost i čistě zahraničních subjektů v číselníku kódů platebního styku, např. maltská Multitude bank (Ferratum): https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... ank_CR.pdf - podle mě už dávno mohli vlastní číslo učtu zákazníkům v ČR poskytnout), tak asi taky nebudeme tvrdit, že „peníze jsou v ČR, protože byly zaslané na české číslo účtu“, stejně tak jak to nelze tvrdit např. při odeslání peněz do Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien (což je také banka, která v ČR nemá sídlo, resp. organizační složku, jen poskytuje služby přeshaničně i klientům v ČR)...

Podstatné spíš je jak rychle probíhá platební styk (který je značně „nestabilní“, zejména kvůli různým způsobům/třetím stranám, které participují při odeslání plateb na české účty) a případně v jaké zemi jsou vklady pojištěny.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Uživatel77 15. 8. 2023 12:56

Ahoj vespolek. Revolut mi vyhrozuje ze mi uzavre vsechny pozice v obchodnim uctu, kdyz neodsouhlasim nove podminky. Jak to je s poplatky za prodej CP kdyz mi pozice uzavre sam revolut?
Uživatel77
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 15. 8. 2023 13:39

Ptal jsem se na to a prý standardně jako bych je uzavřel sám. Ale uvidíme, zbývají mi tam 2 pozice, tak jen ať to zavřou :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka