Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod stepano 21. 8. 2023 13:26

Hawkey12345 píše:Zdravím, revolut mi již podruhé během půl roku vyhrožuje, že porušuji podmínky, když přes něj točím peníze z kreditek a že mi jej mohou zablokovat. Jak reálné to je? Nebo mi doporučíte nějakou alternativu? Díky.

Jak často to děláš a v jakých objemech? Přeposíláš si na účet celou částku co jsi dobil kreditkou? Já jen aby mě nepotkalo něco podobného :-) .
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Hawkey12345 21. 8. 2023 13:52

Záleží na okolnostech, ale tak 100-200k měsíčně. Částka to nemusí být celá, dost cestuju, takže něco třeba nechávám nebo naopak pošlu víc z toho, co zbylo z minulého měsíce. Pár let to již dělám, tak mě i celkem překvapilo to upozornění.

Vím, že dřív revolut blokoval často a to třeba kvůli pár tisícům, které jsem si poslal na nějakého brokera, ale posledních několik let mi přišlo, že se uklidnili. Zkouším najít alternativu, ale nic...
Hawkey12345
Návštěvník

Odeslat příspěvekod frelichl 21. 8. 2023 14:56

A dobijis celou castku najednou? Mne Revolut toto upozorneni ukazal jednou, kdyz jsem asi 5 dni po sobe z jedne karty dobijel pokazde asi 1200 euro (tahal jsem zustatek z uctu, ke kteremu jsem docasne ztratil pristup).
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hawkey12345 21. 8. 2023 20:18

Jo naráz, je to ovšem dohromady ze 3-4 karet.
Hawkey12345
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 21. 8. 2023 20:34

Takže to není najednou (naráz) ale, formou 3 až 4 dobití :-)

Kolik peněz utratíš kartou Revolut, ve srovnání s částkou 100 až 200tisíc, kterou dobiješ a převádíš na účet? Neboli jaký máš tak poměr mezi převáděnou částkou a sumou plateb provedených kartou Revolut?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Hawkey12345 21. 8. 2023 20:59

Tak Frelichl psal o několika dobíjení z jedné karty.

Ty měsíční útraty samozřejmě nedosahují takových úrovní. Bývá to kolem 10-20K měsíčně.
Hawkey12345
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 21. 8. 2023 21:32

Máš tedy větší počet dobíjení a kartou utratíš jen cca. 10% z toho, kolik protočíš kreditkami přes Revolut na vlastní účet. Není divu, že se to Revolutu nelíbí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod frelichl 24. 8. 2023 10:56

Vybiral jsem vetsi castku z eToro, potreboval jsem ji smenit na koruny a dostat je na cesky ucet. V utery jsem zadal vyber, ve stredu jsem mel uz penize v USD na Revolutu, zadne poplatky korespondecnich bank, dostal jsem 100 % vybirane castky. Smena USD na CZK tady v poradku. Potud dobre.

Co je ale horsi je, ze Revolut podle vseho vetsi castky posila jako SHA SWIFT platbu primo od nich, bez prostredniku. Takze ocekavam, ze Ceska sporitelna (kam platba smeruje) si strhne poplatek 1 % (max. 1000 czk) za prichozi platbu. Nemel jsem vubec tuseni, ze Revolut neco takoveho dela a nevim jestli na to appka jakkoliv upozorvnovala, kdyz jsem platbu zadaval (obligatni "no fee" tam bylo urcite). Kazdopadne ted, kdyz se na platbu v Revolutu podivam, pise to ze muzou byt uctovany poplatky prichozi bankou a v potvrzeni platby je videt detail SWIFT zpravy.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2023 11:32

Jestli jsi posílal platbu v CZK z Revolutu do ČS, tak by ti ČS žádný poplatek neměla účtovat.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod frelichl 24. 8. 2023 11:51

Revolut normalne posila penize do CR pres prostredniky a diky tomu prijde platba z uctu v CR. Jeste se stavalo, ze se rozhodli to poslat jako zahranicni OUR platbu nekde z Rakouska, ale tohle podle vseho posilali primo z Lotysska a jako SHA. Studoval jsem podminky a kryjou se na tenhle pripad. Zrejme se rozhodujou podle castky kterou clovek posila, tohle bylo nasobne vic nez jsem kdy v CZK poslal pred tim.

Screenshot_20230824-125147.png

Samozrejme to ze platba bude provedena jako SHA SWIFT nebylo pri zadavani nijak zrejme, tohle je screenshot potvrzeni ktere je dostupne az po provedeni.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2023 12:11

V případě poplatku naúčtovaného za příchozí platbu do ČS můžeš požádat ČS o revertování platby a ČS ti ten poplatek vrátí. Následně bych kdyžtak CZK z Revolutu poslal do jiné české banky než je ČS, k čemuž obvykle Revolut používá český účet v Citi a nikoliv rakouský účet v Erste.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 8. 2023 13:09

Tak to právě není vůbec žádné pravidlo - tento měsíc jsem si (vyjímečně) posílal dvě korunové platby na účet v RB - první přišla právě z ČS (resp. ČS byla v roli korespondenční banky zahraničního platebního styku - čili "ZPS PZSUN 1236 (CZK)") a ta druhá o několik dnů později opět už z Citibank (jak jsem byl u zvyklý)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 8. 2023 13:11

frelichl píše:...Samozrejme to ze platba bude provedena jako SHA SWIFT...

Zajimave, takze aktualne treti varianta odeslani CZK. Nespominam si, ze by nekdo v nedavne dobe reportoval o CZK platbe odeslane jako SWIFT SHA, zatim jenom lokalni nebo SWIFT OUR(jenom do CS)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod frelichl 24. 8. 2023 14:09

Hehe, tak nakonec vsechno jinak. Platba prisla v plne vysi z KB. Odesilatel je PET564 (a nekolik dalsich cisel). Ve zprave pro prijemce se pise POPL.KB:.00

Moc moudrej z toho nejsem a Revolut je klasicky pro ceske platby bordel na koleckach, ale dopadlo to dobre.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2023 16:44

Tak platba z KB, to je opravdu zajímavá novinka :hm O jak velkou sumu vlastně šlo, bylo to víc než třeba půl mega?
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka