Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 28. 1. 2024 13:50

A s kartou s plánem Standard ti to DCC vnucovalo? Osobně si myslím, že toto nezáleží na plánu, ale na tom, s jakou defaultní měnou byla karta vyrobena (jakou měnu u ní terminál identifikuje).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Reichel 28. 1. 2024 14:13

Loni když jsem platil kartou z plánu standard tak mi to DCC házelo stejně jako s kartami od českých bank.
Martin Reichel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2024 16:23

DCC je dáno nastavením terminálu obchodníka od jeho banky/poskytovatele platebních služeb (při neshodě měn karty a transakce), opravdu ne tím, zda platíš kartou "šedivou či pozlacenou" :D.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Martin Reichel 28. 1. 2024 17:23

To je jasný. Ale na několika stejných terminálech jsem s kartou pro Standard DCC měl a na těch stejných terminálech s kartou pro Metal/Ultra neměl. Jediné, co se liší je, že karta pro Standard je MC řada Standard a pro Metal/Ultra je to MC World Elite.
Martin Reichel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lenny__ 29. 1. 2024 09:49

Revolut na to vliv nemá, ale je pravděpodobné, že ty terminály mají prostě sady BIN, na kterých DCC dělají a na ostatních ne. A ano, mám stejnou zkušenost, s Mastercard World Elite (BIN 516794) jsem DCC viděl snad jednou v životě. S klasickou MC mBank Svět např. v Polsku snad úplně všude
Lenny__
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 1. 2024 10:23

Elite je očividně jen pro elity, které nechtějí obchodníci s DCC otravovat :). Ano, pokud to něčím je z tak nastavením terminálu obchodníka tak, jak si to domluvil s jeho poskytovatelem, určitě nemá Revolut kouzelnou hůlku na zakázání DCC na straně karty.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 29. 1. 2024 10:57

Ale mozna vydava rvlt karty s takovym cislem, ktere na to vliv maji.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mrázi 31. 1. 2024 11:05

Zdravím.

Jde u Revolutu zadat směnu CZK (co vložím) na EUR nějak "automaticky"? Tj. příklad - nějak vložím CZK (automaticky, nebo ručně, to je asi jedno teď - ale spíš automaticky - třeba 10. den v měsíci). Chtěl bych pak automaticky provést konverzi na EUR, aniž bych to tam musel klikat. Tyto EUR chci pak posílat (zase automaticky) dál, třeba 20. den v měsíci (nebo to mít i rychleji, aby tam dycky neviseli X dní zbytečně).

Děkuji.
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 12:28

Pomocí Kapsy https://help.revolut.com/cs-CZ/help/app ... my-pocket/ lze nastavit, že se budou peníze automaticky každý měsíc posílat z Revolutu někam jinam (trvalý příkaz) a pokud v Kapse nebude dostatek peněz, tak se použijí (smění) peníze z hlavního účtu.

Jinak automatické dobíjení Revolutu kartou jde nastavit jen na základě poklesu zůstatku pod určitou částku. Automatické dobíjení dle určité frekvence (týden, měsíc, ...) nejde nastavit.
Naposledy upravil Milos dne 31. 1. 2024 13:21, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 1jorgos 31. 1. 2024 13:21

peter23p píše:Kupodivu i jednorázová karta je nyní MC jak je napsáno výše což za ta léta co používám Revolut vydím asi prvně vždy byla Visa. A Standartní karta je také po delší době zpět MC.

no a od dneska je fyzicka, virt. i jednoraz. bohuzel zas jen ta VISA, ktera nema BIN numb. dle adresy. Takze plati co mne rikali predloni na podpore, kdo chce urcty typ karty, (at uz po expiraci nebo novou) musi si nejakou nedefinovanou dobu pockat.
1jorgos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 31. 1. 2024 13:59

Ano moc dlouho jim ty MC nevydrželi vše je zase zpět na Visa. Obečně je tam Visa častěji že se objeví MC je spíš vyjimka.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 14:30

Jsem rád, že jsem využil příležitost a minulý týden si vytvořil virtuální MC kartu, jako doplněk k plastové VISA kartě. Výhledově vyzkouším, jestli bude DCC na stejném místě nabízen u obou karet nebo jen u některé.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod nikko 31. 1. 2024 21:08

Lze nějak na Revolut účet poslat koruny cizí platební kartou (tj. kartou od nemajitele daného Revolut účtu)?
Děkuji za informaci.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 31. 1. 2024 21:15

Ano lze, buď přímo přes appku (stejně jako vlastní kartou) nebo přes platební odkaz.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Petr xl 1. 2. 2024 12:23

Dobrý den, používám Revolut soukromě ale jak je to s Bussines účtem a poplatky. Firemně platíme několikrát ročně faktury do DE a také do Jižní Koreje, má někdo v tomto zkušenosti stran nákladů? Děkuji
Petr xl
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka