Z podmínek skutečně zmizela pasáž, která popisovala poplatek za směnu o víkendech. Zůstal pouze limit pro standard/plus plány, který platí nadále. (předchozí verze podmínek pro srovnání zde)
Ale na hlavní stránce, konkrétně v tabulce porovnání plánů zmínka o víkendovém poplatku pořád ještě je.
Nejspíš je to v přerodu. Hádám, že by takovou změnu neudělali potichu bez velkolepého oznámení.
Pokud to zruší, vezmou si to na spreadu. Teď koukám, že na euru je 0,108 Kč, bývalo to spíš 0,08 Kč. O víkendu byl 0,25 Kč, takže sice bez příplatku za víkend, ale když se o víkendu neobchoduje, spread je dost vysoký.
PatrikChrz: Ono záleží co za devizovku, určitě ne jen tak pro lidi bez obratů. Mám Cyrrus FX, kde jsem pár milionů protočil a kurzy jsou o něco horší, než Revolut, ale zase lepší než Wise, Europlatba, RoklenFX a další. U mě furt má Revolut nejlepší kurzy a pak Cyrrus FX, kde mám obraty a i nějakou partnerskou slevu, pak je na třetím místě Wise.
tmx643: Co bereš jako podklad pro srovnání? Já teď koukám na CZK > EUR a Revolut má stejný kurz jako třeba burzovní Trading212, který má "live interbank rate".
Záleží na tom, jaká bude přirážka. Pokud 0,10 Kč a víc (jak uvádí kolega), tak tam se vlezu s Easychange a ti mi dělají i extra malé platby v jednotkách eur.
Je to možné, ono to víkendové chování bude hodně odlišené od pracovních dnů. Ale jinak je furt Revolut co se týče kurzu nejlepší devizovka:)
Uvidíme, co oznámí, přijde mi to trošku cesta k poškramocení důvěry, přeci jen transparentní poplatek je za mě lepší, než aby byly schované ve spreadu, proto si člověk platí placený plán, aby se poplatků zbavil a využil nejlepšího možného kurzu bez poplatku. Nebo se zbaví poplatků a budou kurzy na základě placeného plánu.
PatrikChrz píše:takže radši nakoupit eura přes devizovku a platit eur kartou Creditas, která má konverzi dle MC u neEur/Czk plateb
bohužel nemá, viz moje příspěvky s testem na několika různých platbách. Při reklamaci pořád trvdí, že to je čistý MC bez přirážky je, ale reálně se to dost liší od toho, co říká výpočet na webu mastercard (a co třeba na halíř přesně drží Curve).