Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 14. 3. 2024 21:33

je to bez poplatku, pokud si neobjednáš Premium kartu
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod jasno1 16. 3. 2024 13:02

Dnes aplikace při směně nenavyšuje cenu o víkendový poplatek.
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 16. 3. 2024 16:17

Jak to??
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod kolicek 18. 3. 2024 09:20

Protoze byl vikend?
kolicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 3. 2024 09:39

Však právě proto, že byl víkend, tak se měl víkendový poplatek účtovat, ale dle všeho se neúčtoval.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod goropes 18. 3. 2024 12:27

potvrzuju, sobota i neděle bez víkendového poplatku. Uvidíme příště.. zrušení by bylo velmi příjemné
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 3. 2024 14:30

Kdyby to bylo trvale, tak by to velmi výrazně změnilo použitelnost Revolutu
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fijosh 18. 3. 2024 14:57

Z podmínek skutečně zmizela pasáž, která popisovala poplatek za směnu o víkendech. Zůstal pouze limit pro standard/plus plány, který platí nadále.
(předchozí verze podmínek pro srovnání zde)

Ale na hlavní stránce, konkrétně v tabulce porovnání plánů zmínka o víkendovém poplatku pořád ještě je.

Nejspíš je to v přerodu. Hádám, že by takovou změnu neudělali potichu bez velkolepého oznámení. :)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 18. 3. 2024 15:11

Pokud to zruší, vezmou si to na spreadu. Teď koukám, že na euru je 0,108 Kč, bývalo to spíš 0,08 Kč. O víkendu byl 0,25 Kč, takže sice bez příplatku za víkend, ale když se o víkendu neobchoduje, spread je dost vysoký.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 3. 2024 15:29

takže radši nakoupit eura přes devizovku a platit eur kartou Creditas, která má konverzi dle MC u neEur/Czk plateb :(
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 18. 3. 2024 16:50

PatrikChrz: Ono záleží co za devizovku, určitě ne jen tak pro lidi bez obratů. Mám Cyrrus FX, kde jsem pár milionů protočil a kurzy jsou o něco horší, než Revolut, ale zase lepší než Wise, Europlatba, RoklenFX a další. U mě furt má Revolut nejlepší kurzy a pak Cyrrus FX, kde mám obraty a i nějakou partnerskou slevu, pak je na třetím místě Wise.

tmx643: Co bereš jako podklad pro srovnání? Já teď koukám na CZK > EUR a Revolut má stejný kurz jako třeba burzovní Trading212, který má "live interbank rate".
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 3. 2024 16:53

Záleží na tom, jaká bude přirážka. Pokud 0,10 Kč a víc (jak uvádí kolega), tak tam se vlezu s Easychange a ti mi dělají i extra malé platby v jednotkách eur.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 18. 3. 2024 16:57

Je to možné, ono to víkendové chování bude hodně odlišené od pracovních dnů. Ale jinak je furt Revolut co se týče kurzu nejlepší devizovka:)

Uvidíme, co oznámí, přijde mi to trošku cesta k poškramocení důvěry, přeci jen transparentní poplatek je za mě lepší, než aby byly schované ve spreadu, proto si člověk platí placený plán, aby se poplatků zbavil a využil nejlepšího možného kurzu bez poplatku. Nebo se zbaví poplatků a budou kurzy na základě placeného plánu.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 18. 3. 2024 18:32

Nemluvím o přirážce (od středu), ale spreadu (tj. rozdíl nákup a prodej).
Revolut má teď 25,174 vs 25,292.
Degiro má teď 25,2287 vs 25,2341.

Není to špatné, to určitě ne, ale "střed" to není ani v pracovní dny.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod goropes 19. 3. 2024 08:42

PatrikChrz píše:takže radši nakoupit eura přes devizovku a platit eur kartou Creditas, která má konverzi dle MC u neEur/Czk plateb :(

bohužel nemá, viz moje příspěvky s testem na několika různých platbách. Při reklamaci pořád trvdí, že to je čistý MC bez přirážky je, ale reálně se to dost liší od toho, co říká výpočet na webu mastercard (a co třeba na halíř přesně drží Curve).
goropes
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka