Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 123123123 2. 6. 2024 08:22

Je to docela risk doporucovat cizi nezname lidi, muze to byt podvodnik a pak si te s nim budou spojovat a budou si te preventivne vic hlidat, omezovat, zvlast pokud mezi vami jeste probehne nejaka transakce, ... ucty rvlt se pouzivaji k IT podvodum opravdu hodne, neblokuji platby na cryptoburzy.

https://www.europlatba.cz/nove-podvody/1150.html
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zrout 3. 6. 2024 17:41

Potřeboval byl poradit. Chtěl jsem si poslat peníze do XTB přes Revolut, a protože jsem to už nějakou dobu nedělal, tak jsem jednal zbrkle a místo toho, abych ty peníze načerpal přes XTB účet, tak jsem udělal konverzi v aplikaci Revolut, takže se mi založil USD učet, který jsem do té doby neměl a peníze mám teď na USD účtu v Revolutu.. Potřebuju je mít ale v XTB.
Jaký jsou teď možnosti? Lze to nějak dostat zadarmo do XTB nebo to musím zpět převést z USD na CZK a udělat to znovu a správně?
zrout
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 3. 6. 2024 17:56

Dolary lze do XTB bez poplatku převést skrz Paypal
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zrout 3. 6. 2024 18:10

Normálně to dělám dle návodu FinHackera. Na Revolut si pošlu CZK, v PayPalu mám CZK Revolut kartu a v XTB si požádám o převod.

Jak to tedy teď udělám, aby to šlo do XTB z toho Revolut USD účtu. Musím si založit novou USD kartu k tomu USD účtu Revolut (kde mám ty omylem nakonvertovaný USD), tu přidat do PayPalu a pak to půjde stejně, jako když bych to dělal normálně s tou konverzí, akorát zvolím při čerpání v XTB tu USD kartu Revolut, kterou přidám do PayPalu?

-- 3. 6. 2024 19:52 --

Teď tedy vůbec nevím, jestli lze zvolit v Revolutu, ke kterému účtu se karta zakládá? Když vpravo nahoře zvolím ikonku "Karty", tak tam vidím všechny karty a je jedno, jestli si předtím zobrazím CZK účet nebo USD účet. Při zakládání karty pak není nikde možnost zvolit účet, na který má být karta navázána.
Jak to tedy pak funguje? Tzn. že nejde zvolit ke kterému účtu se karta váže, a pokud načerpám v XTB na USD účtu nějakou částku, tak se bere z účtu Revolutu, kde jsou primárně USD, a pokud takový není, tak se to bere z CZK účtu a provede se konverze? Vůbec netuším, jak to má fungovat, jen logicky dedukuji.

Pokud to tak je, tak to znamená, že pokud bych chtěl aby se přes XTB načerpala nějaká částka, třeba 1 USD z CZK účtu Revolutu, ale měl jsem zároveň USD na Revolut účtu, tak to nejde, protože se to primárně vezme z toho USD Revolut účtu, kde ty USD teď mám (nepotřebuji to, jen se snažím pochopit, jak to funguje)?
zrout
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filip893 3. 6. 2024 19:12

Algoritmus platby u Revolut.

Přijde požadavek na zaplacení 1000 $.

1. Revolut zjistí, zda existuje účet v $ a zda na něm je potřebná částka. Pokud ano, strhne se z $ účtu. Pokud ne, tak

2. Revolut se podívá na hlavní účet, který je dán zemí registrace. V našem případě je to CZK. Pokud na něm je ekvivalent 1 000 $ v CZK, provede okamžitou směnu a 1 000 $ se strhne z účtu CZK. Pokud na CZK není dost pro provedení platby, pak

3. Revolut hledá další účty v jiných měnách

4. Pokud nenajde ekvivalent požadované částky ani na dalších účtech, platbu zamítne.

Platí, že z účtu se strhává vždy celá částka. Tedy ne že platba 1 000 $ se rozdělí na vícero účtů.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod zrout 3. 6. 2024 19:24

To znamená, že netřeba zakládat jakoukoliv další kartu, ale jen zadám požadavek na USD účtu XTB na převod USD přes PayPal, třeba 100USD a Revolut automaticky stáhne ty USD z USD Revolut účtu, protože tam je mám? Tak to tedy chápu.

Je tedy jedno, jestli jsem provedl konverzi na Revolutu předem z CZK na USD a pak zadám převod v XTB nebo rovnou zadám převod v XTB a ono se to nakonvertuje automaticky z CZK účtu, když USD na Revolutu nemám.
zrout
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zrout 3. 6. 2024 20:43

Super, děkuji. Peníze už jsou na XTB.
zrout
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filip893 3. 6. 2024 20:43

Karta je ke všem účtům podle algoritmu popsaného výše. Asi je to jedno, záleží jak chceš mít pod kontrolou kurz USD/CZK.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 6. 2024 22:34

Hlavně se @zrout ptal na totéž ve dvou vláknech naráz, zde a pak ve vlákně XTB v Investování, kde jsem mu odpovídal já. Příště stačí jen v jednom :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod mareka 4. 6. 2024 05:35

Podařilo se tento měsíc někomu zaplatit pres odkaz https://revolut.me ?
Od víkendu zkouším marně, info o výpadku jsem na webu Revolutu nenašel.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 4. 6. 2024 08:02

ano, vcera (pondeli) penize pres tento odkaz prisly, nastav si (zkus) svuj uzivatelsky alias, jestli nefunguje ten vychozi...
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DoubleSix 4. 6. 2024 14:23

Mně to přes odkaz revolut.me nešlo, hlásilo to problém s limitem, už jsem takhle prý poslal hodně peněz (nevím, poslal jsem pouze pár stovek). Ale jaký mám limit mi neřeknou, ani jestli ho lze navýšit.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 6. 2024 16:03

Také mi to doteď nefunguje a nějak moc peněz sem přes to nikdy neposílal. Chyba bude někde u nich. Změna aliasu nepomohla jen sem si zbytečně vyčerpal poslední pokus.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 6. 2024 18:44

Vygeneroval jsem 2. 6. 2024 kamarádovi 6 platebních odkazů pro korunové platby, všechny přišly
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 6. 2024 19:18

Tak to mě nejde ani korunový odkaz, pokus o zaplacení skončí chybou.
peter23p
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka