od zrout 3. 6. 2024 18:10
Normálně to dělám dle návodu FinHackera. Na Revolut si pošlu CZK, v PayPalu mám CZK Revolut kartu a v XTB si požádám o převod.
Jak to tedy teď udělám, aby to šlo do XTB z toho Revolut USD účtu. Musím si založit novou USD kartu k tomu USD účtu Revolut (kde mám ty omylem nakonvertovaný USD), tu přidat do PayPalu a pak to půjde stejně, jako když bych to dělal normálně s tou konverzí, akorát zvolím při čerpání v XTB tu USD kartu Revolut, kterou přidám do PayPalu?
-- 3. 6. 2024 19:52 --
Teď tedy vůbec nevím, jestli lze zvolit v Revolutu, ke kterému účtu se karta zakládá? Když vpravo nahoře zvolím ikonku "Karty", tak tam vidím všechny karty a je jedno, jestli si předtím zobrazím CZK účet nebo USD účet. Při zakládání karty pak není nikde možnost zvolit účet, na který má být karta navázána.
Jak to tedy pak funguje? Tzn. že nejde zvolit ke kterému účtu se karta váže, a pokud načerpám v XTB na USD účtu nějakou částku, tak se bere z účtu Revolutu, kde jsou primárně USD, a pokud takový není, tak se to bere z CZK účtu a provede se konverze? Vůbec netuším, jak to má fungovat, jen logicky dedukuji.
Pokud to tak je, tak to znamená, že pokud bych chtěl aby se přes XTB načerpala nějaká částka, třeba 1 USD z CZK účtu Revolutu, ale měl jsem zároveň USD na Revolut účtu, tak to nejde, protože se to primárně vezme z toho USD Revolut účtu, kde ty USD teď mám (nepotřebuji to, jen se snažím pochopit, jak to funguje)?