Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod d1vine 24. 6. 2024 10:01

Z toho "Ziskas 1% hned" jsem taky docela zmatený. Z leteckých společností má Curve na seznamu pro cashback snad jen easyJet, přitom kikina999 neuvedl/a o jakou let. společnost se jedná.

https://help.curve.com/1-cashback-retailers-rk1gJoBMh
d1vine
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 6. 2024 16:12

Revolut mi nabízí letecké míle při využití "drobných". Může mi někdo, prosím, vysvětlit, jak ty drobné fungují? Ty se ukládají do nějakých investic a ještě za poplatek, nebo jdou vybrat?

-- 24. 6. 2024 17:14 --

Přílohy
Screenshot_20240624-171252.png
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 6. 2024 08:02

https://m.independent.ie/irish-news/i-w ... 46780.html

‘I woke up and realised €5,140 was missing from my account’ – Revolut customer had money stolen by fraudsters while he slept
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod hyper9 26. 6. 2024 09:54

Tolik peněz bych si na Revolut ani neposílal. Loni jsem řešil vyšší částku a použil jsem devizovku.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod tlamik5 26. 6. 2024 10:04

Chtěl bych si nabít Revolut a zaplatit s ním (kartou) dovolenou u Polské cestovky, kolem 70K. Zvažuji, jak postupovat, nikdy jsem tak velkou částku nenabíjel ani na Revolutu neměl, ale mám ho mnoho let, nabiju max. 5K a pak semtam někde platím. Čili historii nějakou snad mám. Vidíte v tom někdo problém ? Mám nabíjet postupně nebo rovnou ? Nebo bude lepší převodem ?

Díky
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 6. 2024 10:16

To je právě to, co u Revolutu nikdy nevíš. Já otáčím měsíčně necelých 400 tisíc. Dobiju několika kartami (vycucnu všechny kreditky co mám) a pak zaplatím jednu velkou platbu. Ale dělám to dlouhodobě a částka postupně rostla. Zatím žádná škoda. Mezi dobitím a platbou uplyne jen několik minut.

Bohužel "red flag" je u každého nastavena individuálně a co projde jednomu a tisíckrát neprojde jinému nebo po tisící prvé.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod tlamik5 26. 6. 2024 10:30

Mě teda nejde o žádné benefity ani vratku, ale pouze o provedení platby s lepším kurzem než mám u FIO nebo Rajfky (asi). Pak mám ještě Curve, která má kurzy dost podobné, ale nevím, jestli to nebude to samé riziko jako Revolut, byť teda tak to buď projde nebo ne a žádné peníze mi nikdo nezablokuje.
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 26. 6. 2024 10:37

Pokud to máš leta a semtam si platil tak by 70k neměl být problém. Záleží jak rychle to chceš, limit na směnu bez příplatku ve standart tarifu je 25 tis, tak pokud se Ti lámě období nabít 25 převést na (zloté) a pak v dalším období zbytek.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod tlamik5 26. 6. 2024 10:51

Mám teď trial Premium, ale asi se kouknu kolik se liší ten kurz, ať tady nešaškuju kvůli stokoruně. Jako vůbec nevím, co by tomu Revolutu mohlo být podezřelé ? Že jsem tam nalil 70K, převedl je na PLN a zaplatit dovolenou ? Ale kdo ví .
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 26. 6. 2024 15:43

Pokud to budeš nabíjet z karty, co už tam nějakou dobu máš, tak bych se vůbec nebál.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mrázi 28. 6. 2024 08:50

Dobrý den, ahojte...

Pokud budu na Slovinsku, Rakousku a Chorvatsku platit Revolut kartou (fyzickou, virtuální) - tak v týdnu je asi jedno, zda u ní mám Kč nebo Eur už směněná, je tak? Ale pokud bych platil o víkendu, tak je potřeba, abych už měl na Revolutu Eura, jelikož je tam 1% přirážka pro směnu?

Navíc mám případně kartu mSvet od mBank - tou mohu platit i o víkendu a přirážka tam není, že? I když kurz na směnu je asi o fous horší.

Díky za tipy, jak 2-3 týdny v zahraničí platit co nejvýhodněji (jídlo, zábava, benzín, ...).
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod polda 28. 6. 2024 08:57

Víkendové přirážky byly zrušeny
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 28. 6. 2024 09:22

Zdroj informace o zruseni vikendove prirazky?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod polda 28. 6. 2024 09:26

I tady několik stránek nazpět.... 2-3 měsíce...??

Uživatelům přišel také info mail
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 28. 6. 2024 09:34

Víkendová přirážka je zrušena, ale víkendový spread je větší než v týdnu.
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka