Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod polda 21. 7. 2024 06:03

Je to takto uvedeno i v podmínkách Revolutu
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 7. 2024 06:11

Ladislav_2 píše:Co je vůbec teď nejlepší způsob na směnu Eur? Revolut/Curve/Devizovky/Směna v Monetě?

Revolut zamával se spreadem po zrušení víkendového poplatku a nevím o kolik si pohoršil oproti ostatním.

Kdyz se neprekroci mesicni limit, je v pracovni dny Revolut asi nejlepsi. Kdyz vim, ze pres vikend budu potrebovat stovky EUR, tak menim v patek, jinak ten horsi vikendovy spread u desitek eur neresim.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod VVNP 21. 7. 2024 08:57

Když jsem se díval tuším v pondělí, tak mi vycházela přirážka Revolutu 0,4 pct od středu. To už mi připadá slabý.:/ Opráším výměnu u Roklenu. Škoda, mě ta každoměsíční zábava s výměnou za 25k CZK bavila.
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 7. 2024 09:24

Nic jako střed na burze neexistuje.
Je nákup a prodej. A vzdálenost těchto hodnot závisí na likviditě trhu. Takže v pracovní den ve 2 odpoledne je třeba halíř od sebe, k tomu si přihodí Revolut na každou stranu 5 haléřů a je výsledný kurz.
Pokud budete měnit v 11 večer, funguje možná nějaký after market v USA, kde pár EURCZK je naprosto okrajový, takže spread je třeba 10 haléřů. K tomu 5 haléřů pro Revolut a výsledkem je těch "0,4 % od středu".
O víkendu nefunguje žádný trh, takže tam je to čistě na Revolutu. Proto je spread třeba 30 haléřů, aby se kryli proti nenadálé víkendové události, která významně změní do pondělí kurz.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 7. 2024 09:37

polda píše:Je to takto uvedeno i v podmínkách Revolutu

Kdybych měl studovat podmínky u všech účtů co mám, nečetl bych nic jiného než podmínky. Vím, neznalost zákona neomlouvá ... :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 7. 2024 12:32

To jsi mi připomněl ... jsem u Fio uzavíral DIP (možná to přišlo k přechodu na novou komisionářskou smlouvu) - a jako předsmluvní informace mi přišel pěkný cca 300stránkový souhrnný dokument. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 22. 7. 2024 07:06

Ladislav_2 píše:Co je vůbec teď nejlepší způsob na směnu Eur? Revolut/Curve/Devizovky/Směna v Monetě?

Revolut zamával se spreadem po zrušení víkendového poplatku a nevím o kolik si pohoršil oproti ostatním.

Kurz si zobrazíš (A spread můžeš spočítat) v každou chvíli takto:

(Ten kurz už zahrnuje případný poplatek při překročení limitu, jako v případě na fotkách, takže pokud seš v limitu ten kurz bude nižší, Při malé částce je ovšem kurz třeba o 0,01 Kč vyšší zase)…

Středový kurz ukazuje v pěkných grafech případně widgetech (obr. střed)
Přílohy
IMG_0823.jpeg
^ Střed
IMG_0821.jpeg
^ Oni nakupují
IMG_0822.jpeg
^ Oni prodávají
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod VVNP 22. 7. 2024 11:19

tmx643> To jsem tedy překvapený tou nelikviditou trhu uprostřed dne v pondělí. Pokud je to tak, tak mi předpokládám nepomůže ani Roklen. Potom mi nezbývá než pokračování láteření že tu máme pořád tu korunu, kterou nikdo nechce.
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 7. 2024 12:05

VVNP píše:tmx643>... tu máme pořád tu korunu, kterou nikdo nechce.

:?: :?: :?:
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 22. 7. 2024 12:13

Jenom malý testík právě teď v tomhle okamžiku:

CZK/EUR
Roklen pod 5000 EUR : 25,0999 / 25,3386
Roklen od 5000 EUR : 25,1351 / 25,3084
Revolut : 25,165 / 25,273
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod VVNP 22. 7. 2024 19:48

hyper9> Díky za test.

Lafayette16> Má domněnka, že velký spread indikuje nezájem o daný měnový pár.
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kivalsj 23. 7. 2024 14:49

kikina999 píše:Mám v Revolutu nahránu kartu Curve na dobíjení, kde tahám peníze z kreditek. Budu potřebovat dobít cca 60 000,00 Kč, nikde jsem nenašel žádný limit. Proto se chci zeptat, zda existuje limit denní, měsíční, roční..., pokud ano, tak zda jde navýšit, a případně jak. Díl. :-)

Není to obráceně? Pokud vím, do Revolutu jinou kartu než revolutí nelze nahrát. Nebo mám něco jinak? ;-)
kivalsj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 23. 7. 2024 15:07

Jestli dobíjíš Revolutku Revolutkou, tak to máš asi jinak :)
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kivalsj 23. 7. 2024 16:43

Prosím, jsem laik, jak se dá do Revolut nahrát Curve karta? To, že Revolut lze dobít různým způsobem a nejlepší je při dobíjení dát odkaz na kartu, třeba i Curve s nastavenou vybranou kartou je jasné. Ale nahrát do Revolutu Curve kartu opravdu neumím. Pokud vím, pro nahrání jiných karet pro platby je právě Curve, která sama o sobě, tedy bez nahrané alespoň jedné karty, je k ničemu.
kivalsj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zitow 23. 7. 2024 16:52

Změnit způsob převodu peněz na účet na platební kartu a nechat kartu zapamatovat.
zitow
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka