Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod P_H_ 19. 11. 2024 19:10

vpe píše:anebo já potom jenom nechápu preferenci dotazování se na anonymním fóru, než přímo u zdroje…

Protože u zdroje je to často o zdlouhavém dotahování se s někým, kdo jede podle checklistu a odpovídá na něco jiného, než byl dotaz.

Nakonec to v aplikaci je, jen trochu schované. V nastavení karty po klepnutí na "Utrácejte z..." lze zvolit konkrétní účet, z něhož se budou strhávat platby. Následuje upozornění, že při nedostatku prostředků na tomto účtu platba neprojde, i když na jiném účtu bude peněz dost.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 19. 11. 2024 19:17

Dobrá vychytávka, neznal jsem. :tleskani

Myslím, že ta varianta s deaktivací účtu by fungovala taky.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 11. 2024 20:57

O možnosti přiřadit kartu jen k některému účtu, jsem také nevěděl :idea:
Jinak ta dočasná deaktivace účtu také zabrání tomu, aby se s něj platba neprovedla.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Pavel Smolík 23. 11. 2024 22:48

Jak moc je Revolut špatný ve srovnání s konkurencí pro DCA do BTC a ETF?

Vše chci mít drženo dlouhodobě přes daňový test (neřešme že na BTC ještě není), vše spíše jen jednotky tisíc až cca 10K měsíčně.

Mám i Coinbase ale předpokládám, že pro kurzy by bylo lepší česká platební karta => Revolut => pak buď tam btc nebo až odtamtud převod na Coinbase. Ale předpokládám, že kdybych umřel, Revolut jako banka bude snáze identifikovatelný pro dědice včetně investičních účtů, proto o nich uvažuji.

Větší investice do akcií (a tedy i ETF) mohu dělat i FIO, ale ty poplatky jsou pro pravidelný nákup v drobných vysoké.
Pavel Smolík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 24. 11. 2024 07:31

Pavel Smolík píše:neřešme že na BTC ještě není
A pravděpodobně ani nebude :lol: K tomu pozměňovacímu návrhu se zatím všichni staví tak trochu rozpačitě. Ale třeba se to dozvíme už 4. 12. (pokud zase Bláboliš nebude 2,5 hodiny řečnit).
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 11. 2024 08:55

Proc myslis? Ted je to na programu schuze ve 3. cteni a naslenem schvalovani a vypada to, ze to projde, i kdyz neni jiste s jakymi podminkami.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Pavel Smolík 24. 11. 2024 11:11

Rop píše:A pravděpodobně ani nebude :lol: K tomu pozměňovacímu návrhu se zatím všichni staví tak trochu rozpačitě. Ale třeba se to dozvíme už 4. 12. (pokud zase Bláboliš nebude 2,5 hodiny řečnit).

no mne to z pohledu drobného spoření formou DCA je asi jedno, to jsou z principu HODL na "věky". Vadilo by mi leda zdanění nerealizovaného zisku. Proti obojímu zatím ok bitcoinové ETF.

Mě spíše jde o poplatky. Ve FIO měnová konverze pro takhle malé částky dost drahá (přes $10K už ok, ale chci si doplnit strategii právě o DCA) a ze stejného důvodu ty cca dvě stovky za pokyn také. Obchodníkům s CP se zatím vyhýbám, že tam vidím zase problémy s měnovou konverzí a tím, že z úložek neodvádí srážkovou daň (u mne specifické, prostě NESMÍM podávat daňové přiznání kvůli paušální dani).

Revolut teoreticky řeší vše: nulový úrok, pro malé částky výhodné kurzy, umí ETF i BTC, otázkou jsou poplatky. A už ho mám tak jako tak.
Pavel Smolík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 24. 11. 2024 11:48

No poplatky ma rvlt vysoke, cca 1,5 % z mesicniho objemu transakci u Standard tarifu. Vyhnul bych se mu obloukem.

Obrázek
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod jir.vesely 24. 11. 2024 19:12

Kdo používá Revolut na placení, tak je dobrá cesta zaokrouhlování plateb. Tam je to bez poplatku.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 24. 11. 2024 19:14

Jenze az to bude menit zpet z crypta na penize, tak to bude zase 1,5 % z objemu.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Duky55 24. 11. 2024 21:37

ale normalne by sa platili poplatky 2x nie? prvy krat pri nakupe, druhy krat pri predaji.
pri zaokruhlovani platieb by bol poplatok len pri predaji.

tu by sa dala este vyuzit finta, zaplatit si premium alebo vyssi program, urobit predaj a v 14 dnovej lehote zrusit ten vyssi program.
Duky55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 25. 11. 2024 06:17

Rvlt uz nabral klientu dost, defakto nema rovnocennou konkurenci, ted bude postupne zdrazovat a vydelavat na klientech. Je treba s tim pocitat.

Mezi cryptoburzami konkurence stale je.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod vpe 26. 11. 2024 16:00

tak to jsem psal asi týden poté, co jsem si ho nainstaloval, bylo zjevné kam to RVLT tlačí...

Ale pokud chcete poslat okamžitou Wire platbu do EU, tak je to asi dobrej můstek, na něj to hodit kartou a z něj insta Euro platbou... Otázka je, jak moc se jim to a v jakém objemu bude zamlouvat :-D

Milos píše:O možnosti přiřadit kartu jen k některému účtu, jsem také nevěděl :idea:
Jinak ta dočasná deaktivace účtu také zabrání tomu, aby se s něj platba neprovedla.

ale logická možnost, aby si to vzalo z účtu měny a až zbytek konverzí z hlavního účtu, tak tu asi furt nastavit neumějí, nebo se pletu?! Asi moc sofistikovaný :-D
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 26. 11. 2024 17:01

Provést jednu platbu pomocí dvou částečných plateb ze dvou měnových účtů Revolut skutečně neumí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pulmann 26. 11. 2024 18:17

Nákup akcií u Revolutu.
Nějak jsem nepochopil, jak se akcie nakupuje.
Vybral jsem si konkrétní podnik.
Mám tam 505 S.
Chci koupit za 500 S.
Hlásí mi to, že musím mít rezervu 500 S .
pulmann
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka