Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 2. 12. 2024 18:19

do středy D+1 až 2 ZPSPUN Spořka, od čtvrtka minulého týdne v režimu D+0 ze CITI, limit je 15200 + možná nějaké drobné, na účet dorazilo po poledni
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod I_am_Markus 3. 12. 2024 11:38

mejnymejn píše:Zdravim, z Revolutu si vyžádali doložit výpisy od vybraných karet, kterýma převážně protáčím kreditní rámce na SÚ (topup kartou, převod na účet) a teď chtějí ještě dodat i důvod transakcí. Setkal se s tím už z Vás někdo? Případně jaký jste sdělili důvod pro tyto transakce? Předem díky za zkušenosti

Jak dlouho to takto provozuješ než Ti s tímto požadavkem napsali? Abych věděl, kdy tuto zprávu od nich případně taky čekat :D
I_am_Markus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brumak 3. 12. 2024 15:04

u mě taky dřív spořka D+3, teď citi tentýž den

zeptal bych se hodně laicky a možná i off-topic: nějaká jiná cesta, jak to dostat z kreditky na jiný CZ účet?
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 3. 12. 2024 15:23

Revolut umí posílat i na kartu, ale to je placená služba na straně Revolutu. A některé české banky začaly vybírat poplatky i za příjem peněz.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 4. 12. 2024 03:26

I_am_Markus píše:
mejnymejn píše:Zdravim, z Revolutu si vyžádali doložit výpisy od vybraných karet, kterýma převážně protáčím kreditní rámce na SÚ (topup kartou, převod na účet) a teď chtějí ještě dodat i důvod transakcí. Setkal se s tím už z Vás někdo? Případně jaký jste sdělili důvod pro tyto transakce? Předem díky za zkušenosti

Jak dlouho to takto provozuješ než Ti s tímto požadavkem napsali? Abych věděl, kdy tuto zprávu od nich případně taky čekat :D

No jednoduše ať sdělí pravdu :-)

Existují dynamické denní limity pro běžné karty a týdenní limity pro Apple pay. Takže částí navyšovat opatrně a postupně :-) O trénování už tady bylo napsáno dost

-- 4. 12. 2024 03:32 --

brumak píše:zeptal bych se hodně laicky a možná i off-topic: nějaká jiná cesta, jak to dostat z kreditky na jiný CZ účet?

Jednoduše, pronajmeš si terminál, a můžeš chargovat karty :-)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 12. 2024 03:50

Jestli ale nevyjde levneji vyber hotovosti z bankomatu, nez pronajem platebniho terminalu?

https://www.comgate.cz/cenove-tarify-platebniho-terminalu
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 12. 2024 09:08

vpe píše:Jednoduše, pronajmeš si terminál, a můžeš chargovat karty :-)

To tezko, Mr. Dalich by mohl vypravet storky cele dny ;-)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 4. 12. 2024 16:10

vpe píše:Existují dynamické denní limity pro běžné karty a týdenní limity pro Apple pay. Takže částí navyšovat opatrně a postupně :-) O trénování už tady bylo napsáno dost

Myslíš, že to pomôže? Lebo ja osobne tiež by som potreboval najmenej 300€ mesačne cez ApplePay kreditkou dobiť aby som mal vedenie tej karty zdarma.

Avšak mám úprimne strach, naraz celú sumu cez ApplePay top-upnúť, a následne prípadne hneď poslať preč.

Čiže ak by som za ten mesiac postupne, menšie čiastky a rôzne dni to skúsil, možno by im to nevadilo? Lebo ono vlastne Revolut osobne ani na platenie vôbec nepoužívam ani na zmenu mien. Takže úprimne neviem či by to vôbec pomohlo dobíjať po menších čiastkách a v rôznych časoch keďže by to bola jediná činnosť na danom účte, čo sa im nemusí páčiť.

Napadlo ma to inak riešiť s WISE, kde keďže majú spoplatnené dobitie cez ApplePay tak by im to nemalo vadiť. Ale pri čiastke 300€ pýtajú poplatok dobitím z kreditnej karty od 4,26€. A to sa mi akosi ani neoplatí keď samotné vedenie karty stojí 2,50€ mesačne, to by som viac zaplatil na tých poplatkoch u WISE ako banke za vedenie tej karty.

Inak napadá ma ešte jedna vec. U Revolut sa dá vygenerovať ten link cez, ktorý ti niekto môže poslať peniaze, ten začínajúci na revolut.me. Napadlo ma ak si dobijem cez tento link, tak v podstate sa nejedná o dobitie priamo mnou, ale ako keby cudzou osobou. Ale tiež ma napadá, že tam asi aj tak dokážu zistiť podľa karty, že na aké meno je vydaná, a zistia, že na moje meno, čiže to bude to isté :(
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod brumak 4. 12. 2024 18:25

Spíš mě napadlo to prostě vybrat (je tam jeden výběr měsíčně zdarma), a vkladomatem hodit do RB. To by mělo být oboje bez poplatku, jen nevím, jestli to bude RB brát jako "příchozí platbu" ohledně plnění 50k limitu...

(to už je ale trochu offtopic a spíš by to patřilo do vlákna RB)
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 4. 12. 2024 19:41

Samer - zvlast kdyz to udelas ze stejne IP, z jake se hlasis do revolutu :-)

Je tam mmj 7 denni limit objemu ekvivalentu cca 250£
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 12. 2024 21:18

retron píše:do středy D+1 až 2 ZPSPUN Spořka, od čtvrtka minulého týdne v režimu D+0 ze CITI, limit je 15200 + možná nějaké drobné, na účet dorazilo po poledni

Opet jsem se nejspise trefil do D+1/2/3(uvidime), dnes rano prevod nizsi tisice a samozrejme nedoslo, takze pech :roll:.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Mrázi 5. 12. 2024 09:06

Hezký den, Revolut využívám (zatím) na malé pravidelné příspěvky do investic (výhodná směna CZK-EUR). Kupuji teď něco v EUR, je to ale přes 25tis. Kč. Nejjednodušší je asi zaplatit ten 1% poplatek ze zbytku.

Lze to ale udělat lépe? Mohl bych asi zaplatitl PLUS plán. Jelikož plánuji dát peníze nějaké i do DIPu u FIO, tak se to bude hodit možná (50 tis. Kč směna za prosinec navíc ... Stojí to jen něco přes 120 Kč / měsíc).

Platbu bych potřeboval udělat dnes - ještě cca 8 tis. Kč vyměnit. Do FIO DIPu mohu vložit peníze později. Obdobu budu řešit asi pro manželku pak (DIP, FIO, směna v Revolut). Nevím ,zda tam vložíme "jen" cca 20 tis., nebo navýším (až do 48 tis. Kč kvůli daním) - to bych zase potřeboval vyšší plán u manželky, 1% poplatek, ... NEBO něco, co byste mi tady doporučili?

Mám zkusit obratem založit ještě Wise třeba? Nebo lze PLUS využít třeba nárazově "zdarma" na 1-2 měsíce apod.?

Děkuji moc.
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod panPeněženka 5. 12. 2024 09:31

Já bych to udělal přes Wise. Sám to mám jako alternativu k Revolutu, nikdy mi nic nestopli, nikdy nebyl problém. Poslal jsem vám pozvánku! :-)
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mejnymejn 5. 12. 2024 21:17

I_am_Markus píše:

Dva roky to budou už určitě :-)) Nakonec to ale (zatím) dopadlo dobře. Komunikace s jejich podporou byla sice krkolomná, tím jak se na každou odpověď přihlašoval jinej člověk, ale nakonec mi poděkovali za spolupráci. Když se ptali na důvod transakcí těma kartama, tak jsem podle pravdy odpovídal že top-up účtu. Na to co se s těma penězma děje dál se neptali :-) Jedna z těch karet byla manželky, tak jen chtěli potvrzení, že jde o manželku a pak si vybrali ještě jednu transakci, která zrovna byla "neprotáčecí", ale sloužila k převodu na eura a platbu kartou před paypal na XTB investice.
mejnymejn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 12. 2024 21:25

mejnymejm: "Když se ptali na důvod transakcí těma kartama, tak jsem podle pravdy odpovídal že top-up účtu." Můžeš to prosím napsat srozumitelně česky? 1. mě to uráží a 2. nevím o co jde. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka