Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 17. 12. 2024 19:41

Nene, pořád Ultra. Ale prostě najednou u všech včerejších transakcí vidím "Cashback plánu - 0,4%".
Dnešní transakce ještě nejsou dokončené, takže tam zatím nevím.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 18. 12. 2024 23:42

Tak všechny platby následující den už mají opět správně "Cashback plánu - 1,2%". Nicméně oprava u těch transakcí z 16.12. automaticky neproběhla, tam je stále 0,4% (nejen označení, ale i výpočet je 0,4%). Jde o pár korun, ale asi to budu reklamovat.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 12. 2024 20:50

slavo963 píše:
retron píše:do středy D+1 až 2 ZPSPUN Spořka, od čtvrtka minulého týdne v režimu D+0 ze CITI, limit je 15200 + možná nějaké drobné, na účet dorazilo po poledni

Opet jsem se nejspise trefil do D+1/2/3(uvidime), dnes rano prevod nizsi tisice a samozrejme nedoslo, takze pech :roll:.

Ve středu v 10:27 jsem zadával převod 98000Kč z Revolutu do RB. Revolut avizoval, že peníze budou připsány do cílové banky ve čtvrtek, v reálu ale byly připsány až v pátek dopoledne ze ZPS PZSUN (ČS). Pro převody větších částek tedy stále platí režim D+2.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 12. 2024 23:35

To je právě na tom to nejzajímavější: nepředvídatelnost toho, kdy přesně a z jakého účtu to přijde. Na nedůležité věci fajn. U důležitých transakcí s větší opatrností.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 21. 12. 2024 00:14

U důležitých plateb je obvykle potřeba navíc i variabilní symbol, což je u Revolutu problém.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bubocz 2. 1. 2025 12:06

Ahoj,

Zdravím v novém roce!

Na přelomu roku jsem zkoušel platební příkaz na větší CZK částku, místo Citibank to došlo z ČS, ale - je tam správně variabilní symbol!

V popisu transakce je

/ROC/241229-MH15Y9206///URI/
241229-MH15Y9206
VS670521SS1122From XXXXX YYYYY
Transfer

Kde XXX a YYYY jsou moje jméno a příjmení

a to VS se mi přepsalo jako variabilní symbol. Jako konstantní symbol Spořitelna doplnila 558, specifický není výplněn.

Každopádně - toto mi už přijde jako použitelnější než posílání přes Citibank, kde v popisu není nic a žádný symbol to nedá...
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 2. 1. 2025 12:26

To se jednalo o částku větší než 14tisíc Kč a poslaná byla z Revolutu do ČS? Otázkou ale je, jak by dopadla stejná platba poslaná do jiné banky nebo jak by dopadla platba na nižší částku odeslaná přes Citibank. O nějaké "použitelnosti" pro platby s VS bych tedy mluvil jen opatrně :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bubocz 2. 1. 2025 12:34

Ano, více než 14000 a do RB. Mohu postupně zkusit účty v dalších bankách, mimo UCB mám asi všude…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 2. 1. 2025 12:35

Do RB a CS to chodívalo přes rakouskou Erste bez ohledu na částku a vždy to bylo se jménem.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 2. 1. 2025 12:55

Milos píše:
dropino píše:Ahoj,
jsem trochu volajako zmatený.
Mám program standard a v budoucnu mě čeká platba cca 20 000 Kč v Maďarsku na místě. Mám navýšený týdenní limit do 25 000 Kč,ale našel jsem pouze info, že při bezkontaktní platbě je limit 150 €. Znamená to, že při kontaktní platbě se zadáním pinu projde jednorázová platba do výše týdenního limitu?
Dík za objasnění.

O jakém týdenním limitu 25000Kč to mluvíš? Revolut nemá žádné týdenní limity. Na kartě nejsou nastavené žádné limity, omezením je pouze aktuální částka, kterou máš na účtu k dispozici. Osobně provádím kartou Revolut klidně třeba jednorázovou platbu 400tisíc Kč. Platba lze provést kontaktně i bezkontaktně, musí se ale zadat PIN.
Nepleteš si ten limit 25000Kč (1000EUR) s měsíčním limitem pro směnu peněz bez příplatku?

Když si v appce rozkliknu kartu, nastavení, limity pro výdaje (měsíční), měl jsem tam 400. Ale k vyšší platbě mě to nepustilo, napsali, že mám limit kartou 100 tKč/týden ?? Tak to asi podělili po týdnu.
Jaký máš nastavený limit na kartě v appce? A lze ho zaplatit na 1 platbu?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 1. 2025 12:59

Já jsem si limit pro platby kartou neaktivoval/nenastavil, takže ho mám neomezený.
Přílohy
Screenshot_20250102-125953.png
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bubocz 2. 1. 2025 14:04

peter23p píše:Do RB a CS to chodívalo přes rakouskou Erste bez ohledu na částku a vždy to bylo se jménem.

Mám pocit, že to už dlouho neplatí… Mně to do RB chodí vždy přes Citi, teď při vyšší částce poprvé přes Spořitelnu. V srpnu jsem zkoušel FIO menší částku a šlo to taky přes Citibank…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 1. 2025 21:59

Historicky platby z Revolutu probíhaly skutečně různými kanály, resp. z různých bank a účtů, ale už přes více než rok je to (aspoň v mém připadě) se železnou pravidelností do ekvivalentu 500 GBP ze Citibank (v tomto případě i v režimu D+0, dnes dokonce i u platby zadané po 12:00 hod., nad ekvivalent této částky pak přes ČS jako korespondenční banku zahraničního platebního styku "ZPS PZSUN 1236 (CZK)"
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod bubocz 3. 1. 2025 23:02

Díky za info, dobré vědět
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 4. 1. 2025 01:03

Dá se v revolutu udělat top up kartou v jiné měně, než v jaké je karta vydaná?
Vypadá to, že volba měny tam je.

Napadá mě, jestli by šlo nakoupit eura za ecb kurz v rámci free plánu, pokud dobiju eura partners kartou vedenou k czk účtu.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka