Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 4. 1. 2025 01:54

Měnu, kterou chceš dobít Revolut, si volíš sám. Chceš dobít EUR? Klikni na Účty, zvol účet (měnovou složku) EUR a pak "Přidat peníze". Měna dobíjení EUR je tímto zafixovaná a lze zvolit pouze částku. Samozřejmě se může stát, že někdo v Revolutu ještě EUR účet nemá, tak si ho před celou akcí nejprve přidá.

Přesně takhle jsem dobil Revolut z Trading212 karty. Na T212 byly koruny, dobitím Revolutu v EUR došlo ke směně za nejvýhodnější možný kurz.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 1. 2025 09:28

Dotaz: chtěl jsem zrušit odkaz na platbu v okénku "Nedávní příjemci", podržel jsem prst na rušeném odkazu na platbu v uvedeném okénku v domění, že zruším jen ten jeden odkaz na platbu. Objevila se červená hláška "Odebrat se značkou popelnice", na kterou jsem ťapnul. Bohužel nezmizel jen odkaz na platbu, ale celé okénko "Nedávní příjemci" i s dalšími odkazy na již provedené platby.
Dá se okénko Nedávní příjemci nějak obnovit, nebo se obnoví až zase provedu nějakou platbu jen s odkazem na provedenou platbou? Procházel jsem opakovaně Revolut ze všech stran, ale možnost obnovy okénka "Nedávní příjemci" jsem nenašel.
PS: máme všechny Revoluty dokonale vynulované, tedy nemohu obnovu okénka nějakou platbou vyzkoušet a měnit koruny na eura zrovna nepotřebujeme ...
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Schwarzie 4. 1. 2025 13:11

Myslim to nejde. Mel jsem to okynko taky smazane a cvicne jsem poslal manzelce petikacku, ale stejne se neobjevilo a ve widgetech neni.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 1. 2025 08:41

V utery pred 6h rano odeslano 6x14k CZK, dorazily dnes, tzn D+2. Do sporky jako vzdy z rakouske Erste - SWIFT(OUR), ostatni jako tuzemske platby z ceske sporitelny.

Po odeslani byly oznacene jako dorazi dnes, hned jsem vedel, ze nedorazi, protoze RVT to oznacuje zcela opacne jako u plateb D+0.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 16. 1. 2025 10:18

Chyba... měl si je zaslat až po 8. hod a dorazily by D+0 ze Citi. Jinak dnešní limit je přesně 15000
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 1. 2025 10:26

Nevim, jsetli by to nebylo jedno a nejde o kumulativni hodnotu vsech transakci. A RVT ma inverzni cut-ff pro D+0? :-))
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 16. 1. 2025 10:30

nebylo, minulý týden jsem chtěl něco poslat kolem 7. a svítilo tam Tommorow, když jsem počkal po 8. už tam svítilo pozdější datum a dorazilo D+0. Asi má, jistota je 8 - 11 a 14 - 15tis. dle aktuálního kurzu.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 1. 2025 10:52

Možná jistota, ale já posílám brzy ráno a 15 tis. D+0 obvykle přijde.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 1. 2025 10:58

Podle mne v tom nelze najit system, resp. spolehlivy na 100%, nebo je to jenom u mne tak nespolehlive...

V popisech plateb v apce:
Ted jsem posilal dane platby v 5.xx h(overeno), odeslano(+ "prijato") D+0 v 19:xx h, realne prislo D+2.
V prosinci poslal mene nez 5k v 6:xx h(overeno), odeslano(+ "prijato") D+0 v 11:xxh, realne D+1.
V listopadu poslano 2xxx Kc, v 10:xx h (overeno), odeslano(+ "prijato") D+1 16:xx h, realne D+3
V listopadu poslano 1xxx Kc, v 5:xx h(overeno), odeslano(+ "prijato") D+0 10:xx h, realne D+1

Posledni real D+0 ze CITI prisla pocatkem listopdu, slo o nizsi stovky Kc....(overeno 7:xxh, odeslano + prijato 8:xxh), do banky prislo kolem 13h
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 16. 1. 2025 14:36

Revolut spouští investice do evropských ETF. Poplatek odpustí i nad rámec předplatného

https://www.mesec.cz/aktuality/revolut- ... dplatneho/

Globální finanční aplikace dnes oznámila spuštění investičních plánů ETF (fondů obchodovaných na burze) dostupných v celém Evropském hospodářském prostoru, tedy i v Česku.

Investovat do více než 300 ETF kotovaných v EU od investičních skupin jako Vanguard, BlackRock či Amundi, lze už od 1 eura.

Obchodování má být bez poplatku – nebude se započítávat do měsíčního limitu pro dané předplatné, jako je tomu u dalších typů investic.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 1. 2025 08:59

V 8:30 zadany prevod 2500Kc, platba overena, zatim nevyrizena a nelze jiz stornovat, "Odchazi do banky prijemce" a "Na ceste do banky prijemce" je Odhad Dnes, tzn, ze dnes urcite neprijde a neplati D+0 pri zadani platby do 15 000kc po 8h. Teda aspon u mne...
Mozna se "odhady" jeste zmeni, jak se platba "vyridi", ale pochybuji.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Stroopwafel 17. 1. 2025 10:39

Mám nízkou výši "úrokového" příjmu (~50€) ze spořicího účtu Revolut. Znamená to, že nemohu nechat svého zaměstnavatele podat daňové přiznání a musím to udělat sám?
Stroopwafel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 17. 1. 2025 10:53

Pokud příjmy z úroků nepřesahují 20000Kč, tak je nijak řešit ani danit nemusíš. Odbornou podrobnou odpověď máš kdyžtak zde viewtopic.php?p=13587700#p13587700 Danění/nedanění úroků ze zahraničí se zde na fóru řeší v rámci různých témat opakovaně :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 1. 2025 09:37

slavo963 píše:V 8:30 zadany prevod 2500Kc, platba overena, zatim nevyrizena a nelze jiz stornovat, "Odchazi do banky prijemce" a "Na ceste do banky prijemce" je Odhad Dnes, tzn, ze dnes urcite neprijde a neplati D+0 pri zadani platby do 15 000kc po 8h. Teda aspon u mne...
Mozna se "odhady" jeste zmeni, jak se platba "vyridi", ale pochybuji.

Platba prisla D+1 ze sporitelny
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 1. 2025 10:34

Já včera zadával platbu někdy v 5 ráno, 15 tis. a přišla D+0 odpoledne z City. A takto nějak to mám pravidelně. Když je to 24 tis., chodí to D+1 ze Spořky.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka