Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 15. 5. 2025 10:22

A otázka zní, lze získat podklady, aby člověk mohl udělat správně zdanění? A úroky jsou úroky? Nebo je to celé prodej cenných papírů?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 15. 5. 2025 17:43

Nevím přesně, jak to u fondů finančního trhu funguje. Předpokládám, že to bude jako u ostatních podílových fondů, že si převodem peněz de facto kupujete podíly fondu, výběrem podíly prodáváte. Něco podobného mělo dřív "povinně" Degiro. U Revolutu jsem od toho šel hned, jak jsem zjistil, že je to podvod, ostatně stejně jako nabízeli zlato, stříbro, platinu, bitcoin a další investice.

Zkus si zadat do vyhledávače flexi revolut conditions a bude tě to posílat mezi reklamními texty, jak je u nich zvykem. Ještě jsem našel pdf: https://cdn.revolut.com/terms_and_condi ... 704_en.pdf , kde na str. 44 vysvětlují, že ten "účet" je ve skutečnosti skupina fondů u nějaké třetí společnosti. V podstatě je to speciálně udělané tak, aby to bylo právně v pořádku a nedalo se dohledat nic.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod pavelxcz 15. 5. 2025 17:54

Díval jsem se u sebe na pár transakcí a vypadá to, že transakce probíhají jako nákup/prodej cenného papíru ve fixní ceně 1 EUR. Tedy pošlu 20 EUR a u toho vidím počet 20, hodnota 1. Jiný den vyberu 30 EUR a u toho vidím počet 30, hodnota 1.
K tomu se na účet připisují "výnosy" a to denně.
Takže to inzerované zhodnocení není tvořeno rozdílem mezi prodejní a nákupní cenou akcie, ale těmi připsanými "výnosy".
Já bych ty výnosy chápal jako "dividendu" tedy par. 8.
Při převádění peněz tam a zpět potom dochází k nákupu a prodeji cenného papíru, ale bez zisku/ztráty.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod narg- 20. 5. 2025 14:21

zdravim, je nějaká možnost poslat peníze v korunách na Revolut jako domácí platbu ?? Co jsem našel, tak Revolut už nemá účet u raifansen ?? Jak se to dělá teď, aby to neposílal jako switf ?
Na blbou otazku, blba odpověď .

3410,N3230,N-gage,T610 ->N95
narg-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 5. 2025 14:36

Nelze. Takhle cesta byla zrušená prý kvůli velkému zneužívání.
Pořád je ale možnost dobít CZK jednoduše pomocí platební karty.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod narg- 20. 5. 2025 14:40

a to dojde bez poplatku za převod ?? jakože co pošlu to dostanu ??
Na blbou otazku, blba odpověď .

3410,N3230,N-gage,T610 ->N95
narg-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 5. 2025 14:46

jj, je to okamžité, bez poplatku a do Revolutu dorazí 100% 8-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod TomW 20. 5. 2025 15:35

A jak je to s vyberem v korunach na cesky ucet?
TomW
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 5. 2025 18:08

jde to, ale dre to :-)
Zalezi, jak se ucet pouziva, jestli jim davas obcas vydelat, kolik se nabije(a cim - kreditka/debetka, kde je to stoji nejake ty poplatky) a kolik prevede na ucet. Pouzivat tak nejak s rozumem.
Asi nebude dlohou trvat, kdyz ucet budes nabijet kreditkou 250 000/mesic, ktere obratem vyberes na ucet a obstastni te nejakymi emaily a blokaci financi.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 20. 5. 2025 21:26

TomW píše:A jak je to s vyberem v korunach na cesky ucet?

Výběr (převod) CZK na český bankovní účet je zdarma. Dle velikosti převáděné částky to trvá několik hodin (pro částky do 14000Kč) až dva pracovní dny. Pouhé dobíjení Revolut účtu kreditní kartou a zpětné převádění peněz na bankovní účet je ze strany Revolutu po určité době trestáno blokací/zrušením účtu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 24. 5. 2025 20:16

Nevíte,jestli je nějaká možnost zaplatit nákup na allegru zlotýma co mám uložené na osobním účtu revolutu,,.. mám tam ještě pár tisícovek co jsem kupoval po 4,90 a celkem by se to vyplatilo.. ale kdo ví jestli by pak šel uplatnit ten slevový kupón?.. díky za rady
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 5. 2025 22:12

Pokud bys chtěl platit v měně PLN, tak bys nákup musel provést přes Allegro.pl, kde ale neuplatníš český slevový kupón ani Smart.
Jinak ty výhodně nakoupené PLN můžeš samozřejmě použít i na platby v CZK :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 25. 5. 2025 11:49

.. ano, máš pravdu tam by mi ty benefity asi nefungovaly, jsem se díval na ty polské stránky allegra a teda neskutečně větší výběr toho zboží ( potravinářského) které já chci,, asi si tam založím účet..
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 25. 5. 2025 11:57

Akorát bude problém s doručením do ČR, kamarád bydlí u hranic a vyzvedává si to na polské straně. Přeposílka balíčku z PL od různých firem počítej tak 150 Kč+.. na malé nákupy to není.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pezzay 25. 5. 2025 11:59

Jo jo dík,, s tím jsem počítal ,,mám to 10 minut na hranici..
pezzay
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka