Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 31. 7. 2024 14:13

Zkusebne jsem zadal smenu mensi castky z CZK na EUR pres Limitni prikaz s nizsi cenou EUR nez je soucasna. Platnost prikazu: nikdy nekonci. Prikaz jsem odeslal.
Nikde ale v APP prikaz nevidim, natoz abych jej mohl zrusit. Poradte kde jej najdu a jak jej zrusit. Dik.

-- 31. 7. 2024 14:14 --

Virtualni kartou RVL nelze vybirat z bankomatu, osobne odzkouseno na SVK.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod gekkon 31. 7. 2024 14:15

@MirekM.: Je to v položce "Nejbližší platby" - dole na hlavní stránce.
gekkon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 31. 7. 2024 14:22

Dik za navod, jiz jsem v obraze vcetne zruseni.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 31. 7. 2024 15:09

To, že nemají PIN, není vlastností virtuálních karet (obecně). Je to vlastností virtuálních karet Revolut.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 3. 8. 2024 21:50

jir.vesely píše:To schválně musím o víkendu zkusit.

Tak musím potvrdit, že to tak fakt je. Zkusil jsem to schválně v dolarech, když u eur to potvrdili už dva lidi. Za platbu kartou jsem dostal kurz necelých 23.29. Kdybych si chtěl převést dolary na účet, tak by to bylo o dost víc - 23.423

Pro zajímavost koukám na srovnání... Čistý MasterCard kurz je 23.529. A mBank svět visa je 23.5999. To je teda ještě víc než u Revolutího převodu. Výhodnější by byl u mě jenom převod u brokera T212, který má k forexu marži 0.15%. Tam je to teď za 23.28. V každém případě Revolut vychází super.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 8. 2024 06:39

Jen tak mmch, ve všední den je kurz při platbě stejný jako při směně?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 4. 8. 2024 08:24

Nedá se ten rozdíl nějak využít?
Třeba místo směny dobít revolut svou vlastní revolut/Curve kartou nebo tak něco?
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 4. 8. 2024 09:29

drkarel: já bych řekl, že jo. Samozřejmě jak je to živý a skáče to dvakrát za vteřinu, tak se to blbě soudí, ale je to prostě zhruba těch 0.2%. Takže jestli ne, tak to není nijak výrazně.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 8. 2024 17:23

Pro sichr se zeptám. Když dám při výměně Zkontrolovat platbu, kurz drží z tohoto okamžiku nebo ještě skáče do finálního potvrzení (výměny)?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 4. 8. 2024 17:43

Kurz při směně skáče a až do finálního potvrzení se může změnit. O víkendech ale neskáče.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 8. 2024 17:58

Mé podezření se potvrdilo, menil jsem v pracovní den za 25,363 a finální kurz byl pak 25,38. Mezi zadáním směny a finálním potvrzením uběhly max. 2-3 sekundy. Limit pro směnu bez přirážky 25 kKč jsem zdaleka nepřekročil.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 4. 8. 2024 20:26

Tak takový mikro pohyb je úplně jedno ne? Vždyť to není ani 0.07%... V každém případě, stejně jako u brokerů, ani tady není nutné dělat market order, pokud se člověk bojí pohybu mezi zadáním a vypořádáním. Limitní příkazy Revolut přece umí.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 4. 8. 2024 20:32

Neslo mne o rozdil, ale o funkcnost. S limitnim prikazem jsem si jiz hral, pokud s vymenou clovek nespecha, super vychytavka.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 8. 2024 22:11

Zkoušeli jste někdo ty pobyty přes Revolut? Platí se za to něco?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 4. 8. 2024 22:31

Určité zkušenosti s Revolut Pobyty (Stays) zde už byly zmíněny, stačí dát vyhledat v tomto tématu slovo "Stays". Nic se za to neplatí.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka