Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 7. 2024 10:40

Uz jsem zde psal, ze se mne stalo presne to same.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 29. 7. 2024 10:48

MirekM. píše:
dr._lukas píše:Vysledoval jsem nyní na dovolené, že během víkendu sice navyšují kurz při směně např. z CZK na Euro, ale při platbě kartou ne..dnešní nákupy mýtného i v obchodě vyšly shodně na 25,42 za euro ;-)

Jasal bych, az to bude zauctovane. Dej vedet.

Revolut nepoužívá jiný kurz pro blokaci a jiný kurz pro zaúčtování.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 29. 7. 2024 23:09

3 platby ze čtyř jsou zaúčtované a výsledný kurz je z neděle za cca. 25,42 za euro..při směně eura mě to ukazovalo kurz kolem 25,58..takže alespoň u mě je víkendový kurz jiný při platbě kartou a jiný při výměně koruny za euro
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 30. 7. 2024 09:02

Dík za info, potěšitelné, snad to není jen bug v systému. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 30. 7. 2024 10:13

To schválně musím o víkendu zkusit. Jako nějakou logiku to má - placení kartou bere Revolut jako risk, který podstoupí, ale nechce, aby tam lidi dělali konverze, které nemá kurzově úplně pod kontrolou, tak si to ošetří vyšším spreadem. Zároveň může, tak jak to dělá, tvrdit, že zrušil víkendovou přirážku. Ale jako transparentnější by to teda být mohlo. V každém případě by to byla velmi dobrá zpráva a palec nahoru za mě.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod P_H_ 31. 7. 2024 06:43

Je možné mít k Revolutu pouze virtuální kartu (s omezeními, které to sebou nese)? Z jejich webu to není úplně jasné. Třeba Wise před vydáním virtuální karty vyžaduje, aby měl klientu alspoň objednanou fyzickou kartu.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2024 07:04

Ano, je to možné.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tlamik5 31. 7. 2024 08:54

P_H_ píše:Je možné mít k Revolutu pouze virtuální kartu (s omezeními, které to sebou nese)? Z jejich webu to není úplně jasné. Třeba Wise před vydáním virtuální karty vyžaduje, aby měl klientu alspoň objednanou fyzickou kartu.

Možné to je, ale bacha, ať nedopadneš jako já. Normálně fyzickou kartu nepotřebuji, ale když sem chtěl na dovolené vybrat peníze, taxem zjistil že jen u nás je většina ATM bezkontaktních, v zahraničí to už dá někdy hodně práce. A to vůbec nemluvím o tom, že do nějaké doby nešlo virtuální kartou Revolut vůbec vybírat z ATM.
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 31. 7. 2024 08:56

No ono dokud máš jen virtuální kartu, tak nevíš pin. A i bezkontaktní bankomat vyžaduje pin podkladové karty. To je hlavní důvod, proč bez fyzické karty nic nevybereš.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 31. 7. 2024 09:47

Některé virtuální karty proto mají PIN.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 31. 7. 2024 09:50

A ten pin zjistím kde? V detailu karty nic takového není. Já nikdy fyzickou kartu neměl. Takže jsem ani nikdy nedostal pin.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 31. 7. 2024 10:15

U Revolutu nezjistíš, bo ten u virtuální karty PIN nemá (takže jejich virtuální kartou nevybereš z ATM, ale tam je to spíše obchodní model, aby donutili z nějakého důvodu objednat plast) . Jinde zjistíš v IB v detailu karty , nebo ti přijde poštou, jako u klasické karty, takže vesele vybíráš i z bankomatu a plast nepotřebuješ (např. Partners, mBank a další ...)
Alfréd z hor
Nadšenec

Odeslat příspěvekod P_H_ 31. 7. 2024 10:37

Ano, to i píšou na webu, že jejich virtuální kartou nelze vybírat
https://help.revolut.com/cs-CZ/help/car ... tual-card/
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 31. 7. 2024 11:15

Ano, u Revolutu to nelze.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 31. 7. 2024 11:35

No tak to jsem psal, že to nelze, protože bankomat od tebe chce pin, který nemáš. :D Takže ne že některé ho mají, nemají ho žádné virtuální karty Revolut (toto je téma Revolut a na výběr bez fyzické karty tady byl dotaz).
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka