od fremantle 16. 2. 2017 13:31
Padl tady někde v jiném vlákně dotaz (nevím to nyní rychle dohledat), z jakého účtu posílá Revolut případné konverze do "cizích", resp. třetích měn (třeba pro nákup českých korun za eura mi minulý týden nabízeli docela luxusních 27,0157 Kč/EUR (teda už jsem to rovnou i vyzkoušel se symbolickými 1000 EUR, přesně jsem nakoupil rovných 27 tisíc Kč za 999,42 EUR), což je aktuálně lepší, než kurz MasterCard, kde jsem v průběhu ledna a února letošního roku zkoušel na vzorce 20 plateb platit debetkou N26 v celkovém objemu cca. 1500 Kč a koruny jsem "nakoupil" s průměrem 26,95 Kč/EUR), akorát problém byl ten, že nebylo známé, odkud jsou koruny zasílány - pokud by šlo o standardní zahraniční platbu, ta bude ve většině českých bank zatížena minimálně nějakou tou stokorunou na příchozí platbě ze zahraničí, v horším případě procenta z částky a případně ještě poplatky korespondenčních bank...
V každém případě koruny dnes dorazily (z opatrnosti jsem zvolil končící ZUNO, kde příchozí platby ze zahraničí jsou bez poplatku) a byly poslány z ČS od protistrany s názvem "Vitesse PSP Limited", což je dle webové stránky firma zabývající se podobnými aktivitami - tedy posílání plateb v různých měnách vnitrostátně a Revolut je zřejmě využívá jako payment processora (případně jednoho z více - třeba převod EUR na slovenský účet dorazil z finského účtu Currency Cloud). Je ovšem nutno počítat s tím, že převod trvá opravdu hodně dlouho (posíláno minulý čtvrtek, platba dorazila až dnes odpoledne).