Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Vasek06 18. 8. 2024 10:22

Byl jsem jeden z prvních v ČR, kdo měl kartu R. Za mě a za tu dobu s nadhledem - velmi spokojen. Naštěstí je to každého volba, kdo nesouhlasí s R, ať si to zruší nebo je to problém ?
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 18. 8. 2024 14:29

tmx643 píše:Nejde o to, že by byl revolut špatný, nebo snad nabízel málo věcí zdarma, ale P/E ratio přes 100 na banku vážně není normální (ono není normální na žádnou firmu, ale na finanční tuplem). Existuje 9 let, to už dávno není startup.

Chápu a souhlasím, já jen reagoval na Mirka, který "nebýt" ... "dávno by to zrušil." :) To já bych totiž toho taky spoustu zrušil, nemít to nějakou výhodu. Diskuse se prostě svezla jiným směrem - klient a akcionář jsou dvě různé, až protichůdné, pozice.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tlamik5 20. 8. 2024 19:12

Mám takový zajímavý problém/zkušenost, nemám fyzickou kartu Revolut, mám jen virtuální a mám ji v mobilu v Google Wallet. Nejsem si jistý, zda jsem s ní někdy platil přímo přes Wallet, páč ji mám taky nahranou v Curve (tam mám pár transakcí provedených). Nicméně, shodou okolností jsem zkoušel v Bullharsku v obchodě platit bezkontaktně a ve Walletu jsem měl vybranou tu virtuální Revolut, píplo to, naskočila klasická fajfka, jakože OK, ale pokladní říká NE (kývala teda hlavou, že jo, ale voni to maj obráceně :) ). Zkoušel jsem to opakovaně a ani prd, přec Curve to šlo. Bylo mi to divné a tak jsem si řekl, že to zkusím ještě hodinkama (Galaxy Watch 4, wear OS). Jenže tam tu kartu nemám, takže sem dal přidat kartu do hodinek a pak mě to stejně přesměruje na mobil, že mám vybrat kartu z peněženky Google, jenže ta virtuální Revolut tam není (nenabízí mi ji) a když sem jí tam chtěl přidat ručně jako další kartu, tak to normálně celé proběhlo a stejně mi to nenabízí. Jako není to pro mě nijak zásadní, jen mě zajímá, jestli se to takto chová i někomu dalšímu, čili jestli má někdo virtuální Revolut v peněžence google (zda takto platí) a jestli ji má někdo v hodinkách ?

Dík
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 8. 2024 22:28

Platil jsem Mi hodinkami opakovaně Revolut virtuální přes Curva na Slovensku u obchodníků. Z G-pay jsem ji vyhodil a vložil Revolut plastovou, neboť virtuální Revolut nelze vybírat v bankomatech (nemá PIN).
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 8. 2024 04:52

Ja mam virtualni rvlt kartu v GooglePay, ale nemam na ni aktivovane bezkontaktni platby v mobilu, platim s ni pouze na webu. Ale verim, ze kdybych si chtel aktivovat i bezkontaktni platby v mobilu, ze to pujde. Musis ale pouzivat tu standardni, ne tu jednorazovou.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Rad68 21. 8. 2024 09:07

Já mám virtuální ve Walletu (iPhone) a normálně s ní platím v zahraničí (mám ji zatím celkem krátce, takže jsem zkoušel jen Itálii a Polsko). Šlo to vždy bez problémů (odhadem tak 20 plateb) až na jeden jízdenkovej automat v Itálii, kde to nefungovalo (ale tam ani žádná fajfka ani pokus, prostě nic, i když tam bylo logo bezkontaktních karet) a pomohlo až vložení fyzické karty. Ale byl to dost starej automat, přišlo mi, že tak půlce lidí tam nešlo zaplatit vůbec ničím (ani hotově, protože na mince většinou nereagoval a bankovky vyplivoval zpátky) - tak si spíš myslím, jestli v tom Bulharsku neměli jen nějakej archaickej terminál.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tlamik5 21. 8. 2024 19:53

Tak, ale něco je s tou kartou špatně, když ji nevidím v hodinkách ani ji nejde do hodinek přidat.
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 21. 8. 2024 19:58

Ahoj,

Máte prosím někdo zkušenost, jak v praxi funguje to, když bych do referenčního symbolu v Revolutu nacpal podle tohoto algoritmu ČNB https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/ ... t_styk.pdf naše VS a SS? Já to zkoušel poslat si to na vlastní účet do RB, ale buď jsem to zadal blbě a nebo se to zmršilo v RB, každopádně do symbolů to rozpadlé nebylo…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 21. 8. 2024 20:04

Já to používám a je to v pohodě. Dřív jsem dal prostě VS do reference a to párkrát narazilo. Takto už se mi nestalo, že by byl problém s párováním plateb.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 21. 8. 2024 20:21

Ono asi bude taky záležet na tom, do jaké banky peníze posíláš a jakou odesílací banku Revolut použije (Erste nebo Citi).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod bubocz 22. 8. 2024 06:23

Ok. Takže by tím třeba šlo zkusit zaplatit pojistku? Nebo je to s ohledem na kombinaci “rizikových paramterů” Revolut a toto zadávání VS a SS nepřiměřené riziko?
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 22. 8. 2024 08:52

Ono se to asi nedá potvrdit, že to úplně bez problémů bude u kohokoliv, ale mělo by. Já to tak jeden čas dělal a v pořádku. Tak to zkus a uvidíš. V nejhorším případě se budeš muset spojit s příjemcem a ten tu platbu bude muset dohledat a spárovat jí manuálně. Co tam vidím jako větší riziko je to, že se u Revolutu v CZK nedá úplně spolehnout na to, kdy ta platba dorazí. To byl u mě důvod, proč tyhle platby posílám ze skippay a pak jí splácím Revolutem (jsou z toho i RevPoints).
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bubocz 22. 8. 2024 13:00

Právě, z plateb v CZK se trochu bojím. Jinak platím běžně v jiných měnách a vždy bez problému, ale u CZK se tu občas vyskytují zkušenosti s platbami co nedorazily apod… Skippay je zajímavá varianta, bohužel mi nechce dát lepší verzi účtu… Každopádně díky
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 22. 8. 2024 13:19

Pak jedině zkusit migrovat po pár příkazech a kontrolovat a případně řešit. Ale jak píšeš - v CZK to není ideální.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 22. 8. 2024 13:22

no na druhou stranu se platba přinejhorším vrátí anebo ji budeš muset na infolince nechat "manuálně" spárovat
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka