Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 27. 3. 2020 08:28

kdo chce tyhle funkce, snad nepouziva Revolut jako brokera, ale IB ne?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Pepe1234 27. 3. 2020 11:12

Jedu přes jiného brokera, na Revolutu směňuji peníze a jenom mě zajímalo, zda tyhle funkce umí aspoň s placeným členstvím
Pepe1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 3. 2020 14:26

Nejen Revolut, ale i mnozí jiní i v ČR působící brokeři (třeba Degiro) neumí obchodování na US burzách mimo řádné obchodní hodiny (čili v pre a after marketu), mnozí přitom úmyslně. Důvod: daleko menší likvidita a větší volatilita obchodování (tedy větší a rychlejší cenové skoky i při malých objemech) než v řádných obchodních hodinách. U jiných brokerů (třeba Lynx/IB, Fio) sice lze obchodovat mimo řádné obchodní hodiny, ale u příkazu je to nutné extra zatrhnout, leckde se pak zobrazí i výstraha ve smyslu výše uvedeného (kolísavost, likvidita).

-- 28. 3. 2020 13:34 --

Ještě k výše uvedenému, že nákupní/prodejní cena akcie byla u Revolutu v reálu třeba o půl % jiná než zobrazená v okamžiku klepnutí na tlačítko nákup/prodej: to je logické, akcie se u Revolutu obchodují stejně jako konverze fiat měn či kryptoměn, tedy za aktuální tržní cenu (market), a ta v těchto dnech kolísá velmi rychle, za vteřinu klidně i o desetiny %, takže je jasné, že mezi zobrazenou cenou akcie při potvrzení a při realizaci (což je třeba o půl vteřiny později) je cena jiná, stejně jako tedy u měn či kryptoměn. Limit tam zadat nelze, takže na krátkodobé spekulativní obchody se Revolut nehodí. Je spíš na delší držení, kde pohyb ceny akcie za pár vteřin nemá tolik vliv (jako u tradingu v řádech minut až hodin).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod melo15 28. 3. 2020 21:30

retron píše:tak to je vážně pro děti

tomasvlasak píše:takže opravdu nemá smysl tady obchodovat

Koukám že tady je sraz chytráků, kteří prošvihli příležitost.
Boeing jsem po pár dnech držení prodal se zhodnocením 75%. Ale to nestojí za řeč, to je pro děti. Experti tady ve vláknu dělají 150%-200% přes klasického brokera :tleskani
>>> Vzali podprůměrný komunikátor,
>> vše užitečné vykuchali a ostatní funkce zmršili,
> udělali monstrózní kampaň a výsledkem je ..... Apple iPhone. :tleskani
melo15
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 29. 3. 2020 00:43

Jo jo, experti tu nesázejí v kasinu, ale investují, a pro investování je obzvlášť v současné době je limit order (tj. ochrana před tím, že koupím za neočekávanou cenu třeba kvůli nějakému flash crash) naprosto základní funkce, o které je dost nepředstavitelné, že by mohla chybět.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod DSmid 30. 3. 2020 17:09

Revolut už nabízí jednorázové karty zdarma i bez prémiového účtu.
DSmid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stanickses 30. 3. 2020 17:23

lze u neplaceneho uctu ty virtualni karty prubezne zakladat a mazat? zil jsem v tom ze mam jednu fyzickou a jednu virtualni
stanickses
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod melo15 30. 3. 2020 18:16

Proč zakládat a mazat? Po každém použití jednorázové karty se automaticky změní.
>>> Vzali podprůměrný komunikátor,
>> vše užitečné vykuchali a ostatní funkce zmršili,
> udělali monstrózní kampaň a výsledkem je ..... Apple iPhone. :tleskani
melo15
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DDD22 30. 3. 2020 18:51

Opravdu se vám daří založit jednorázovou virtuální kartu zdarma? Po mě to chce 153,99 Kč při pokusu o její založení. Mám klasický Standard plán.

Nebude to třeba tím, že už jednu mám? Díky
DDD22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 30. 3. 2020 19:39

Má standartní plán a jednu klasikou a jednu virtuální zdarma, ostatní už je za poplatek.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod DDD22 30. 3. 2020 20:41

@peter23p Díky za potvrzení. Přesně toto jsem si myslel.
DDD22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 30. 3. 2020 20:49

Mám na standardu jednu plastovou a jednu klasickou virtuální a ta disposable mi k tomu šla teď přidat zdarma. Další pokus o virtuální už pak chce těch 153,99.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 31. 3. 2020 00:10

hopo.hopo píše:Mám na standardu jednu plastovou a jednu klasickou virtuální a ta disposable mi k tomu šla teď přidat zdarma.

Zajímavé, opravdu funguje. Eště minulý měsíc to určitě zdarma nešlo.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lenka_2 31. 3. 2020 10:05

Má někdo zkušenost co se stane, když zaplatím tou disposable virtuálkou a třeba za týden mi obchodník platbu vrátí? Uvidím ještě někdy ty peníze, když už původní číslo karty neexistuje?
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jumpmans 31. 3. 2020 10:12

hm, na ios to nejde. Mam jednu fyzickou a jednu virtualni. pri pokusu o pridani dalsi virtualni - jednorazove - mne system vybizi ke koupeni karty za 153 kc nebo zaplaceni premium :(
jumpmans
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka