Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 13. 6. 2024 09:25

Poplatkům korespondenčních bank se ale u těch USD stejně nejde vyhnout, což?
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod kolicek 13. 6. 2024 10:31

Jak dostat vetsi mnozstvi USD z FIO co nejlevneji na Revolut? Pri 50k si Revolut (nebo tedy zprostredkovatele) vzali pres 71 USD na poplatcich, coz je vopruz. To bude to, o cem pise Mufinmufi
Přílohy
USD.PNG
USD.PNG (35.2 ) Zobrazeno 4901 krát
kolicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 6. 2024 11:06

A jsou to určitě zprostředkovatelé Revolutu? Není to alespoň jeden Fia? (Ne, že by to něco moc měnilo na podstatě věci.) Jak já to chápu, buď je banka (příjemce/plátce) členem systému, nebo potřebuje zprostředkovatele, který je členem systému. Takže platba jde - banka plátce - (zprostředkovatel banky plátce) - (zprostředkovatel banky příjemce) - banka příjemce.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod kolicek 13. 6. 2024 11:51

Je to mozny, ale vysledek je stejny. Proste tam nedostanu ty penize bez poplatku. Nebo nevim jak.
kolicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 13. 6. 2024 12:19

No nedostaneš. U dolarů neexistuje žádná možnost posílání bez poplatku. Můžeš to poslat jako OUR, to by mohlo být tak za půlku, pokud nemá Revolut nějaký poplatek za příjem, i když zprostředkovatelům to zaplatí Fio.
Pokud to chceš směnit, zkusit můžeš devizovku, co má účet ve Fio. Každopádně jde o cca 0,145 %. Tj. asi 3 haléře na jednom USD. To je fakt málo s ohledem na denní volatilitu páru USDCZK.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 6. 2024 13:23

Tak pokud by měl k USD vydanou kartu, tak by asi šlo dolary jednoduše dobít kartou, ale u vyšších desítek tisíc by se to asi Revolutu nelíbílo a stejně tato možnost asi pro tazatele padá, protože u Fio debetku k USD účtu ani nevydává... Pak asi dává smysl použít instrukci OUR, kde všechny poplatky hradí odesílatel platby a podle sazebníku, zdá se, že tohle Fio umí za paušální poplatek 500 Kč, čili poměrně levně.

Jinak souhlas - pokud má být cílem směna, tak největší smysl dává oslovit devizovku s USD účtem u Fio banky (a tam bude výběr nejspíš dostatečný).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod kolicek 13. 6. 2024 15:56

Ahoj a vsem diky. Cilem je spis nechat to na Revolutu a platit s tim na dovolenych apod. Smena neni cilem. Nejlepsi se jevi poslat to jako OUR z FIO bude nejlevnejsi varianta.
kolicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bubocz 19. 6. 2024 10:45

Ahoj,

dotaz na ty, co přes Revolut investovali.

Začal jsem uhánět Revolut o potvrzení 1042-S o odvedené dani z dividend, abych se vyhnul dvojím zdanění. Loni jsem si to stáhnul z webu brokera Drivewealth, kam se dalo přihlásit, ale po migraci k nim se mi to teď nepodařilo. A ještě dodám, že cca před rokem jsem všechny akcie převedl k IB, takže tam nic nezůstalo.

A tak jsem začal uhánět Revolut, na Hotline se postupně vystřídali 3 lidé a teď jsem ve stádiu, že “investigují”… Tak by mne zajímalo, zda jsem opravdu první, kdo to řeší, či jste se k tomu potvrzení dostali a nebo jste to udělali jinak…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TnT2 19. 6. 2024 13:52

Potřebné informace jsou v Profit and Loss Statement, formulář 1042-S FÚ nepotřebuje (alespoň po mně ho nikdy nechtěli).
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 19. 6. 2024 18:06

Podle má daňové poradkyně (díky tomu to dělám až teď ;-) ) je to standardní doklad, co mám i od Interactive Brokers (kromě výpisů) a loni jsem měl od Drivewealth… Samozřejmě, pokud ho mít nebudu, zkusím to bez toho a uvidíme
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 19. 6. 2024 19:18

Ať mi (kolegyně) daňová poradkyně zavolá. Já jí poslední větu § 38f odst. 5 zákona o daních z příjmů vysvětlím:
(5) Daň zaplacená v zahraničí se prokazuje potvrzením zahraničního správce daně. Tento důkazní prostředek lze vyžadovat nejdříve po třiceti dnech ode dne doručení potvrzení zahraničního správce daně daňovému subjektu. V odůvodněných případech lze daň zaplacenou v zahraničí prokazovat i potvrzením plátce příjmu nebo depozitáře o sražení daně.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod bubocz 19. 6. 2024 22:01

Díky ;-)

Jinak Revolut mi nakonec napsal, že tato potvrzení nevydává…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kikina999 23. 6. 2024 10:23

Budu kupovat letenky v hodnotě cca 350 000,00 Kč, a to v CZK, celkem 20 letenek pro dvacet účastníků. Mám kreditní kartu ČSOB premium, a Revolut standard (ne firemní), kartu ČSOB premium mám nahranou v Revolutu, kam si chci nahrát peníze. Letenky chci kupovat Revolut kartou. Poradíte mi prosím, jaký plán se mi vyplatí z důvodu Cashbacku (u ČSOB kreditní karty žádná odměna není). Polovinu budu kupovat příští týden, a druhou polovinu za týden poté. Tj. měl by stačit upgrade na jeden měsíc. Předem moc děkuji.
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dvorik 23. 6. 2024 20:17

No Revolut ma vyhodny cashback jen na podnikatelsky ucet v modu Ultra (1,2 %).
V nefiremnim modu mas 0,1% v Evrope a 1% jinde.
Podle me je nejlepsi si zalozit Curve v planu Black a napojit KK u CSOB (a nebo i tu Revolutku).
Ziskas 1% hned a kdyz zalozis jeste pres ref. kod (muzu poslat), tak dostanes celkem 2% (to uz bude na 350tis. solidni castka).
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 23. 6. 2024 21:15

1% hned? Black pres referral ma 1% na vsechno bez omezeni? A je docela mozne, ze po zalozeni 175tis jako platba neprojde, teda aspon v minulosti bylo potreba postupne budovat nejakou tu platebni historii.
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka