Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dalich 10. 9. 2024 23:17

Jak píše aaas. Mezinárodní spolupráce OČvTŘ je složitá. Kdyby šlo o terorismus, resp. podezření, to je šubydup (hodiny a dny). Ale jakmile jde o podvod (rozumějte: někdo byl blbej a nechal se napálit). procesně jde o měsíce až roky. K tomu úřední překlady, náklady apod.

Dluhy vůči státu jdou jinou, rychlejší cestou. Tam to funguje dobře, bo stát jde cestou finanční správa CZ -> finanční správa zahraniční.

PČR a exekutoři jsou u běžných podvodů/odklonů peněz v pasti. Ne že by to nešlo, ale musí to projít systémovým kolečkem daného státu. (Policie, právník, soud, výkon rozhodnutí apod.) A kdo to má platit? Český daňový poplatník? Za něčí blbost? Exekutor-podnikatel? Za to, že věřitel půjčil?

Takže tak.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod I_am_Markus 11. 9. 2024 08:44

Chci se zeptat - jak funguje bezplatna smena penez u standartniho uctu. Dle podminek by mela byt bez poplatku do smeny 1000 EUR (tj cca 25000 CZK) mesicne. Ten mesic se pocita jako kalendarni, nebo klouzavy (tj - kdyz smenim treba 15., budu moci znovu bez poplatku az po 15. dalsi mesic)?. Diky za odpovedi
I_am_Markus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 9. 2024 08:50

Datum obnovy limitů je vidět v aplikaci, stačí kliknout na Profil a následně na dlaždici "Váš plán" a pak třeba "Směna". Není to kalendářní měsíc ani klouzavý vůči posledním směnám, spíš je to odvozeno od výročí založení Revolutu.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 9. 2024 09:12

reset limitu nastava na minutu presne dle data zalozeni, resp. zmeny tarifu
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 11. 9. 2024 09:44

Dík za tuhle informaci, to jsem netušil. Jako všechno u revolutu je to co nejmíň přehledný.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 16. 9. 2024 12:19

tak platby v režimu D+0 už zase jedou, limit 14800
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod kolicek 18. 9. 2024 15:16

Nevite nekdo, zda kdyz si poslu na ucet Revolut USD z tuzemskeho uctu v USD s dispozici OUR, tak jestli si Revolut za tuto prichozi platbu neco uctuje ci nikoliv? Z logiky veci by nemeli, ale radsi se ptam, jestli nekdo nevite 100%.
kolicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2024 15:36

Při dispozici OUR hradí všechny poplatky odesílatel platby, takže do Revolutu dorazí celá odesílaná částka.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 20. 9. 2024 12:43

Jenom taková zajímavost: pokud začnu používat Revolut na každodenní platby kartou, odměna za pozvaného přítele mi jde při první příležitosti dolů na 1000 Kč. Jakmile přestanu Revolut úplně používat, odměnu mi pak rychle navýší na 1500 Kč. Já tyhle odměny využívám málo, získal jsem část jedné při zakládání účtu, část druhé při doporučení kamarádovi, jinak nic, nenabízím to nikomu, jenom pro info.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Aldadol 20. 9. 2024 19:26

Jsem jediný, kdo při nákupu pobytu přes Revolut nemůže zvolit platbu až v hotelu? Respektive já si to v tom filtru zvolím, vyberu hotel, pokoj a při potvrzení to po mně chce celou částku, kterou ale na účtu nemám. Přitom v popisu krok zpět je napsáno, že v hotelu zaplatím xy € a uvedená částka v Kč je orientační dle platného kurzu. Když zvolím platbu hned, tak to po mě chce doplnit peníze hned, při platbě v hotelu je tam o krok navíc, ale i tak to chce prachy hned. Uniklo mi něco ?
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod polda 20. 9. 2024 21:32

kolicek píše:Nevite nekdo, zda kdyz si poslu na ucet Revolut USD z tuzemskeho uctu v USD s dispozici OUR, tak jestli si Revolut za tuto prichozi platbu neco uctuje ci nikoliv? Z logiky veci by nemeli, ale radsi se ptam, jestli nekdo nevite 100%.

K tomu účtu nemáš platební kartu?
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 9. 2024 11:15

Revolut zpřístupnil investování laikům. Uvádí novou aplikaci Revolut Invest pro zkušené.
https://mobilmania.zive.cz/clanky/revol ... fault.aspx

„S naší aplikací Revolut Invest chceme narušit svět tradičních investičních platforem, které vystavují obchodníky vysokým devizovým kurzům, požadují po nich minimální vklady a účtují jim různé poplatky, například poplatek za nečinnost. My měníme pravidla hry. Umožňujeme našim zákazníkům soustředit se výhradně na investování tím, že šetříme jejich čas a všechny nástroje související s investicemi umisťujeme na jedno jediné a snadno použitelné místo – do aplikace Revolut Invest.“
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 24. 9. 2024 11:27

No... asi nic... https://help.revolut.com/cs-CZ/help/wea ... nvest-app/

Bezplatný plán Standard navíc zahrnuje 1 bezprocentní obchod s akciemi a ETF měsíčně.

Na svůj osobní účet Revolut si můžete kdykoli pořídit více obchodů s akciemi a ETF bez provize. Stačí přejít na některý z našich placených plánů prostřednictvím hlavní aplikace Revolut.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 24. 9. 2024 13:42

"No... asi nic..."
Proc?
Porad je to levnejsi jak XTB, ktere nikomu drahe neprijde...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 24. 9. 2024 14:00

V čem je Revolut Invest levnější? V čem je XTB drahé? Možná jsem jen něco přehlédl. Vidím jen poplatek za směnu u XTB 0,5 %, ale tu můžu provést už teď v Revolutu tak jako tak. A obchody na XTB jsou do 100k EUR měsíčně bez poplatku.

Edit:
Teď jak do toho ještě koukám, Revolut o směně uvádí, že směna v rámci Invest appky je bez poplatku, což jsem prvně přehlédl. O kurzech jsem nic nenašel, jestli budou stejné jako v hlavní appce. Doufal bych, že ano, ale člověk nikdy neví.

Currency exchanges in your Investment account performed within the Invest app are provided by Revolut Securities Europe UAB. These do not attract any fees.

Na druhou stranu má fee pro nadlimitní obchody

The quotas for each plan type are as follows:

Standard: 1 trade
Plus: 3 trades
Premium: 5 trades
Metal and Ultra: 10 trades
Trades outside your monthly allowance are subject to a commission fee.

Commission fee amount:

The greater of 0.25% of the order amount if you are a Standard, Plus, Premium or Metal customer, or the minimum fee of 28 Kč
0.12% of the order amount if you’re an Ultra customer, or the minimum fee of 28 Kč
0.12% of the order amount if you have Trading Pro add-on (no minimum fee applies).

Záleží tedy, co koho konkrétně víc limituje. Jednou měsíčně udělat 1 obchod za víc než 25k mi vychází na Standard tarifu líp v Revolut Invest. Snad jsem zase něco nepřehlédl. :) Takže pravda, není to tak černobílé a Revolut Invest jsem asi odepsal moc brzy, ta směna bez poplatku může být výhoda, a to jak při nákupu, tak při prodeji. Ale obzvlášť co se tedy týká prodeje, u dlouhodobého horizontu, poplatky se klidně můžou několikrát změnit. Stejně jako u nás zavést euro, ale to vidím jako mnohem větší sci-fi (a nerad bych tu o tom rozjel diskusi :D).
hopo.hopo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka