V čem je Revolut Invest levnější? V čem je XTB drahé? Možná jsem jen něco přehlédl. Vidím jen poplatek za směnu u XTB 0,5 %, ale tu můžu provést už teď v Revolutu tak jako tak. A obchody na XTB jsou do 100k EUR měsíčně bez poplatku.
Edit:
Teď jak do toho ještě koukám, Revolut o směně
uvádí, že směna v rámci Invest appky je bez poplatku, což jsem prvně přehlédl. O kurzech jsem nic nenašel, jestli budou stejné jako v hlavní appce. Doufal bych, že ano, ale člověk nikdy neví.
Currency exchanges in your Investment account performed within the Invest app are provided by Revolut Securities Europe UAB. These do not attract any fees.
Na druhou stranu má
fee pro nadlimitní obchody
The quotas for each plan type are as follows:
Standard: 1 trade
Plus: 3 trades
Premium: 5 trades
Metal and Ultra: 10 trades
Trades outside your monthly allowance are subject to a commission fee.
Commission fee amount:
The greater of 0.25% of the order amount if you are a Standard, Plus, Premium or Metal customer, or the minimum fee of 28 Kč
0.12% of the order amount if you’re an Ultra customer, or the minimum fee of 28 Kč
0.12% of the order amount if you have Trading Pro add-on (no minimum fee applies).
Záleží tedy, co koho konkrétně víc limituje. Jednou měsíčně udělat 1 obchod za víc než 25k mi vychází na Standard tarifu líp v Revolut Invest. Snad jsem zase něco nepřehlédl.

Takže pravda, není to tak černobílé a Revolut Invest jsem asi odepsal moc brzy, ta směna bez poplatku může být výhoda, a to jak při nákupu, tak při prodeji. Ale obzvlášť co se tedy týká prodeje, u dlouhodobého horizontu, poplatky se klidně můžou několikrát změnit. Stejně jako u nás zavést euro, ale to vidím jako mnohem větší sci-fi (a nerad bych tu o tom rozjel diskusi

).