Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rad68 24. 9. 2024 20:49

Dá se při koupi ETF poznat, na jaké burze/měně to budou kupovat? Zbyly mi nějaký Eura a když je třeba totéž ETF na některých burzách v Eurech a některých v dolarech, tak aby se mi nestalo, že se koupí za někde za dolary (a tím pádem se udělá zbytečně další převod měn). Nebo je to prostě daný tím, že když mám na investičním účtu Eura, tak se prostě kupuje v Eurech? (pozn.: bavím se o Standard plánu, ne ten novej Invest).
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod panPeněženka 25. 9. 2024 13:51

Jsem teď na dovolené v Portugalsku u Fara a v jedné plážové restauraci mi terminál zamítnul Revolut kartu. Tak mě zajímá… stalo se vám někdy, že byla Revolutka zamítnuta? U mě je to poprvé, číšnice také nechápala proč... platil jsem přes ApplePay a žádné limity na kartě nemám. Divné.
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LXIDCX 25. 9. 2024 14:30

Mě se to jednou stalo u ochodníka, co měl offline terminál. A také s ní nešlo zaplatit v letadle.
LXIDCX
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 26. 9. 2024 18:11

Rad68 píše:Dá se při koupi ETF poznat, na jaké burze/měně to budou kupovat?

Ano, da se to zcela jasne poznat.
Hned vedle hodnoty ETF je takovy znak a ten urcuje v jake mene se ETF zakoupi.
Ty znaky vypadaji nasledovne: $ dolary a € eura
Tebe zajima znak € , musis tedy hledat ETF kde bude vedle hodnoty tento znak
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod hannys85 27. 9. 2024 07:21

Počítají se do uvítacího bonusu pro revpoints (3000 bodů za 150 transakcí) i platby přes crv?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rad68 27. 9. 2024 08:42

milanBrno: díky, já už byl trochu paranoidní, jestli se mi to jenom neukazuje v "mé" měně, jako mi to dělá třeba u součtu měn právě Revolutu (a třeba i AirBank nebo booking.com) kde to (možná ne vždy) ukazuje měnu z nastavení místo měny účtu/obchodníku/hotelu.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 27. 9. 2024 14:40

Umí Revolut SEPA inkaso? Podle návodu se tváří, že ano, ale nikde jsem nenašel správu souhlasů. Nebo je to tak, že po vytvoření mandátu se už v Revolutu nic povolovat nemusí/nemůže? Tak funguje inkaso např. v Německu.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2024 15:22

Ohledně SEPA inkasa Revolut uvádí https://www.revolut.com/cs-CZ/legal/terms/ :

Inkaso SEPA

V závislosti na zemi bydliště můžete mít k dispozici možnost inkasa v eurech, a to z vlastního účtu na jiné bankovní účty vedené v jednotné oblasti pro platby v eurech (tj. oblasti zahrnující všechny státy EHP a Švýcarska, Monaka a San Marina). Tyto transakce se nazývají inkaso SEPA. Banka, u níž je vedený účet, na který má být připsáno inkaso (banka příjemce), sama odpovídá za vyžádání splatné platby.

Můžete:
- omezit výši inkasa SEPA nebo četnost plateb SEPA z vašeho účtu (nebo obojí);
- zrušit inkasa SEPA odváděná z vašeho účtu a
- povolit inkasa SEPA pouze vybraným osobám.

Pro nastavení výše uvedeného nás kontaktujte přes aplikaci Revolut.

A pak uvádí taky toto https://help.revolut.com/en-LT/help/tra ... ect-debit/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hannys85 30. 9. 2024 12:15

Kde se dá platit tou jejich Revolutpay platbou? Nenašel jsem nikde seznam a vlastně ani netuším co je to zač. Já jen jestli jsem se neunáhlil s tím získáváním revpoints a hlavně tím bonusem za 150 plateb. Přece jen využití na pobyty a zážitky není zrovna extra výběr. Díky za nasměrování. Jaké jsou Vaše zkušenosti a tím programem?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tapir1 1. 10. 2024 09:43

Tady najdeš celkem komplexní přehled o revpoints od Revolut https://www.alisczech.cz/revolut-slibuj ... h-vol-956/
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hannys85 1. 10. 2024 12:23

Video super, ale o Revolutpay ani zmínka. Každopádně dle všeho ten program nedává moc smysl se standardním plánem. Chtěl bych ovšem vybrat aspoň ten bonus..
Tak ani ChatGPT nepomohlo � Budu to brát, že je to nová služba a snad se rozšíří..
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 12:36

hannys85 píše:Každopádně dle všeho ten program nedává moc smysl se standardním plánem.

Jj, naprostý souhlas :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kolicek 7. 10. 2024 08:34

Ahoj, nebyl jsem tu par tydnu a pribylo asi 20 novych stranek, tak se mi to nechce vsechno procitat :)
Zmenilo se neco drasticky u nakupu/prodeje cizich men? Driv jsem si na google vyhledal kurz EUR, a kdyz jsem pak sel na Revolut koupit EUR, tak to bylo treba o 3 nebo 4 halire vic. Ted jsem to zkousel minuly tyden i dnes a je to vzdy o 10 haleru vice. Napr. ted kurz EUR 25.35, nakup na Revolut za 25.45. Supervyhodna/vyhodna moznost nakupu cizich men byla/je jedna z hlavnich vyhod Revolutu, jestli zmenili strategii, tak je to dost v pytli :(
kolicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 7. 10. 2024 08:44

3-4 haléře od středu to není už hodně dlouho, bylo to tak 6. Nyní potvrzuji, že 9, ale v pondělí ráno bych nedělal ještě závěry. Že byl ráno někdy kurz horší už jsem zažil, pak si to během dne sedlo (zvýšila se likvidita, takže se snížil spread).
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Stileth 8. 10. 2024 00:32

Zavivi kolik chces vymenit. Vsiml jsem si, ze cim vice tim lepsi kurz.
Stileth
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka