Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dalich 21. 10. 2024 20:19

slavo963: Přesně tak. Revolut se musi "vychovat", což trvá min. měsíce. Pak už je to pohoda a jazz. Přesně tak i se Zen.com. Nyní už mega sem, mega tam není problém, ale trvalo to dlouho a papírů/skenů kolem toho taky... (Jen Curve to u mne nerozchodila, ale to už je jiná písnička.)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hunter80 22. 10. 2024 09:06

Jakou formou je případně upozornit předem ? Stačí v apce přes chat ? (:
hunter80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 22. 10. 2024 17:33

Jako upozornit… já třeba takhle na začátku roku potřeboval postupně zaplatit skoro 2M během asi měsíce. Tak jsem je radši přes chat “varoval”, resp. se ptal, jestli jsou s tím v pohodě a oni vůbec nechápali, co po nich chci a proč se na to ptám :) a úplně nejlepší na tom bylo, když mi řekli, že maximálně můžu narazit na dobíjecí limit, který ale zná jenom systém a nemůžou mi ho tak zjistit. To by pro mě problém byl, ale nenarazil jsem na něj.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dalich 23. 10. 2024 19:11

jir.vesely: Perfektně popsáno. Udělal/dělal jsem to samé.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jir.vesely 23. 10. 2024 20:48

Ale jako i tak mi v tu chvíli přišlo dobré mít tu “zbytečnou” konverzaci za sebou, protože jsem si říkal, že až mě bloknou kvůli podezřelým pohybům, tak jim pošlu tu konverzaci s tím, že “o co jde, vždyť jsem vám to přece říkal a byli jste s tím v pohodě” a třeba to urychlí nápravu.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod zanamik 23. 10. 2024 20:49

Je nějaká možnost, jak co nejvýhodněji pravidelně investovat USD (cca 1k) z Revolutu do ETF u nějakého nizkonákladového brokera? Revolut nabízí jen ETF v EUR :-(
zanamik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 10. 2024 07:22

xtb a pretahnout to pres paypal(kdyz mas USD k dispozici)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 24. 10. 2024 08:06

Hm, a jaké zajímavé ETF v USD má v nabídce XTB?
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 10. 2024 09:02

To nevim. Investovat do USD ETF ma snad smysl jenom pro lidi, kteri maji prisun USD nebo chteji akce/ETF, ktere nemaji EUR variantu(nebo veri, ze USD bude signifikantne proti EUR dlohodobe posilovat). Jinak zbytecne moc prace, take opacne jak pote USD dostat z investice k realnemu pouziti.
A mensi OT, jestli ten jejich vyber nakonec prekona dlouhodobe SXR8(muj referencni "benchmark" uspesnosti investora)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 24. 10. 2024 10:24

Pokud bude usd proti eur signifikantně posilovat, bude stejně signifikantně oslabovat to dolarové etf (respektive růst to eurové).
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 24. 10. 2024 10:51

slavo963 píše:To nevim. Investovat do USD ETF ma snad smysl jenom pro lidi, kteri maji prisun USD nebo chteji akce/ETF, ktere nemaji EUR variantu(nebo veri, ze USD bude signifikantne proti EUR dlohodobe posilovat). Jinak zbytecne moc prace, take opacne jak pote USD dostat z investice k realnemu pouziti.
A mensi OT, jestli ten jejich vyber nakonec prekona dlouhodobe SXR8(muj referencni "benchmark" uspesnosti investora)

Nevíš, ale radíš mu... Bohužel za USD si žádné dobré ETF na XTB nekoupí. Ale jsme OT...
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 24. 10. 2024 14:01

Když pošlu převod na český účet z revolutu, Tak mi při překročení 15 195 hlásí doručení o den dříve, Než když je částka nižší - to má nějaké opodstatnění?

Beztak se mi zdá - že to odesílají podle plotu, Nejspíš dávkově a jednou za dva dny?

Přitom realita je úplně opačná, ta částka nad 15 000 i když se indikuje že bude doručena dříve, tak je doručena později… než menší částka… Nejspíš to někdo ručně kontroluje, ale nechápu tu indikaci předpokládaného doručení…

Ps: Platbu malou poslanou na Iban dnes dopol přišla dnes. Platbu za danou včera ráno v 5 nad těch 15 nedošla dodnes- I když v revolu tu se indikuje včera přijato bankou příjemce
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 10. 2024 17:20

jak pises, informace o doruceni v apce jsou zcela opacne
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 24. 10. 2024 17:35

Me to chodi z rvlt do MMB pres ucet CS 2001141349/0800. Mozna by to prislo rychleji, kdybych si to posilal z rvlt na svuj ucet u CS?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod retron 24. 10. 2024 21:20

přelom je cca 14800 ale poslední dva týdny to opět v režimu D+0 nechodí pro jakoukoliv částku
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka