od goropes 18. 10. 2017 11:37
Já dobíjím Revolut tak, jsem si zřídil EUR účet u FIO (zdarma) a převádím CZK na EUR přes Roklen (převody zdarma, celkem dobrý kurz) a v Revolutu pak provedu dobití EUR kartou.
Druhá možnost je EUR účet u České spořitelny a multiměnová karta (mám v rámci EP), eura vyměnit v dobré směnárně - v Praze lze měnit prakticky za střed, vklad hotovosti EUR na euroúčet ČS zdarma, převod před multiměnovou kartu na Revolut už taky zdarma.
Obě možnosti mají své nevýhody a limity, ale na lepší jsem zatím nepřišel.
Přesto Revolut používám často a při výtelech v zahraničí slouží výborně.
Taky převody do eurozony mi už ušetřily spoustu peněz. Navíc poslední dobou pěkně zrychlyly (dobíjení Entropay převodem EUR na účet nyní hotové v řádu hodin, 1-2 hodiny a je připsáno, rychlejší než převody v ČR).
Včera mi přistál v poště mail od Revolutu, že hurá, že bude možné dobíjet přímo CZK.
Tím by se samozřejmě mnohé zjednodušilo.
Bohužel, radost byla předčasná, jde dobíjet pouze převodem CZK na IBAN v Anglii, takže mezinárodní platba se vším všudy, to jsem jim napsal, že je teda většině (možná všem) lidem s českým účtem k ničemu, protože poplatky to úplně zabijou. Navíc ta možnost není nová, tohle jde už několik měsíců.
Podle support chatu plnou podporu CZK připravují, pak půjde dobíjet CZK normálně českou kartou. To bude jiný kafe. Ale neumí říct, kdy to bude.
Naposledy upravil
goropes dne 18. 10. 2017 13:16, celkově upraveno 1