Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod P_H_ 10. 4. 2025 15:08

Nejspíš myslí něco jako esim.me. Tedy fyzická karta (+obslužná aplikace), která se zastrčí do SIM slotu a na ní se dají nahrávat eSIM profily. Tím se dá používat nabídky eSIM operátorů i v mobilech bez nativní podpory.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 10. 4. 2025 21:26

Ano. Jen esim.me je drahá. Tady jsme probírali další...
Nevím jak se dělá odkaz na konkrétní příspěvek. Začíná to mým příspěvkem z 25.1.

https://forum.mobilmania.zive.cz/viewto ... a&start=60
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 12. 4. 2025 14:34

No tak pokud je řeč o něčem takovém, tak to se přece nemůže nikdo divit, že aplikace revolut s tím odmítne spolupracovat, protože to asi ani neumí detekovat.

ESIM je nativně EmbeddedSIM - tedy vestavěný čip v mobilu. Jak už jsem napsal, evidentně nechtějí řešit jakýkoliv problémy s kompatibilitou a proto to ani nenabízejí a ani asi neprodají na takovéto nespolehlivé řešení (Což je ostatně celý Android, takové nespolehlivé řešení, s rozmanitým hardwarem i softwarem, kde je uhlídat bezpečnost je prostě scifi)

Však tam řeší nějaké problémy, nebo ne? Jednodušší je vědět, jak si pořídit funkční řešení kde nejsou problémy :hm

-- 12. 4. 2025 14:37 --

Ladislav_2 píše:Ano. Jen esim.me je drahá. Tady jsme probírali další...
Nevím jak se dělá odkaz na konkrétní příspěvek. Začíná to mým příspěvkem z 25.1.

https://forum.mobilmania.zive.cz/viewto ... a&start=60

Takhle:
Přílohy
IMG_2516.jpeg
IMG_2514.jpeg
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 13. 4. 2025 07:22

"asi, asi, asi". Normální prodejce esim profilů ti prodá qr kód a dál je mu to buřt, kde ho aktivuješ. Revolut má omezení. Bavit se o tom, jestli je lepší si koupit nový mobil, nebo samostatně nosič s esim funkcionalitou za pár stovek nemá cenu. Kup si esim u revolutu na svém mobilu, já zůstanu u svojí vydávací esim s levnějšími a stejně dobře fungujícími esim prodejci.

-- 13. 4. 2025 07:25 --

A dík za screenshot. Odkazy nejsou vidět v mobilní verzi, tak příště.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Busci 24. 4. 2025 08:29

Ahoj

Poslali mi z AT52 2010 0600 1564 1403 BIC: GIBAATWGXXX je to ok?
Busci
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kikina999 24. 4. 2025 13:40

Když je 1.5.2025 v Litvě státní svátek, odejde platba z Revolutu účtu na můj účet u české banky?
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bubocz 27. 4. 2025 13:52

Tak Revolut změnil poskytovatele eSIM, v důsledku čehož citelně podražil (Chile) a mnohé země mu vypadly (Jordánsko). Měl jsme zrovna nabídku zkusit Ultra, ale když to vidím, nebudu to ani uvažovat
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 28. 4. 2025 16:30

jir.vesely píše:Tady je třeba se na to dívat ze dvou stran. Ta první je, že lokální sim bude na 99% levnější. Ta druhá je, že to bude o tolik, že se mi to na 99% nebude chtít řešit :) Třeba Thajsko je 5 nebo 10 GB na měsíc za 170, resp. 270 Kč. Na pár kliků v telefonu a s tím, že po výstupu z letadla funguju. Kambodža 285, resp. 470 Kč. Je pravda, že jsem to využíval zatím asi pouze v Asii, ale to jsou částky, že jsem neměl sebemenší motivaci jít to někam shánět lokálně. Teda od doby, kdy to je možné, ať už s Revolutem nebo dřív s Airalem, které jsem taky používal. Těch 825 Kč výše je cena regionální simky. Ta se vyplatí asi jenom ve specifických případech, případně jiných regionech.

Jsem schválně musel kouknout zpět na tento příspěvek a podívat se na současné ceny a jsou naprosto stejné. Tak že by to bylo jenom někde? Nebo mi ještě nedali nové ceny? Nebo to je jenom fáma, že zdražili?
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod SamerLP 29. 4. 2025 18:55

Asi zdražili iné destinácie, mne keď pozriem Thajsko ukazuje ceny ako tebe ukazovalo teda 5 GB - 170 Kč, 10 GB - 270 Kč.

Ale za mňa nič moc niektoré krajiny. Také Turecko celkom drahé... 5 GB - 11€, 10 GB - 16,50€. Služba bnesim ponúka 5GB - 3,72€, 10GB - 7,08€. O viac ako polovicu menej. Ale samozrejme napr. také spomínané Chile som porovnal a lacnejšie ho má Revolut práve.

A pri službách ako napr. ten bnesim, Airalo a iné tak je výhoda, že ponúkajú väčšinou referral, alebo zľavové kupóny. Napr. mne sa to Turecko tých 10 GB podarilo kúpiť len za 2,20€. To je úplne zdarma.

Ono vlastne tiež pri eSIM treba nájsť čo najviac ponúk a vybrať tú najvýhodnejšiu. Prípadne pozrieť aj cez akého operátora idú dáta v danej krajine a následne pozrieť si či majú vôbec dostatočné pokrytie. Lebo predsalen ak je eSIM výhodná, ale funguje cez sieť, ktorá nemá dobré pokrytie tak je to o ničom.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 4. 2025 20:19

Jo, ten poskytovatel je velmi důležitý. Třeba v Egyptě, kde jsou hotely hodně rozházené, je běžné, že v místě je pokrytí jen jednoho z několika (vím minimálně o čtyřech- We, Orange, Etisalat, Vodafone, pak snad ještě Egypt Telecom) operátorů.

Nebo nyní jsme ve střední Americe. Fyzická SIM koupená v Guatemale (Claro) funguje i v Hondurasu a Nikaraguy a doufáme, že bude i v Salvadoru, kam míříme. A cena za SIM s 3 GB byla 35 kecalů a dalších 9 GB za 60 kecalů (1 kecal jsou necelé 3 koruny).

Každopádně klidně uvítám tip na eSIM do Egypta s platností 2 týdny, minimálně 30 GB (potřebuji na home-office, méně opravdu nestačí) a cenou pod 25 eur a ideálně Vodafone.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod esquire 30. 4. 2025 10:20

No my vzdy kupujeme Etisalat primo na letisti a posledne tusim 25 USD za cca 66GB. V aplikaci navic nejaka data zdarma kazdy den.
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 4. 2025 15:42

Jo, taky jsme kupovali. Létáme do Marsy a tam ceny vyšroubovali. V lednu 25 GB za 25 USD a v únoru dokonce stánky zavřené.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 4. 2025 19:35

https://www.euro.cz/aktuality/nova-konk ... .sznhp.box

Revolut chce fungovat jako mobilní operátor v EU
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 1. 5. 2025 12:45

Neomezený tarif za 310Kč, to by byla pořádná konkurence pro místní operátory :tleskani
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 5. 2025 12:47

Kdo ho chtel, tak uz ho ma u O2 s AirBank slevou.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Předchozí stránkaDalší stránka