Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jir.vesely 5. 5. 2025 09:18

Já jsem schválně koukal na těch €50k včera (víkend) a dnes, protože u takhle vysokých směn dává Revolut už fakt nízký spread. Včera bych za to u T212 dostal o necelých 2000 Kč víc a teď o pár desítek korun míň. Takže u takhle vysokých směn bývá Revolut dokonce výhodnější než T212. U vysokých směn bych teda obecně se vyhnul časům mimo obchodní hodiny a ještě bych si na to dal radši limitní příkaz.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 5. 5. 2025 11:40

Milos píše:To záleží na aktuálním vývoji kurzu, ve většině případů je ale Partners kurz lepší než Revolut kurz.

Máš pravdu. Při 10.000 Kč to je k dnešku 401,25 EUR ve prospěch Partners vs 400,35 EUR od Revolut. Evidentně Partners bude v zahraničí moje "nová Hello Bank".

Revolut zřejmě bude o něco vhodnější pro směnu větších částek. Podle všeho už i na tohle je lepší Wise. Při 80.000 EUR mi u Revolut vyšel kurz 24,912 Kč a Wise 24,89 Kč (nákup EUR za CZK). To už udělá docela rozdíl.

Docela začínám litovat toho, že jsem si Premium na rok do prosince předplatil. :-l
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 5. 5. 2025 14:08

Tam jenom bacha na to, že při konverzi jsou ty spready vyšší než při platbě kartou. Při platbě kartou bude ten spread na úrovni převodu vysoké částky. Takže porovnání platby 10000 Kč kartou s Partners není úplně přesné.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 5. 5. 2025 19:19

To je určitě podstatná informace, takže máš pravdu. Jen to ale ten use case pro Revolut docela zužuje. Nicméně až chlapci z Partners domrví, co vytvořili a povedlo se jim, tak stále zbývá ještě Wise.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 5. 2025 20:46

XTB eWallet
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 5. 5. 2025 21:17

Use case… za mě pořád dobrý. Mám metal, kde využívám několik těch “předplatných”, bookuju ubytování na stays s výhodnou slevou přes revpoints, které se tak rovnají 1.25% cashbacku, a i když ten kurz není dnes nejvýhodnější, tak se bavíme o částkách kolem 20 korun na 10k. Pro mě tohle není deal breaker. Já to spíš vidím tak, že Revolut už moc nedává smysl ve free verzi a stejně tak v placené pro lidi, kteří nemají využití pro nabízené benefity. A mít ho čistě na směny středních obnosů peněz taky nedává smysl, protože jsou lepší řešení.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 5. 2025 06:54

Nekde jsem cetl, ze kdo nevyuziva Revpoints, udajne po kontaktu se supportem mu body zmenili na penize. Ma nekdo zkusenosti?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 6. 5. 2025 09:14

Smění pouze tu část revpoints která byla zaplacena penězi (ze zaokrouhlování) a to pouze jednou.
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 6. 5. 2025 09:32

Ty revpoints se mi taky sbírají, ale je to 1 bod za 100 Kč útraty (plán Premium). Odměny mi přijdou dražší, resp. že se dají jinde sehnat tak, abys ten rozdíl pokryl a pak nedává Revolut opět smysl.

Je to cca 1 EUR dolů u 10.000 Kč oproti Wise, ale třeba při 80.000 EUR už to udělá něco přes 2.000 Kč.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 6. 5. 2025 10:22

Obvykle je to tak, že kdo hledá, ten najde, ale třeba mně jde i o pohodlí a uživatelskou přívětivost. A to s Revolutem nacházím. Od placení, přes ubytování, po eSim mimo Evropu. Třeba teď mám dobrý příklad s ubytováním - dvakrát jsem byl v Domažlicích a potřeboval tam přespat. Našel jsem ubytování na Stays za 877 Kč. Použil jsem 317 b na 180 Kč slevu, což při sbírání bodu za každých 50 Kč útraty (metal) = 1.15% cashback. Když je to ubytování aspoň o chlup dražší, tak ty nižší úrovně slevy vychází na 1.25% cashbacku. Schválně jsem se díval na Booking a ten byl za 893 Kč. A když jsem zkusil přes ČSOB premium slevu, tak to bylo ještě dražší než přímo v appce (mám Genius 3). Ještě jsem koukal na Tipli a Moneyback od ČS, ale tam už Booking zmizel. No a když se pak jede třeba s rodinou na dva týdny na Kanáry, tak se ty body hodí :)

Koukám na to zhruba podobně jako na Tankartu Benefit od ČSOB premium. Tam taky vím, že kdybych hledal (a případně vystál frontu), tak natankuju levněji. Ale stejně tak vím, že můžu natankovat přímo na dálnici, bez front a čekání, se zaplacením přímo u stojanu (nebo nově z auta) a ta cena nebude nikdy špatná. To má pro mě větší hodnotu než ušetřených 50 Kč na nádrži.

A myslím, že přesně na tohle Revolut cílí. Už to není startup, který musí zaujmout agresivní cenou - uživatele už nabalil. Teď to potřebuje zpeněžit a dělá to cestou toho, že nebude nejlevnější, ale rozroste se hloubkou a kvalitou služeb. Pro mě super, pro jiného "tak to si nechte" :) A tak to je naprosto v pořádku.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kikina999 8. 5. 2025 09:23

Budu potřebovat v pondělí poslal částku cca 95 000,00 Kč na můj účet u ČS, ale jak je zde uvedeno, standardně připíší až ve středu, pomůže, když platby rozdělím na více plateb po 12 000,00 Kč, aby došlo k dřívějšímu připsání. Předem moc děkuji.
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 8. 5. 2025 10:01

Nepomuze, teda u mne to nikdy nefungovalo. A urcite se nelze spolehnout, ze penize prijdou ve stredu, klidne to muze byt ctvrtek, patek...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 8. 5. 2025 10:30

Když těch 95000Kč v pondělí odešle, tak na 99% do středy dorazí (pokud už takový podobný obnos někdy odesílal). S tím čtvrtkem/pátkem podle mě zbytečně strašíš :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kikina999 8. 5. 2025 11:49

No, teď v pondělí ráno před 08:00 hod. jsem odeslal 100 000,00 Kč, a ještě nejsou připsány - ale včera přišlo potvrzení, že platba odchází do banky příjemce, v Litvě byl v neděli státní svátek, tak je možné, že když vyjde na víkend, tak je řešen v pondělí. Dnes je svátek u nás, tak peníze přijdou až zítra. Tu platbu budu zadávat v pondělí, a peníze potřebuji 100 % ve středu, tak se ptám, zda nemám raději rozdělit do více nižších plateb.
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 8. 5. 2025 12:03

rozdel to po 14,5 tis a prijde to ten samy den, jinak obvykle D+2 pri odeslani do cca 11 hodin.
retron
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka