Rodinný účet

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mizuno1 17. 9. 2015 17:35

Chtěl bych odejít z KB a založit nějaký účet zdarma. Podmínkou je, aby k němu byly dvě debetní karty (pro mě a manželku) a z nich alespoň jedna embosovaná. Ideálně také výběry ze všech bankomatů v ČR zdarma. Nevadí mi ani podmínka minimální měsíční úložky v nějaké rozumné výši (takže ne U konto Premium). Díky za nějaké rady.
mizuno1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 17. 9. 2015 21:59

Sice neumi vybery kdekoliv zdarma, ale Airbank, pokud mas bankomat pri ruce, je idealni volba
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod chrudimi 18. 9. 2015 09:01

Jak už bylo řečeno, Air Bank je vhodná volba, pokud je poblíž pobočka, navíc je k tomu i slušný spořící účet, případně Fio, které za každých 4 tis. Kč zaplacených kartou v jednom měsíci má i výběr z cizího bankomatu zdarma, ale i vlastní síť má slušnou.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod houghs 18. 9. 2015 11:24

Před nějakou dobou se hodně tady chválila Equabank, ta má výběry zdarma ze všech bankomatů, karty zdarma a nejsou tam podmínky. S jistými omezeními také mBank, tam je nutno pamatovat na to, že na každou kartu je nutné utratit v obchodech pětistovku a také, že se s tou kartou nesmí platit v zahraničí (velmi drahé).

Nemuset hledat určitý bankomat je bezpochyby komfortní, pokud je možnost výběru, neotvíral bych účet, který to neumožňuje. Dvě karty jsou pro manžele také samozřejmost, jenomže tady také poměrně málo bank dá druhou debetní kartu zdarma.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 18. 9. 2015 12:24

Z těch nabídek, které jsou momentálně na trhu, bych viděl jako nejlepší nabídku Equa. Výběry zdarma bez podmínek, slušné IB, karta použitelná i v zahraničí. U všech ostatních bank je potřeba pořád něco kontrolovat, obcházet...
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod chrudimi 18. 9. 2015 12:37

K účtu Equa bank nelze vydat 2 karty, což byla podmínka tazatele a mBank se radši vyhnout obloukem.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 9. 2015 13:51

Equa neumí ani disponenta ani spolumajitele účtu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod migrant 18. 9. 2015 15:11

To tazatel ani nepozaduje.
migrant
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrumSession 18. 9. 2015 18:06

mBank na rodinné finance ? To by ses v IB asi uklikal...
AirBank nebo Fio (nebo obě) jsou OK.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod soban 18. 9. 2015 21:35

Já jsem mu taky chtěl poradit AirBank, ale neudělal jsem to protože nejsou výběry z bankomatů zadarmo (pouze z vlastních), ale asi to bude nejvhodnější - dvě karty bez problémů, základní věci taky za 0,- .......

mBank se vyhni (jsem bývalý klient a jde to s ní z kopce..... absolutně nepoužitelné nové IB) dnes najdeš lepší služby za 0, i jinde.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 18. 9. 2015 23:27

Air,Equa,FIO
klikni si na jejich hlavni webove stranky a ihned uvidis, co nabizeji a vyber si dle tvych pozadavku ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myšpulín 19. 9. 2015 06:43

migrant píše:To tazatel ani nepozaduje.

Rodinný účet chápu tak, že je určen pro více než jednu osobu.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mariacek 19. 9. 2015 07:47

Mám zkušenosti s výše jmenovanými účty, takže:

mBank - měl jsem kvůli mobilnímu tarifu od Vodafone a po dvou letech jsem ji zrušil. Vadila mi ta změna vzhledu v IB, pro mě nepřijatelný vzhled. Ale s těma službama to s ní už jde zkopce, klienty získává hlavně díky uplácení za doporučení :-)

Equabank - mám u ní spořící účet asi tři roky, na spořák (EXTRA) docela dobré podmínky. Co se týče běžného účtu, pokud by nabízela druhou kartu zdarma byla by to asi jasná volba. Já bych ale od ní běžný účet nechtěl, protože je tato banka pro mě nespolehlivá. Stalo se mi, že mi neodešel příkaz k úhradě. Musel jsem to řešit s bankou - nebylo to nedostatkem peněz, prostě se to nějak kouslo ale po urgenci to bylo opraveno. Mám i jejich mobilní smartbanking. Ten se pro změnu v mobilu furt mazal. Podle recenzí na googleplay to tak měli všichni. Takhle to trvao asi půl roku. Teď jim pro změnu nefunguje zapamatování už. jména. Zřejmě jak jsou furt ve ztrátě, nemají dost peněz na pořádné IT.

Fio - tam mám účet asi od roku 2007, pro mě jasná volba. Umožňuje mít zdarma dvě embosované karty (každá na jiné jméno ke stejnému účtu). Líbí se mi na nich, že pořád přinášejí nějaké zlepšení, mají furt stejné podmínky a jsou dlouhodobě v plusu. Jak tady někdo psal o té podmínce útraty 4000 Kč kartou pro výběry zdarma. Já třeba nakoupím jednou týdně v Globusu za 1000 Kč, k tomu hned využiju cashback 1500 a v Globusu natankuju plnou za asi 1600. Takle máte hned útratu přes 4000 na kartě (cashback se do toho taky počítá). Mám takhle nasbírán maximum 5 výběru z cizích bankomatů ale jelikož chodím kolem Fio bankomatu, vše co se dá platím kartou a používám cashback, tak z cizího vyberu tak jednou za dva měsíce... Další obrovskou výhodou Fia je, že můžete mít více účtu zdarma. My máme s přítelkyni u Fio každý svůj pro vlastní potřebu a pak mám ještě jeden, na který ona má ze svého IB taky přístup a ze kterého platíme pravidelné platby jako nájem apod. Dá se tak mnohem lépe korigovat společné finance...

Mám ještě SMART konto od RB kvůli hypotéce a to bych taky doporučil. Nemá ale embosovanou a druhou kartu zdarma, jinak jsem s nima taky spokojený.

Takže za mě, rozhodně Fio!
Mariacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 9. 2015 18:25

Pokud máš v dosahu pobočku nebo bankomaty FIO, tak není moc co řešit a šel bych do FIO.
Pokud ne, tak záleží na způsobu využití, např. jak často chceš vybírat, jaký bude obrat na kartách, atd. S přimhouřením oka by mohla být dobrá ta mBank. U ostatních buď není možné mít další kartu (Equa), nebo si za to zaplatíš.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod houghs 21. 9. 2015 12:09

Tady z diskuze je jasně vidět, že nabídka společných účtů pro manžele je hodně limitovaná. Jednotlivec má výběr široký, ale dvojice má celkem problém. To že Equabank neumí k jednomu účtu dvě debetní karty a dokonce ani disponenta, jsem netušil. V mých očích ji to diskvalifikuje. Podmínka 4 tis. obratu je také problém, alespoň u mě by byla. Ne, že by se ta částka v rodinném rozpočtu neutratila, ale v rodinách většinou nákupy provádí žena (alespoň u nás to tak je), takže na jedné kartě se může otočit 30 tisíc a na druhé třeba tisícovka. Navíc k platbám debetní karty ani manželka ani já nepoužíváme, jen kreditky. Debetní karty máme jen jako ATM karty.

Zkrátka a dobře banky předpokládají, že lidé se v Česku už nežení a nevdávají a pokud to přece udělají, tak počítají s tím, že všichni mají oddělené finance.

Bohužel za těchto okolností k té mBank rozumnou alternativu nevidím. Je dobré potlačit trochu emoce a víc přemýšlet. mBank je nepoužitelná na transakce v cizí měně (zahraničí), proto je dobré k ní pořídit rozumnou kreditku a dá se s tím spokojeně žít. S nulovými náklady. Utratit tu pětistovku za měsíc na každé kartě by neměl být nepřekonatelný problém, inovované IB mě sice také nesedne, ale funguje. Spořící produkty a kreditní karty jsou nevýhodné, lepší je také se podívat jinde. Nepříjemné jsou také velmi časté změny podmínek, nedá se odhadnout jaké podmínky pro účet zdarma budou platit za půl roku.
houghs
Mírně pokročilý

Další stránka