Mám zkušenosti s výše jmenovanými účty, takže:
mBank - měl jsem kvůli mobilnímu tarifu od Vodafone a po dvou letech jsem ji zrušil. Vadila mi ta změna vzhledu v IB, pro mě nepřijatelný vzhled. Ale s těma službama to s ní už jde zkopce, klienty získává hlavně díky uplácení za doporučení

Equabank - mám u ní spořící účet asi tři roky, na spořák (EXTRA) docela dobré podmínky. Co se týče běžného účtu, pokud by nabízela druhou kartu zdarma byla by to asi jasná volba. Já bych ale od ní běžný účet nechtěl, protože je tato banka pro mě nespolehlivá. Stalo se mi, že mi neodešel příkaz k úhradě. Musel jsem to řešit s bankou - nebylo to nedostatkem peněz, prostě se to nějak kouslo ale po urgenci to bylo opraveno. Mám i jejich mobilní smartbanking. Ten se pro změnu v mobilu furt mazal. Podle recenzí na googleplay to tak měli všichni. Takhle to trvao asi půl roku. Teď jim pro změnu nefunguje zapamatování už. jména. Zřejmě jak jsou furt ve ztrátě, nemají dost peněz na pořádné IT.
Fio - tam mám účet asi od roku 2007, pro mě jasná volba. Umožňuje mít zdarma dvě embosované karty (každá na jiné jméno ke stejnému účtu). Líbí se mi na nich, že pořád přinášejí nějaké zlepšení, mají furt stejné podmínky a jsou dlouhodobě v plusu. Jak tady někdo psal o té podmínce útraty 4000 Kč kartou pro výběry zdarma. Já třeba nakoupím jednou týdně v Globusu za 1000 Kč, k tomu hned využiju cashback 1500 a v Globusu natankuju plnou za asi 1600. Takle máte hned útratu přes 4000 na kartě (cashback se do toho taky počítá). Mám takhle nasbírán maximum 5 výběru z cizích bankomatů ale jelikož chodím kolem Fio bankomatu, vše co se dá platím kartou a používám cashback, tak z cizího vyberu tak jednou za dva měsíce... Další obrovskou výhodou Fia je, že můžete mít více účtu zdarma. My máme s přítelkyni u Fio každý svůj pro vlastní potřebu a pak mám ještě jeden, na který ona má ze svého IB taky přístup a ze kterého platíme pravidelné platby jako nájem apod. Dá se tak mnohem lépe korigovat společné finance...
Mám ještě SMART konto od RB kvůli hypotéce a to bych taky doporučil. Nemá ale embosovanou a druhou kartu zdarma, jinak jsem s nima taky spokojený.
Takže za mě, rozhodně Fio!