Posílal jsem dobírkou cenný balík o nikoliv nepatrné pojištěné ceně 2 000Kč a protože se jednalo o intimní zboží, nechtěl jsem aby adresát věděl moje pravé jméno. Bohužel adresát odjel do zahraničí(a odmítl řešit pozdržení zásilky apod.) a balík se vrací na moji odesílací poštu. Pošta se pokusí balík vrátit na adresu (která sice existuje, ale prokazatelně tam nikdo nebývá trvale, ale občas přes víkend a nejsem to já ani nikdo koho znám) a dále na této adrese ale ani o víkendu nebývá člověk s jménem a příjmením, které jsem uvedl jako odesílatele, ale úplně jiným jménem. Takže to shrnu: Adresa sice existuje, ale ten člověk ne.
Zajímá mě zda pošta vnutí balík prostřednictvím vhozeného lístu "oznámení o uložení zásilky" člověku , který na té adrese o víkednu někdy bývá , aby si ji vyzvedl přes týden na poště a nebude chtít ověřit jeho totožnost???
Nebo mám nějakou šanci já na vyzvendutí mého balíku na poště, když navíc vlastním podací lístek balíku, jen zkrátka nesouhlasí jméno a adresa odesílatele??? V pošt. podmínkách se konkrétně o dodání vrácené zásilky nic nepíše a prý to obecně spadá do kapitoly "Dodání".
V poštovních podmínkách píší ve čl. 23 "Dodání": cituji
4.
Za zmocněnce adresáta, který je fyzickou osobou (dál
e jen „zmocněnec adresáta
“
), se pro účely tohoto
dílu považuje fyzická osoba, která způsobem podle odstavce 1 prokáže, že je osobou, kterou adresát
v
hodnověrném písemném prohlášení k
převzetí poštovní zásilky zmocnil.
Nikde jsem nenašel co je přesně to "hodnověrné písemné prohlášení", nepíše se nikde že má být např. ověřený podpis apod. (na infolince ČP mě to ale tvrdili.)
Děkuji.