Platební karta do zahraničí

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tx999 21. 9. 2024 21:14

Dotaz na znale: Je nejaky "jednoduchy" zpusob, jak ziskat platebni kartu, ktera se bude tvarit jako americka karta? Idealne pokud by vypadala jako kreditni (ale to asi nehrozi)
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kinga 30. 11. 2024 10:30

Ahoj,

Za pár měsíců letím na Seychely a při té příležitosti jsem zjistil, že už vlastně nemám Hello Kreditku ale obyčejnou od ČS.

Hodila by se mi kreditní karta s dobrými kurzy exotických měn. HK v tomto vycházela dobře + bylo fajn, že jsem si s ní i mohl vybírat hotovost z ATM bez poplatků.

Je v současné době dostupná nějaká stejně dobrá náhrada? Mám mKartu Svět, ale kreditka by mi vyhovovala víc.

Díky.
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 30. 11. 2024 13:11

S kreditkama to bude bída, no. ČSOB s aktivovanou službou na cesty (1.5% cashback) by možná mohla být alternativa, ale na exotické měny úplně teda nevím.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kinga 30. 11. 2024 17:33

Díky za odpověď. No, to jsem se obával.

Tak se asi budu muset spokojit s debetkou. Teoreticky bych tam mohl přelít peníze z ze SkipPay kreditky (pokud to ještě jde) a tím z toho vlastně takovou kreditku udělat.

Pročetl jsem si test z roku 2023:
https://www.mesec.cz/clanky/test-kurzu- ... -mit-taky/

Stále platí, že MaxBanka vychází kurzově (skoro) nejlépe?
Mám tam historicky spořící účet (Creditas), takže získat kartu by bylo jednoduché...
https://www.maxbanka.eu/platebni-karty

Revolut / Wise / Curve se mi moc používat nechce... Revolut mám, ale vadí mi tam ta víkendová přirážka, limit na výběry z bankomatů a limit na celkový objem toho, kolik můžu bez poplatků za měsíc směnit. Prostě moc věcí nad kterýma musím přemýšlet.
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 11. 2024 17:56

Ten skvělý kurz u MaxBank karty byla v roce 2023 jen dočasná anomálie. Zde máš kdyžtak test kurzů platebních karet z letošního roku https://www.mesec.cz/clanky/kurzy-plate ... -usetrite/

Výhodné kurzy (skoro čistý MC kurz) má karta Creditas vydaná k EUR účtu.
Nejlepší kurzy teď má karta Trading212.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kinga 30. 11. 2024 18:09

Díky za odpověď. Ad karta Creditas k EUR účtu: tam je ale asi předpoklad, že musím nejdřív nějak získat EUR, ne? Moje primární měna jsou CZK a příjmy v EUR mám minimální...
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 30. 11. 2024 18:24

Ano, podmínkou je mít eura na EUR účtu :-) Existuje ale plno možností, jak výhodně směnit CZK na EUR a vložit je na EUR účet.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kinga 1. 12. 2024 00:19

Vím, vím, ale je to taková komplikace, které bych se radši vyhnul. Díky za odkaz na aktuálnější srovnání.

Takže když to vezmu kolem a kolem, asi nejjednodušší řešení při zachování nějakých rozumných kurzů se mi jeví mKarta Svět (MC) + to zkombinovat s kreditkou.

mKartu Svět mám, ale Visu. Zkusím prověřit možnost výměny za MC. Podíval jsem se na limity u SkipPay a aktuální limit pro převod je stále 20 tis., což je málo. Potřeboval bych tak 50-80 tis. Kreditky s tímto limitem mám, to není problém. Ale jak z toho dostat bezúročně peníze na mKartu... Co takhle Revolut? Chargnout kreditku -> převést ze Revolutu na mBank? Jak takovou transakci vlastně zařadí banka? Zkoušel jsem Google a žádnou relevantní informaci jsem nenašel...
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kinga 1. 12. 2024 10:06

Tak jo, vyřešeno následovně:

- U mBanky jsem odeslal žádost přes appku o MC Svět, bez poplatku.
- Dobití Revolutu kreditkou se bere jako běžná transakce, takže prostě před cestou stáhnu z nějaké kreditky třeba těch 80 tis. pomocí Revolut a převedu na účet v mBank.
- Ke konci bezuročného období KK srovnám.

Takže tímto způsobem si vlastně z debetky udělám kreditku s dobrými kurzy a výběry v zahraničí zdarma. Trochu komplikované, ale tak mohlo být hůř...
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 12. 2024 10:35

Převedeš, dokuď nepřevedeš. RVT je na cash recycling z KK hodně nepřátelský a koleduješ si o 1-2-3měs. pozdržení platby a to při 80k nechceš. To už radši přetočit přes dobírku, aby z toho káplo i něco revolutu(ale to se ti při tak nízké částce neoplatí)
Nebo aspoň půlku normálně utratit přes jejich kartu v obchodech.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Kinga 1. 12. 2024 11:07

Já jsem s Revolutem opatrný, před lety mi zadržovali několik set tisíc a já dokládal příjmy... :roll: To jsem nikdy nemusel, i když mám několik kreditek... Od té doby používám Revolut spíš jenom tak "na hraní", částky cca do 10 tis...
Ale říkal jsem si, že pokud bych pomocí jejich produktu 2x za rok stáhl peníze z KK, tak by se to mohlo ztratit..?

Je v tomto ohledu kdyžtak k Revolutu nějaká lepší alternativa?
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 1. 12. 2024 11:32

No to je prave nebezpecne, delat to narazove 2x za rok. Musis to delat pravidelne.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 12. 2024 12:04

Kinga píše:Je v tomto ohledu kdyžtak k Revolutu nějaká lepší alternativa?

Když máš T212 s prim. měnou CZK, tak myslím, že ojedinělý cash recycling by jim nemusel vadit, když máš u nich nějaké prachy zainvestované.
Ale není to na výber z ATM(jedině že objednáš fyzickou kartu za 5€, poté je mes. limit 60 000Kč zdarma, virtuální kartou výběr nejde).

Já jsem přetočil zopár nižších tisíc € z Nexo na € účty v CZ bankách, dále asi 50k Kč z kreditek(více zdarma na T212 převést(zaplatit kartou) nejde, resp. již za 0,7% poplatek, mám T212 s prim. měnou €, proto radím CZK prim. měnu) a zatím neprotestují. Ale bylo to více menších částek v řádu stovek €/tisícu Kč a v průběhu asi 3 měsíců.

Také jejich kartu používám na běžné placení, protože má 1,5% CB, max 23€/měs.(od ledna 0,5%)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Kinga 1. 12. 2024 14:45

Díky všem za informace!

Asi půjdu do rizika a zkusím Revolut, když už to mám... Můj dojem je, že jinde by to nebylo lepší.

V nejhorším případě mi těch 80k stopnou třeba na měsíc (předtím to bylo cca týden), tak případná "ztráta" pokud to dočasně zalepím prostředky ze SÚ bude cca 200 Kč pokud uvažuji 4pct úrok pa a zohledním 15pct daň... I když ono by se to vlastně možná i vešlo do toho bezúročného období.

V každém případě, jestli se to stane, tak Revolut zruším.
Kinga
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 1. 12. 2024 15:08

Přijde mi, že ty blokace peněz ze strany Revolutu se děly hlavně v předchozích letech a v současné době se už tolik asi nedějí. Nebo má někdo s blokací účtu nějakou zkušenost třeba z letošního roku?
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka