Platební karta do zahraničí

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 15. 2. 2025 15:58

To je ale obrácený směr převodu (prodej EUR), neboli kurz EUR/CZK. To aby to někoho nespletlo a nemyslel si, že Curve kurz (MC kurz) je dnes nejlepší :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ub40 15. 2. 2025 17:13

fijosh píše:No hlavně tam (u T212) takovej kurz dneska vůbec není...

25,044 + 0,15 % poplatok za výmenu = 25,082 CZK/EUR ... kurz pri výmene v aplikácii T212, nie pri platení kartou
ub40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 15. 2. 2025 17:37

Ty ses asi ztratil viď? :hm
Podívej se, jak se jmenuje tohle téma a zamysli se, jakej smysl dává motat tuhle informaci do probíhající diskuze o platbách kartou v zahraničí...
Proč by sis před platbou T212 kartou ručně měnil měnu? To jako vyloženě toužíš zaplatit ten FX poplatek navíc?
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ub40 15. 2. 2025 17:59

Reagoval som na príspevok, v ktorom sa porovnával kurz Revolutu pri platbe kartou s vopred zmenenou menou transakcie a bez. Podľa podmienok si T212 môže účtovať daný poplatok, bez ohľadu na to či to chcem. Fyzická karta T212 nemá magnetický prúžok.
ub40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 15. 2. 2025 18:28

Jenže u Revolutu tohle porovnání (manuální FX versus automatický FX) má svoje opodstatnění kvůli nejasnému kurzu, navíc ještě v kombinaci s tím, zda je všední den nebo víkend/svátek, viz kontext té diskuze kolem.

U T212 tohle porovnání smysl nedává, protože kurz je jeden a jediný rozdíl je v tom, jestli navíc platíš FX fee (manuální směna) nebo neplatíš (automatická směna při platbě kartou).
A před před platbou kartou prostě nedává smysl si měnit měnu dopředu ručně, protože zbytečně tratíš 0,15% na FX poplatku. Nepatří to sem, zbytečně jsi to sem zamotal a akorát jsi tím zakalil diskuzi.

Podľa podmienok si T212 môže účtovať daný poplatok, bez ohľadu na to či to chcem.
Tohle nedává smysl. Mohl bys to prosím rozvést a odkázat na konkrétní podmínky?
Totiž, že při platbách kartou neplatíš FX fee, je už jen na hlavní stránce ( https://www.trading212.com/cards ) zmíněno asi desetkrát.
A stejně tak je to napsáno i na stránce s výčtem poplatků ( https://www.trading212.com/terms/invest , sekce "The Trading 212 Card").
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ub40 15. 2. 2025 18:49

Smlouva s držitelem karty bod 4.3 a 4.4
ub40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 15. 2. 2025 19:26

To ses teda rozepsal, bacha aby sis neošoupal klávesy...

Bod 4.3 je irelevantní, řešíme CZK/EUR.
Bod 4.4, asi narážíš na tohle? (ruce by ti neupadly, kdybys to aspoň odcitoval):

"Transakce spočívající v konverzi měny může být provedena za podmínek společnosti Trading 212 a společnost Trading 212 může uplatnit poplatek za konverzi měny"

Jestli ano, tak podmínky, resp. poplatky pro T212 karty jsou definované v sazebníku, kde je jasně uvedeno, že aktuálně se FX fee neplatí. Viz odkaz v mém předchozím příspěvku.

A pokud naznačuješ kravinu typu že "v podmínkách je to nejednoznačné, sazebník se může ze dne na den změnit" - tak bych zdůraznil, že jsme porovnávali jsme dnešní kurzy a bavíme o tom co je teď, a ne co "by mohlo být příští týden".
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ub40 15. 2. 2025 19:55

Máš pravdu. Na všetky transakcie kartou 212 sa vzťahuje 0% poplatok za FX. Pri konverzii prostriedkov v aplikácii sa uplatňuje 0,15% poplatok za FX.
ub40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 18. 2. 2025 17:42

Milos píše:Schválně jsem teď v sobotu dopoledne udělal pokus a zde je výsledek:
25,253 CZK/EUR ... kurz při směně peněz na Revolutu (přirážka 0,84%)
25,107 CZK/EUR ... kurz při přímé platbě Revolut kartou (přirážka 0,26%)

25,043 CZK/EUR ... kurz Partners karty (kurz ECB)

Pro ověření, že Revolut má v pracovní dny stejný kurz pro přímou platbu kartou i pro směnu peněz, jsem stejný pokus udělal teď v úterý a výsledek je takový:
25,168 CZK/EUR ... kurz při směně peněz na Revolutu (přirážka 0,28%)
25,170 CZK/EUR ... kurz při přímé platbě Revolut kartou (přirážka 0,29%)

25,098 CZK/EUR ... kurz Partners karty (kurz ECB)

Drobný rozdíl v Revolut kurzech 25,168 a 25,170 je předpokládám způsoben tím, že během jedné minuty se kurz trošku změnil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 18. 2. 2025 18:43

Přesně tak. Prostě při platbě kartou Revolut teď žádnou dodatečnou víkendovou přirážku nemá. Nicméně i ta základní je teď horší než Partners nebo T212. U směn tam jsou ještě navíc změny kurzu podle částky.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 2. 2025 18:45

....ale jak jsme zjistili v jiném vlákně, brzy bude mít poplatek 1 % o víkendech
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jir.vesely 18. 2. 2025 19:53

Moje ne. Já mám kovovou :)
jir.vesely
Nadšenec

Předchozí stránka