Platební karta do zahraničí

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 4. 2017 20:20

Ne tak dobré jako Cetelem, ale lepší než průměr.
Výběr 3000 egyptských liber mě vyšel levněji s 30 Kč poplatkem u Creditas, než s Unicredit bez poplatku.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jumpmans 15. 4. 2017 22:23

Mno ja prave shanim kreditku - jde mi o placeni. Jak jsem psal, zejmena pracovnich cest. Pro vybery mam debetku navazanou na eur a usd ucet. Jaky je max. Limit na cetelemce? Potrebuju 200t+
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 16. 4. 2017 01:40

Cetelem ma max 100k
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 4. 2017 10:08

A těch 200+ potřebuješ na měsíc, nebo na jednorázové velké platby? Třeba Tankovací karta České pojišťovny má sice malé limity, ale jde přebíjet (platby v jeden den nesmí převýšit limit karty).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod jumpmans 17. 4. 2017 00:14

Prave ze na mesic. Ted jsem byl dva tydny v usa a 100k diky kaucim na hotely a auta a ani nemrknes... mel jsem firemni kk ale mame prechazet na model vlastni kk se zpetnym proplacenim - maji to tak ve statech tak to chteji zavest i u nas :-(
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 4. 2017 06:19

to by ta Tankovačka mohla fungovat, když ji budeš přebíjet. Ale není embossovaná, s čímž může být někde problém :(.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod barnyss 17. 4. 2017 12:32

Tak u tý Tankovací karty si myslím právě opak, není vhodná, vím z vlastní zkušenosti z USA:
a) není embosovaná
b) docela nízký denní limit (= limit úvěrového rámce) - v autopůjčovně chtěli blokaci cca 75 tis Kč, a takový limit jsem rozhodně neměl.
Na druhou stranu je lepší TK kartu používat na všechny uskutečněné platby (dobrý kurz), a na blokace např. v autopůjčovně, depozity při pronájmu bydlení atd (které se stejně většinou jako platba neuskuteční) používat jinou kreditku s vysokým limitem - já používám RB Life (pův. CITI Life), kde mám limit 150 tis. Kč.
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jumpmans 17. 4. 2017 12:36

Tankovaci karta ma max. Uverovy ramec 150t takze to by mozna vyhovovalo. Nicmene to ze je neembossovana je minus stejne tak pouze 45 dni bezurocne obdobi...
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Taki 19. 4. 2017 19:08

Sestra jede asi na 5 měs. do Mexika. Je něco lepšího na platby a výběry z bankomatů než Cetelemka s nastavenou výhodou výběry z bankomatů zdarma? (dal bych jí svojí Cetelemku, kde mám 4% PHM - změnil bych to na ty výběry z bankomatů). Není tam nějaké riziko, že jí tam bankomat třeba tu kartu v Méchiku sežere nebo tak něco podobně?
Pak by mě ještě zajímalo pojištění. Dobrá volba by bylo taky cestovní pojištění k té Cetelemce za 45 peněz/měs. - bohužel to jde využít jen na max. 90denní cestu :-(
Díky za tipy.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 4. 2017 08:27

Rozhodně ať nejezdí jen s jednou kartou. My jsme s bankomaty doslova hráli mariáš, některé vzaly tu kartu, některé jinou, hodně byl problém s limity (bankomaty byly většinou ochotny vydat jen nízké částky). Kartu nám sice žádný nesežral, ale stát se může cokoliv.

Výběr Cetelkou určitě není špatná volba, jen pozor - výběr je okamžitě úročen, takže "přebíjet".

Jak moc na to má času? Pro cestovní pojištění by byla dobrá Fio, tam je povolená délka pobytu až 180 dnů.
U jakých bank má účty?
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Taki 20. 4. 2017 09:25

Jede až někdy v půli června. Je to studijní pobyt. Je jí 20. Používá jen debetku k mamky Genius Gratis (kde je i disponentem) a nálepku k mojí KK Cetelem na tankování. Vezme si tedy i tu kartu GE jako zálohu pro neočekávané případy. Vlastní účet nemá. Takže by si asi mohla zřídit FIO BÚ + tu MC kartu zdarma a k ní by asi mělo stačit to pojištění za 25,-/měs. Předpokládám, že pod pojem "pracovní" cesta se schová i "studijní". Na infolince FIO mi tvrdila paní, že se to musí platit min. rok (?) Myslel jsem, že si to jde zapínat jen na určité měsíce. I tak by to bylo ale pojištění za super cenu.

S přebíjením KK Cet. určitě počítám..
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 4. 2017 09:42

Tak GE (tedy nyní Moneta) rozhodně není vhodnou volbou. Jednak kvůli svému kurzu, který je ještě horší než mBank a pak proto, co už jednou udělala - https://www.mesec.cz/aktuality/s-kartou ... ch-zemich/ - momo jiné se to týkalo právě Mexika. Nyní jsou výběry v těchto zemích standardně blokovány https://www.mesec.cz/aktuality/ge-money ... zahranici/ ale je možné je před odjezdem povolit.

20 letá holka by opravdu měla mít vlastní účet - FIO bude, díky cestovnímu pojištění, vhodnou volbou, i kdyby to měla platit rok, tak se to vyplatí, ono jiná varianta na 5 měsíců není, většina bank má omezenou délku cesty na maximálně 90 dnů.

K tomu bych doporučil nějakou banku, která má VISA kartu. Pokud by jí nevadilo dělat obraty (nebo by jí to dělal někdo zde), uvažoval bych o Sberbank, výběry v zahraničí zdarma, kurzy dle ČSOB, což je aktuálně takový průměr.

Pokud by jí byl někdo ochoten dělat větší obraty, zauvažoval bych nad Erste Premier. Je tam cestovní pojištění zdarma na 10 milionů (i když jen do 120 dnů, ale pro začátek dobré), nechala by si vydat debetky Visa i Mastercard s výběry v zahraničí zdarma (i když kurz žádná sláva) a měla by vstupy do salonků při letu tam a zpět.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Taki 20. 4. 2017 10:18

Patriku diky za reakce.
Kazdopadne si tedy zridi FIO a bude mit s sebou min. debetku FIO a kreditku Cet. Je nějaká zkušenost, že je VISA v těchto končinách lépe akceptována?
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 4. 2017 11:11

Jak jsem psal, my hráli s kartami docela mariáš, zejména po příletu na letišti se nám podařilo vybrat až na několikátý pokus, ale kterou kartou, to už vážně nevím. Každopádně já jezdím vždy s několika kartami různých vydavatelů, mnohokrát se mi to osvědčilo.

Takže FIO kvůli cestovnímu pojištění a jako záložní je dobrá volba, tvoje Cetelem, proč ne. No a pak bych zauvažoval nad tou Sberbank (tady je možné si vybrat, jestli chci Visa nebo MC) nebo Erste Premier (tady dostane zdarma obě karty). Já bych se k Erste přikláněl už z důvodu těch salonků a dobrého cestovního pojištění i když jen na 120 dnů). Aby jí tu někdo dělal obrat 50 000 Kč měsíčně by se snad dalo zařídit (možná ještě platí ta zkušební lhůta, kdy prvních 6 měsíců není nutné podmínky plnit).

Také bych zauvažoval nad vydáním druhého pasu a ponechání doma (je jednodušší poslat ho nějakou expresní službou, než ze zahraničí řešit duplikát https://www.mesec.cz/clanky/co-delat-kd ... bava-neni/
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod cestak71 26. 4. 2017 12:56

....teď se vrátila kolegyně z Nového Zélandu a říkala, že s akceptací MC tam byl poměrně problém...

Před dvěma týdny jsem se vrátil z NZ, kde jsem všude a naprosto bez problémů platil MC M&M 8-)
cestak71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka