Zjištění jména majitele účtu - Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod StrykeCZ 13. 1. 2016 14:06

Dobrý den,
byl jsem podveden jedním člověkem, který po odeslání peněz na účet přestal komunikovat. Mám jen jeho číslo účtu a pokud vím, odesláním peněz ze stejné banky by mělo jít zjistit jméno. Je to tak? Případně byl by někdo, kdo má účet u Air Bank, ochoten poslat na daný účet 0,01 Kč a poslat mi jméno?
StrykeCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 1. 2016 14:21

U Air Bank se to jméno sice zobrazí, ale nikoliv hned, ale až po skončení měsíce ve výpisu. Takže pokud se někdo ochotný najde, stejně si počkáš do února...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 1. 2016 14:55

Ukáže se jméno nebo název účtu? Není náhodou u AB možné název účtu zvolit?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 1. 2016 15:11

Název účtu - ale to bude zpravidla jméno majitele (a jelikož Air Bank vede vlastně účty jen nepodnikatelským FO, tak myslím, že bude shodné asi u všech účtů). Volit si lze nejvýše vlastní pojmenování účtu, ale to není totéž co název účtu (pochybuji, že by právě ten nějaká banka umožnila volit úplně dle libosti)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 1. 2016 15:57

OK Myslím, že někde jsem právě viděl možnost volit název účtu ... ale možná se pletu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod StrykeCZ 13. 1. 2016 16:05

To je celkem komplikace, ale i tak bych ocenil někoho ochotného, ať mám v ruce aspoň něco. Každopádně díky za informaci.
StrykeCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 1. 2016 16:07

Však napiš jeho číslo klidně sem, třeba se najde někdo ochotný, kdo mu pošle několik europlateb po 1 centu (pokud má Malý tarif, tak ho každá bude stát 25 Kč)... :-))
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Klient ps 13. 1. 2016 16:25

A k čemu ti to bude, když budeš znát příjmení a jméno?
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod soban 13. 1. 2016 17:07

Nějak nevím k čemu ti to bude?

Pokud jsi byl podveden oznam to bance že žádáš platbu vrátit, či prozatím zablokovat aby s ní nezdrhnul a obrať se na policii.

Víc k tomu není co dodat. Pokud je to zdatný podvodník tak účet nebude ani na jeho jméno, ale na nějakého bílého koně.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 13. 1. 2016 18:35

Pokud by mel nejake zvlastni jmeno a prijmeni a byl to obcan CR, tak by se dal uz jen na zaklade toho presne ztotoznit v registru obyvatel. Me se to jednou stalo, ze poskozeny zjistil u bankovniho uctu GE jmeno a prijmeni pachatelova uctu, dle registru obyvatel existovali v CR jen dva lide stejneho jmena a prijmeni, oba dva to byli cikani, ale nebyli nijak pribuzni, neznali se. Jeden z nich byl nezletily pod 15 let, tak jsem nechal vyslechnout toho druheho, jeho vyslech jsem mel drive nez statni zastupce prolomil bankovni tajemstvi, ale on to nakonec byl ten prvni nezletily, a trestni zakonik nam rika, ze kdo v dobe cinu nedovrsil 15 let sveho veku, neni trestne odpovedny. Takze jsem to odlozil. U tehle internetovych podvodu vyjde vetsinou snaha o odhaleni pachatele naprazdno, nema cenu to vubec resit. Pokud policie nejakeho pachatele opravdu usvedci, tak pak proveruje zpetne vsechny platby na jeho uctech a hleda tak dalsi poskozene a vyslycha je, ale s navratem penez se pocitat neda ani tak, pouze s odsuzujicim rozsudkem nad pachatelem.
:D
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Proti srsti 13. 1. 2016 19:14

soban píše:
Pokud jsi byl podveden oznam to bance že žádáš platbu vrátit, či prozatím zablokovat aby s ní nezdrhnul a obrať se na policii.

Tak určitě bude banka manipulovat s účtem klienta podle toho, jak si kdo pískne... Ruku na srdce, chtěli byste mít v takové bance účet? Já ne.
Došlo-li k podvodu, patří to oznámit policii. Ta k dalšímu konání nepotřebuje jméno příjemce peněz, číslo účtu bohatě stačí.
Proti srsti
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 13. 1. 2016 20:11

Nestaci, pokud je napr. skoda zpusobena podvodem nizsi nez 5000 Kc, nezahaji policejni organ ukony trestni rizeni dle § 158/3 tr. radu, protoze je to jen prestupek a statni zastupce pak ani nemuze prolomit bankovni tajemstvi dle § 8/2 tr. radu.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod soban 14. 1. 2016 12:16

A proč bych to nemohl oznámit i bance, samozřejmě banka si nemůže svévolně přehazovat peníze mezi účty, ale pokud má podezření na trestnou činnost účet může zmrazit a podobně a mezitím můžu dodat papíry od policie - banka může dostat víc upozornění na podvodný účet atd.....

A jinak ano u mě to může být malá částka, ale mohl podvést další lidi a částka může být větší jak 5000,- což ty jako jeden z poškozených nemůžeš vědět.

Jinak těžko tady radit když neznáme konkrétní souvislosti.

Ale v každém případě by se to mělo řešit z bankou a policií.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne2 14. 1. 2016 18:52

Ne, banka cizi ucet na zadost odesilatele platby nikdy nezmrazi.
Dokud neni jasne, ze je skoda alespon 5000 Kc, nelze zahajit ukony trestniho rizeni na neznameho pachatele pro precin podvod. Domnenka, ze je poskozenych vice, nestaci.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod soban 15. 1. 2016 01:36

Ano když to nikdo nenahlásí na policii tak nebude žádná škoda a policie nebude konat a podvodník je vysmátý, ale když se tam sejde 10 000 udání na podvod a každý za 1000 kč......
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Mírně pokročilý

Další stránka