Roklen

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod eR99 21. 7. 2017 19:09

K 31/07/2017 končí akční marže 0,08%. Vypadá to, že pro mě ztratí Roklen použití. Po Valutomatu končí další možnost, jak dostat zdarma na EUR účet (např. UCB) výhodně EUR. :/ Z důvodu stále posilující CZK ani snad nemá smysl držet EUR...KK s kurzem asociace a směnárny se dostanou u mě asi opět na první místo.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ab84 21. 7. 2017 20:49

Jsme i tací s příjmem v EUR - jak to tedy podle Tebe směnit na CZK co nejvýhodněji bezhotovostně?
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Smurfik 21. 7. 2017 21:52

Třeba přes Revolut.
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvy 23. 7. 2017 17:49

Kluci prosim,ktera smenarna v Praze mi dokaze poslat Eura primo na muj ucet,pokud slozim na pobocce odpovidajici CZK hotovost.Jedna se pouze o mikroplatbu.Dik.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod paty07 23. 7. 2017 21:40

Jestli jde o malou částku tak europlatba.cz a ani nemusíš nikam nosit hotovost, ale pošleš peníze klasicky převodem. V rámci banky se směna vyřeší v rámci dne.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvy 23. 7. 2017 22:12

Dik moc, me se jeda o co nejlepsi devizovej kurz,ale u castky treba 4000Kc to asi nema cenu resit.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod alfabetagama 24. 7. 2017 12:40

Vážený kliente RoklenFx,
jsme rádi, že jste naším zákazníkem a velmi si vážíme Vaší důvěry.
Po roce a půl existence můžeme konstatovat, že si naše služba našla na trhu své místo a k dnešnímu dni jsme směnili přes 9 miliard korun.
Při zavedení služby RoklenFx byla zavedena fixace marže na úrovni 0,08 % s platností do 31.7.2017. Tato fixace marže byla vstřícným krokem vůči klientům, ale také znamenala, že jsme realizovali značné množství směn za kurzy, které stěží pokrývaly naše náklady na transakci.
Z tohoto důvodu dnem 31.7.2017 končí období této fixace marže a počínaje 1.8.2017 dojde k její změně na standardní výši:

Kurzová marže u směny nad 100 000 EUR 0,08 %
Kurzová marže u směny nad 10 000 EUR 0,10 %
Kurzová marže u směny nad 5 000 EUR 0,12 %
Kurzová marže u směny nad 1 000 EUR 0,24 %

Tato změna nám umožní dále investovat do vývoje a zkvalitnění naší aplikace, včetně poskytovaných služeb. Naše marže budou i nadále velmi výhodné a transparentní.
Děkuji za pochopení a doufáme, že i nadále zůstanete naším spokojeným klientem.
Petr Kubíček

... stále sa čosi robí a každý děň je inný ...
alfabetagama
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prologer 3. 3. 2018 13:10

Nevíte, jak se má správně účtovat poplatek OUR?

S Roklen jsme se domluvili, že mi pošlou platbu na US účet typem OUR. Teď ale koukám, že mi za ni banka naúčtovala $20 poplatek za "incoming wire transfer".
Znamená OUR jen to, že oni hradí poplatky intermediary banks a nebo že by měli platit i poplatky mojí banky za přijetí platby?
Banka mi totiž neukazuje, zda to přišlo OUR nebo SHA. Tak by mě zajímalo, jestli mi Roklen nekecal :)
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 3. 2018 17:06

Mně přijde, že OUR znamená, že odesílatel zaplatí svoje poplatky a poplatky zprostředkovatelské banky a příjemce poplatky své banky. Ale nijak zvlášť jsem to nestudoval, vycházím z konkrétních plateb.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 3. 2018 15:14

OUR v mezibankovním styku určitě znamená, že odesilatel hradí veškeré náklady, rozhodně bych to u Roklenu reklamoval. Však banka by na dotaz měla sdělit, s jakou dispozicí to přišlo, ne?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod petronia 12. 4. 2019 11:16

Dobry den. Vedeli by ste mi prosim odporucit, cez aku spolocnost je najlepsie menit EUR na CZK online? Zatial som to riesila cez Roklen FX - v podstate nemam vyhrady. Hladam alternativu - obcas nemam 1000eur, a zaroven ci je niekde aj lepsi kurz? Je mozne u Roklenu FX ziskat aj nejaky "VIP kurz" ak menim pravidelne a bude to v podstate dlhodobo? Ako na to? Potrebujem menit peniaze kazdy mesiac - vyplata v EUR a zijeme v CR. Poradite? Dakujem.
petronia
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 12. 4. 2019 11:31

Na to by byl dobrý Revolut.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 12. 4. 2019 15:54

Já už vůbec RoklenFX nepoužívám. Vše provádím přes Revolut - mají nejvýhodnější kurzy. Těm RoklenFX nemůže konkurovat, resp. nemají o to zájem (zkoušel jsem i kurzy vyjednávat pro řádově vyšší částky a přesto ty kurzy nebyly o moc lepší). Když jsem platil do zemí, kde Roklen neumožňuje platby řešil jsem to tehdy přes Creditas a tam jsou zase poplatky.

Horší je to s posláním CZK nazpět na BÚ, protože se to bere jako mezinárodní platba. Tzn. snazší je rovnou tím, co si zkonvertuji zase zaplatit (přes virtuální, nebo fyzickou kartu od nich).
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod treborit 12. 4. 2019 17:04

Ano? Prevadim na ceske ucty CZK z Revolutu casto a zatim to vzdy dorazilo jako bezna vnitrostatni platba.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 4. 2019 18:05

Kdysi byla u Roklenu vůle s kurzy vyjít vstříc klientovi, třeba při telefonické objednávce nabídli kurz zaokrouhlený na dvě detetinná čísla nadol, ale pak od nějaké doby jen suše sdělili, že platí kurz, který mají na webu. Netrvalo dlouho a zase odstartoval Revolut, který je pro úplně malé retailové klienty se směnami do obratu cca. těch 5000 € měsíčně nepochybně výhodnější.

Pakliže jde o částky kolem těch 1000 €, nemá nějaký smysl se hrnout k devizovkám a bohatě si lze s Revolutem vystačit, i když později jsem začal u vyšších obratů RoklenFx opět využíva, ale to spíše z obavy, že by mě Revolut při dosažení určitého neznámého limitu zablokoval a stejně tak nemám příliš ochotu si připlácet za prémiový balíček s vyššími limity pro směnu (za ten poplatek je to docela málo muziky navíc)...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka