Roklen

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Sull 14. 1. 2023 13:03

Chtěl bych upozornit na podivné chování Roklen mobil webu na uzavření obchodu. Potvrdil jsem zadáním správného kodu z SMS obchod "uskutečnit obchod" a nic, nic se nestalo, bez reakce ani po dvou minutách, nepřišel potvrzovací email apod. Udělal jsem zkušební náhled na novou směnu a zmáčkl "Autorizovat" (poslat SMS kod) a ejhle, ihned, ihned se objevila hláška obchod je uzavřen! (aniž přišla další SMS, natož abych ji zadával do okýnka. Stálo mě to jen přes 200Kč, samozřejmě ve prospěch Roklen, "jen 200kč" vzhledem k objemu obchodu rozdílu mezi původním výhodnějším kurzem a novým fakticky neautorizovaným SMS kodem. Inu není nad web online aplikace.
Také jsem si obecně všiml na zmrazení kurzu, vyšší spread i když kurz na Forex je minuty až desítky minut výhodnější pro zákazníka, krásně vidět na téměř zmrazené koncové částce kupované měny, vše v pracovní dny v obchodním čase. :-]
Sull
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fc70 14. 1. 2023 20:58

Ano, tu SMS je potřeba chápat jako „přihlášení“ platné na pár minut a po přihlášení už se potvrzuje jen tlačítkem; ta SMS nepotvrzuje konkrétní operaci (která v SMS ostatně není napsaná).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Sull 15. 1. 2023 11:00

V tom případě, má Roklen, opět, opět zavádějící a matoucí praktiky. Nebot v online web aplikaci je JASNĚ na tlačítku psáno "Autorizovat" a to vždy pro každou i další směnu za sebou. Tedy nikoliv pro 1. a další 2. atd. směnu v rámci např. hodiny jen jednu stejnou SMS, ale vždy se rozsvítí tlačítko "Autorizovat" (směnu zasláním NOVÉHO SMS kodu, který také POKAŽDÉ přijde)
Sull
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jjrr 15. 1. 2023 11:12

Také mi autorizace vždy fungovala jen jako potvrzení již zvoleného kurzu, tedy dokončení transakce, ale v PC, na mobilu jsem to nikdy nedělal, možná to na mobilu funguje jinak.
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hyper9 12. 4. 2023 21:21

Funguje vám přihlášení na https://fx.roklen.cz/ ?

Mě to až do dnešního odpoledne šlo v pohodě, teď už to píše:

Právě zpracováváme Vaše údaje a zakládáme Váš multiměnový účet. V případě neúplné registrace Vám zašleme bližší instrukce pro dokončení na Vámi registrovaný e-mail.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 4. 2023 06:39

Předevčírem jsem se na přihlášení vůbec nemohl dostat. Od té doby jsem to nezkoušel.

-- 13. 4. 2023 06:43 --

Dnes to samé, co popisuješ Ty.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 13. 4. 2023 08:27

Děkuji!

Mají technickou závadu, budou se to snažit odstranit co nejdříve.

Bohužel na první pohled to dává zavádějící chybovou hlášku ("zakládáme Váš multiměnový účet") a nikde nemají žádnou informaci o výpadku. A tak jediná šance, jak se něco dozvědět, je telefonní linka.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 4. 2023 08:59

Jo, odstraňují to poměrně dlouho. :)
drkarel
Inventář

Předchozí stránka